تنوع روشهای درمانی در طب سنتی
درمان در طب سنتی تنوع زیادی دارد که میتوان به گیاه درمانی، زالو درمانی، حجامت، فصد، ماساژ درمانی، بادکش درمانی آب درمانی یا آبزن اشاره کرد.
1- گیاه درمانی (Phytotherapy)
درمان بیماریهای مختلف جسمی و روحی به وسیله گیاهان را "گیاه درمانی" میگویند.
یکی از روشهای قدیمی جهان، طب گیاهی است. خداوند حکیم درمان همه بیماریها و دردها را در طبیعت قرار داده است. «طبیعت خادم طبیعت است».
2- ماساژ درمانی (Massage therapy)
درمان بیماریهای عضلانی، اسکلتی، گوارشی، سردردها، رفع استرس و افسردگی، بهبودی جریان خون و افزایش اکسیژن رسانی به بافتها و بهبودی دهها بیماری دیگر از خواص ماساژ درمانی است.
بعضی ماساژهای درمانی عبارتند از ایروودا، یومیهو، تای ماساژ، ماساژهای آرام بخش و ماساژهای زیبایی.
3-شیاتسو (Shiatsu)
فشردن نقاط حیاتی بدن برای سلامتی، توسط انگشتان دست را "شیاتسو" میگویند.
یک تکنیک سالم و مؤثر که بیشتر پیشگیری کننده است و به عنوان شکلی از فیزیوتراپی برای بیماریهای خاص مورداستفاده قرار میگیرد.
بیماران انرژی و نیروی ذخیره شده خود را از این طریق بهدست میآورند و افرادی را که از استرس، تنش، افسردگی و یا بی خوابی رنج میبرند، میتوان با این روش درمان کرد.
4- حجامت (Cupping)
در زبان فارسی حجامت به معنی مداوا تعریف شده است و یک روش خون گیری است که برای پیشگیری از بیماریها و درمان بعضی بیماریها انجام میگیرد.
حجامت خشک بدون تیغ و خونگیری است و حجامت تر همراه خونگیری است.
مردم بر اساس توصیه رسول اکرم (ص)که میفرمایند: «بهترین عید، دوره حجامت است»، عید خون میگرفتند.
حجامت در پیشگیری و درمان بیماریهایی چون آسم، اعتیاد به مواد مخدر، نارسایی هضم غذا، سردردهای میگرنی و اعصاب، چربی خون، غلظت خون و بیماریهای پوستی کاربرد دارد.
5- بادکش درمانی (Dry cupping)
بادکش درمانی، ایجاد مکش در نقاط مختلف بدن به منظور انبساط عروقی بدن و انحراف مواد از نقطه خاص است که حجامت خشک نیز مینامند.
انجام بادکش و چرخاندن لیوان روی بدن افراد فلج شده ناشی از سکته مغزی و قلبی، باعث بهبودی می شود.
در بعضی بیماران انجام بادکش با ترکیبی از روغنهای مخصوص باید صورت پذیرد.
6- زالو درمانی (Leech therapy)
زالو درمانی یکی از روشهای خون گیری طبی محسوب میشود که به لحاظ نحوه خون گیری و ماده هیرودین که توسط زالو به بدن وارد میکند، در طب سنتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هر زالویی اثر درمانی ندارد. در بزاق زالو ماده ضد انعقادی وجود دارد که موجب رقیق شدن خون، باز شدن عروق تنگ و در نتیجه موجب افزایش خون رسانی و اکسیژن رسانی موضع یا عضو میشود.
اکنون زالو درمانی در بیماریهایی چون تنگی عروق قلب، پیوند پوست، پیوند اعضاء، واریس، ضایعات پوستی، بیماریهای مفاصل، آرتروز، هموروئید، زیبایی پوست و تقویت سیستم ایمنی کاربرد دارد.
7- فصد (رگ زدن) (Fasd)
یکی از روشهای خون گیری در طب سنتی است. این عمل باعث دفع بسیاری از سموم بدن به خصوص در مواقع غلبه سودا میشود و مواد زائدی که در خون رسوب و افزایش پیدا میکند را نیز دفع میکند. فصد در واقع همان رگ زدن است، ولی بایستی توسط افراد ماهر و متخصص صورت پذیرد.
کاربردهای مهم فصد عبارتند از کمردرد سیاتیکی، هموروئید، پاکسازی طبایع غالب، بیماری های گوارشی و... .
8- آب درمانی یا آبزن ها (Hydrotherapy)
یکی از روشهای طب سنتی است که همراه با اسانسهای گیاهی یا بدون آنها، کاربرد زیادی برای بهبود رعیشه، ضایعات پوستی، دردهای مفاصل، سیاتیک، نشاط و تقویت بدن، تقویت عضلات و اصلاح منافذ بدن، گرم کردن و افزایش رطوبت بدن دارد.
دیدگاه تان را بنویسید