تلاش پنتاگون برای رقابت با قایقهای تندروی سپاه/ «گوست»؛ تلاشی برای فرار از یک کابوس + تصاویر
هر چند تکنسینهای غربی این ادعای چینیها را باور نکردند اما ظاهرا چندین مورد مواجه با قایقهای سپاه تجربه خوبی را برای نظامیان آمریکایی نداشته لذا تلاش میکنند تا با آوردن قایق جدید خود با نام "گوست" به خلیج فارس از آسیب پذیری ناوگان پنجم در برابر حملات سپاه بکاهند.
سرویس سیاسی«فردا»: سایت "دفنس" آمریکا در گزارشی جالب به موضوع قایقهای تندرو پرداخته و روایتی دست اول از ترس آمریکا از اقتدار سپاه در خلیج فارس را بیان کرده است. این سایت در گزارشی از تلاش آمریکا برای ساخت این قایق ها نوشته است : نسل جدید قایقها به گونهای طراحی شده است که بدنه الماس شکل آن بتواند از دید رادارهای دشمن در امان بماند و موتورهای قدرتمند، قایق را در سریعترین زمان به دشمن نزدیک کند. آمریکاییها به دلیل این ویژگیها این قایق را شبح نامگذاری کردهاند.
این قایق به گونهای طراحی شده است که کمترین تماس ممکن را با سطح آب داشته باشد. موتورها با مکش شدید هوا و ایجاد حباب بین بدنه قایق و سطح آب کمترین اصطحکاک ممکن را با آب ایجاد میکنند.
آمریکاییها به دو دلیل تصمیم گرفتند تا با طراحی یک قایق سریع توان نظامی خود را در منطقه خلیج فارس و دریای چین احیا کنند: اول اینکه استراتژی سپاه برای مقابله با ناوهای آمریکا در خلیج فارس یکی از بزرگترین نگرانیهای نیروی دریایی این کشور است تا جایی که چندی پیش آمریکاییها تلاش کردند تا با استقرار توپهای لیزری بر روی ناوهای خود در خلیج فارس از خطر قایقهای سپاه در امان بمانند.
توپ لیزری مستقر در عرشه ناو آمریکایی در خلیج فارس
جولان قایق های سپاه پاسداران در خلیج فارس بارها به مقامات آمریکایی اثبات کرد که ناوهای ناوگان پنجم این کشور براحتی میتوانند توسط قایقهای سپاه مورد تهاجم قرار گرفته و بشدت آسیب ببینند و توپهای مستقر بر روی کشتیهای آمریکایی از کارایی لازم برای مقابله با قایقهای سپاه برخوردار نیست.
از طرفی سپاه با در اختیار داشتن بزرگترین ناوگان زیردریایی خلیج فارس در کلاسهای مختلف قادر است هر عملیاتی را در سکوت کامل در نقاط مختلف خلیج فارس و تنگه هرمز انجام دهد. همچنین چندی پیش مقامات چین اعلام کردند بزودی طرح ساخت یک زیردریایی مافوق صوت را کلید خواهند زد که قادر است تا با سرعت 610 مایل در ساعت فاصله میان شانگهای تا سانفرانسیسکو را ظرف مدت صد دقیقه طی کند.
هر چند تکنسینهای غربی این ادعای چینیها را باور نکردند اما ظاهرا چندین مورد مواجه با قایقهای سپاه تجربه خوبی را برای نظامیان آمریکایی نداشته لذا تلاش میکنند تا با آوردن قایق جدید خود با نام "گوست" به خلیج فارس از آسیب پذیری ناوگان پنجم در برابر حملات سپاه بکاهند.
استفاده از تکنولوژی هاله هوا برای افزایش سرعت نفتکشها و کشتیهای تجاری
مقامات نظامی آمریکا ادعا میکنند که "گست" قادر است تا با سرعت 45 نات ماموریت خود را انجام دهند حتی با پذیرش این ادعا هنوز صنایع نظامی آمریکا باید راه زیادی را برای رسیدن به سرعت 60 ناتی قایقهای سپاه در خلیج فارس طی نماید. نمونه جدید قایقهای آمریکایی با وجود پیشرفت سرعت 5 نات نسبت به مدلهای قدیمیتر خود باید برای رقابت با قایقهای بکارگیری شده در نیروی دریایی سپاه 15 نات دیگر به توانایی خود بیفزایند.
چندی پیش دریادار فدوی جانشین نیروی دریایی سپاه در مصاحبهای گفته بود: آمریکاییها برای برونرفت از وضعیت فعلی برای سال ۲۰۵۰، برنامهریزی وسیعی در حوزه قایقهای تندرو کردهاند و سرعت قایقهای تندرو خود را به ۴۰ نات رساندهاند. اما در تمام دنیا، نیروهای دریایی هنوز سرعت ۳۵ نات را تصور نکردهاند و بحمدالله سرعت قایقهای تندرو ما به ۶۰ نات رسیده است .
استفاده از تکنولوژی هاله هوا برای افزایش سرعت اژدرهای روسی
هر چند بالا بردن سرعت قایقهای تندرو نیازمند تکنولوژیهای ویژه ای است اما طراحی سیستمهای راداری و موشکی متناسب با این قایقها با دشواری بیشتری همراه است. آمریکاییها قایق جدید خود را از تکنولوژی اژدر روسی سوپرکاویتاسیون کپی برداری کرده اند هر چند این تکنولوژی اولین بار توسط روسها در ساخت اژدر بکارگیری شد و توانست سرعت بینظیر 230 گره را در اختیار آنها قرار دهد امامحققان معتقدند میتوان از این تکنولوژی در ساخت سایر وسایل نقلیه دریایی هم استفاده کرد.
دیدگاه تان را بنویسید