شکست مطلق سیستم دفاع موشکی اسرائیل/ موشک مقاومت برندهتر از تکنولوژی آمریکایی
این متخصصین اضافه کردند که در نتیجه موشکهای شلیک شده از طرف غزه به زمین با مواد منفجره کامل اصابت میکنند و این واقعیت که باعث کشته و زخمی شدن افراد در تلاویو و بیتالمقدس اشغالی یا شهرهای دیگر نمیشوند، بهخاطر شانس است، نه کارآمد بودن گنبد آهنین.
سرویس بین الملل «فردا»: رژیم صهیونیستی همیشه از سیستم دفاع موشکی خود به نام گنبد آهنین تعریف و تمجید میکند و در میان افکار عمومی طوری وانمود میکند که این سیستم از حملات موشکی دفاع کرده و اجازه نمیدهد هیچ موشکی به مناطق اشغالی اصابت کند. اما گزارشهای تحلیلی از سوی متخصصین موشکی نشان میدهد که این ادعاهای رژیم صهیونیستی، بازی تبلیغاتی بوده و افسانهای بیش نیست.
به گزارش مجله بررسی فناوری ام آی تی، با اینکه به نظر میرسد موشکهای حماس که به سوی مناطق اشغالی شلیک میشود توسط سیستم دفاع موشکی رژیم صهیونیستی مورد هدف قرار میگیرد، ولی در نابود کردن کلاهک جنگی موشکها شکست خورده است.
تحلیلگران متخصص میگویند با اینکه به نظر میرسد «گنبد آهنین» سیستم دفاع موشکی رژیم صهیونیستی که با بودجه آمریکا راهاندازی شده، به موشکهای حماس که در روزهای گذشته به سوی مناطق اشغالی شلیک شده اصابت میکند، اما بهطور قطع در انهدام کلاهک جنگی پر از ترکش این موشکها شکست خورده است.
این متخصصین اضافه کردند که در نتیجه موشکهای شلیک شده از طرف غزه به زمین با مواد منفجره کامل اصابت میکنند و این واقعیت که باعث کشته و زخمی شدن افراد در تلاویو و بیتالمقدس اشغالی یا شهرهای دیگر نمیشوند، بهخاطر شانس است، نه کارآمد بودن گنبد آهنین.
در هفتههای اول ماه جولای 2014 حملات رژیم صهیونیستی به فلسطینیان در غزه دوباره آغاز شد . نیروهای مقاومت فلسطین در پاسخ به این حملات شهرهای مناطق اشغالی را موشکباران کردند. حمله قبلی رژیم صهیونیستی به غزه در نوامبر 2012 بود که با پاسخ موشکی حماس و مقاومت فلسطین مواجه شد. در نوامبر 2012 عکسهای بسیاری از آثار موشکهای رهگیر گنبد آهنین گرفته شد و مورد بررسی قرار گرفت. این آثار نشان دادند که موشکهای رهگیر گنبد آهنین در میزان بسیار پایین موفقیت داشتهاند، این موفقیت در حدود 5 درصد یا کمتر بوده است.
این متخصصین در ادامه افزودند که همان دادههای بدست آمده از عملکرد گنبد آهنین رژیم صهیونیستی در نوامبر 2012، اکنون نیز دیده میشود. متخصصین در مقالهای مبسوط که در مجله بررسی فناوری دانشگاه ام آی تی به چاپ رسیده است نشان دادهاند که مشکلات گنبد آهنین همچنان وجود دارد و هیچ پیشرفتی از یک سال و نیم پیش نشان نداده است.
دادههای بدست آمده نشان میدهند که موشکهای رهگیر تنها کاری که میکنند این است که قسمت سوخت موشکهای شلیک شده را هدف قرار میدهند و کلاهک جنگی را از قلم میاندازند. قسمت سوخت موشک به طور کلی در زمان انهدام تنها یک لوله خالی است و بنابراین انهدامش هیچ سودی در جلوگیری از موشکها ندارد. موشک شلیک شده در نهایت به همانجایی که شلیک شده است برخورد خواهد کرد و منفجر خواهد شد. این مقاله گفته است که تنها رهگیری و انهدامی موفق است که کلاهک جنگی موشک منهدم شود، در غیر این صورت کاری انجام نپذیرفته است.
در حال حاضر این کلاهکهای جنگی منهدم نشدهاند و گنبد آهنین رژیم صهیونیستی، سیستم تبلیغاتی بیمصرف و پرهزینهای است.
در هفته گذشته نیروهای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که سیستم دفاع موشکی 56 موشک شلیک شده از غزه را مورد اصابت قرار دادند و نگذاشتند که به شهرهای اشغالی اصابت کنند. با این حال ریچارد لوید، یک متخصص تسلیحات نظامی و مشاور که در گذشته به عنوان مهندس در سیستم دفاعی یکپارچه ریتیون مشغول بوده است، گفت از آنجا که قطعاً این موشکها نتوانستند کلاهک جنگی موشکهای مقاومت را منهدم کنند، این سیستم در اصل شکست خورده است.
سیستم گنبد آهنین قرار است که موشکهایی که از دهها مایل دورتر شلیک میشوند را مورد هدف قرار دهد. این سیستم، مشابه کوچکتر سیستم پیتریوت آمریکا است که تلاش میکند موشکهای با سرعت و فاصله بسیار بیشتر را مورد هدف قرار دهد. گنبد آهنین موشکهایی با عرض شش اینچ و طول ده پا شلیک میکند و با استفاده از سنسورها و هدایت همزمان تلاش میکند تا موشکهای شلیک شده را مورد اصابت قرار دهد.
زمانی که موشکهای رهگیر گنبد آهنین به موشکهای شلیک شده نزدیک میشوند، یک فیوز باعث انفجار رهگیر شده و موجب میشود که میلههای فلزی از آن به بیرون پاشیده شوند و به کلاهک جنگی موشکها اصابت کرده و آن را منهدم کند و تواناییشان را در از بین بردن نقاط روی زمین، خنثی سازند.
فیزیکدان دانشگاه ام آی تی و متخصص سیستم دفاع موشکی، تد پستول، که با لوید در تحلیلهای سال 1991 -که ادعای ارتش آمریکا در مورد اینکه سیستم پیتریوت با موفقیت موشکهای اسکاد عراقی را در جنگ اول خلیج فارس منهدم کرده است را رد کرده- همکاری کرد، با این امر که موشکهای رهگیر گنبد آهنین نتوانستهاند کلاهکهای جنگی را منهدم کنند، موافق است.
پستول در آغاز سیستم گنبد آهنین را در فعالیتش در موشکباران سال 2012 تحسین میکرد. ولی بعدها آنالیز موشکهای رهگیر نشان داد که سیستم رهگیری و هدایتش نامنظم است. به جای اینکه به صورت یکنواخت و منظم به سوی هدف برود، موشکهای رهگیر به صورت ناگهانی میپیچند و از کنار یا عقب به سمت موشکها میروند.
او میگوید به نظر میرسد که این مشکلات ادامه دارند. «ما انتظار داشتیم که بعد از بیش از یک سال و نیم هر مشکلی که در سیستم هدایت و کنترل وجود داشت یا رفع شود یا تا حدودی حل شود. ولی اینطور که دیده میشود چنین اتفاقی نیفتاده است. تا جایی که ما میدانیم همچنان به همان صورت نامنظمی که در نوامبر 2012 عمل میکردند، عمل میکنند».
لوید میگوید که موشکهای رهگیر گنبد آهنین باید موشکهای شلیک شده را از روبرو مورد هدف قرار دهند تا امیدی باشد که کلاهک جنگی را منهدم کنند. آنالیزهای تصویری اخیر از عملکرد این سیستم در روزهای اخیر نشان میدهد که موشکهای رهگیری که از کنار یا عقب با موشکها برخورد میکنند، بر طبق اصول اولیه فیزیکی هیچ شانسی برای از بین بردن کلاهک جنگی ندارند.
دیدگاه تان را بنویسید