ایسنا: یک فوق تخصص غدد با بیان اینکه دیابت نهفته با اندازه گیری گلوکز پلاسمای ناشتا یا دو ساعته قابل تشخیص است گفت: اگر گلوکز پلاسمای ناشتا و یا دو ساعت پس از مصرف 75 گرم گلوکز، در محدوده بین مقادیر طبیعی و دیابتیک قرار گیرد، فرد مبتلا به دیابت نهفته است. دکتر حسین دلشاد منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه شیوع دیابت قندی در حال افزایش است گفت: با افزایش جمعیت مسن و افزایش قابل توجه شیوع چاقی، میزان بروز دیابت در 20 سال آینده دو برابر می شود. نگرانی عمده از پاندمی دیابت افزایش شیوع ناتوانی و مرگ و میر حاصل از عوارض دیابت است. وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد از بیماران دیابتی مبتلا به نوع 2 هستند گفت: دیابت به عنوان یک بیماری مزمن پیچیده و هتروژن علاوه بر کنترل قند خون بیمار، ضرورت کنترل فاکتورهای دیگر از جمله دیس لیپیدمی، فشار خون بالا و عوامل ترومبوتیک را نیز ایجاب میکند. این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تشخیص دیابت قندی مبتنی بر اندازهگیری گلوکز پلاسما در حالت ناشتا (Fasting Plasma Glucose = FPG) یا دو ساعت پس از مصرف 75 گرم گلوکز (Oral Glucose Tolerance Test= OGTT) است.
دلشاد گفت: گلوکز پلاسمای ناشتای مساوی یا بیش از 126 میلیگرم در دسی لیتر (FPG ≥ 126 mg/dl) و یا گلوکز پلاسمای دو ساعت بعد از مصرف 75 گرم گلوکز مساوی یا بیش از 200 میلیگرم در دسی لیتر را که با بروز رتینوپاتی دیابتی در ارتباط است، به عنوان معیار تشخیص دیابت تایید شده است. وی با اشاره به اینکه روش اندازهگیری HbA1c، شاخص تشخیصی دیابت است گفت: در صورتی میزان این شاخص مساوی با 6 یا بیشتر از آن باشد، خطر ابتلا فرد به دیابت وجود دارد. دلشاد افزود: گلوکز پلاسمای مساوی یا بیش از 200 میلیگرم در دسی لیتر، در یک نمونه اتفاقی خون اگر با علائم کلاسیک هیپرگلیسمی پولی اوری، پولی دیپسی (پر ادراری و پرنوشی) همراه باشد نیز یک معیار تشخیصی دیابت است. این فوق تخصص غدد یادآور شد: به منظور اجتناب از خطای آزمایشگاهی، در صورت مثبت بودن این تست ها، تکرار آنها حداقل در یک نوبت دیگر (ترجیحا همان تست اولیه) ضروری است، مگر اینکه بیمار علائم کلاسیک دیابت را داشته باشد و یا دچار حمله هیپرگلیسمی شده باشد. وی یادآور شد: چنانچه گلوکز پلاسمای ناشتا و یا دو ساعت پس از مصرف 75 گرم گلوکز در محدوده بین مقادیر طبیعی و دیابتیک قرار گیرد،
اصطلاح دیابت نهفته (Latent) و یا مرحله قبل از دیابت (Prediabetes) به آنها اطلاق میشود که این گروه تحت عنوان، گروه در معرض خطر ابتلا به دیابت، نامگذاری می شود.
دیدگاه تان را بنویسید