برونئی تحریم شد!

کد خبر: 341077

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که مجموعه دورچستر «با صدور بیانیه‌ای تاکید ورزیده که هتل‌های متعلق به این مجموعه هیچ نوع تبعیضی را تحمل نخواهد کرد» و افزوده که وزارت خارجه نیز محدودیتی در مورد اقامت کارکنان این وزارتخانه در این هتل‌ها در نظر نگرفته است.

مجله مهر- سالن ِ«پولو لانج» در هتل بوِرلی هیلز، محل جلسات صبحانه و ناهار بزرگان هالیوود و دیدار ستارگان سینمایی از الیزابت تیلور تا لئوناردو دی کاپریو و تام کروز بوده است. اما این روزها به دلیل دیگری بر سرزبان ‎ ها افتاده است: صنعت فیلم‏سازی خواستار بایکوت و تحریم سلطان برونئی (صاحب اصلی این هتل) هستند .

هفته گذشته، سلطان حسن بولکیاه قانون اجرای قوانین شرع را از روز سه شنبه برای جمعیت 400 هزار نفره کشورش تایید کرد .

تصمیم سلطان برونئی، بیشتر از همه توریست های هالیوودی هتل بورلی هیلز این کشور را نگران کرده است

این تصمیم با واکنش اهالی هالیوود مواجه شد و آنها وی را به صورت غیررسمی «عنصر نامطلوب» اعلام کرده ‎ اند !

مخالفان این بایکوت معتقدند که این سلطان که ثروت 20 میلیارد دلاری دارد از چنین اقدامی علیه هتل و سالن ‎ هایش ضرری نخواهد کرد. بلکه دود آن به چشم پیش ‎ خدمت ‎ هایی خواهد رفت که در انتظار انعام هستند. چرا که آنها از این تصمیم متضرر می ‎ شوند .

هتل بورلی هیلز، بخشی از "گروه دورچِستر" است که شامل هتل بورلی هیلز، هتل بِل اِیر و دورچستر در لندن است و مالکیت آن در دست "آژانس سرمایه گذاری برونئی" است .

کریستوف کوودرِی مدیر اجرائی گروه با ابراز نارضایتی از ماجرا می ‎ گوید: «در حالی که نگرانی مردم را درک می ‎ کنیم، باور داریم که نباید بایکوت علیه هتل ‎ ها و کارمندان خدوممان باشد. باید چشم ‎ انداز گسترده ‎ تری از نیازهای امروزی اقتصاد جهانی مدنظر قرار گیرد . »

وی در مصاحبه با نیویورک تایمز اعتراف کرده است که گروه هتل دورچستر در هفته گذشته کاهش 2 میلیون دلاری داشته است که اکثر آن به دلیل لغو رزرو هتل بود .

تاکنون 9 برنامه نیکوکارانه در این هتل لغو شده است. یکی از آنها مربوط به میهمانی شب مراسم اسکار بود که مدیریت برنامه بر عهده جورج کلونی است .

برخی از مشاهیر مانند الِن دی جنرس (مجری اسکار) نیز از شبکه ‎ های اجتماعی برای ابراز مخالفتشان نسبت به تصمیم سلطان استفاده کردند .

جفری کاتزنبرگ -میلیاردری و رئیس استودیو دریم وورکز که یکی از بیشترین کمک ‎ ها را به تبلیغات انتخاباتی باراک اوباما کرده بود- نیز به این کمپین پیوسته است .

WME و CAA آژانس ‎ های که با بزرگترین ستاره ‎ های سینمایی قرارداد دارند نیز هشدار داده اند که در «پولو لانج» ناهار نخورند. گفته می‌شود آنها پای خود را از این فراتر گذشته ‎ اند و تهدید کرده ‎ اند، عکس هر کسی در آنجامنتشرشود،«آینده کاری ‎ اش نابود خواهد شد.»

در همین حال، جی لِنو مجری سابق برنامه Tonight ، به معترضینی که بیرون هتل در بولوار سانسِت در مقابل هتل تجمع کرده بودند، پیوست و گفت: «ما درسال 2014 هستیم، نه 1814 . »

مخالفان تصمیم جدید سلطان برونئی علیه سیاست های او تجمع کرده اند

روز جمعه، این هتل تنها 3 میز برای صبحانه مشتری داشت. برای ناهار، دو سوم تراس سالن پُر شده بود اما هیچ چهره مشهوری در آن دیده نمی ‎ شد .

شورای شهر بورلی هیلز، بزرگترین گروهی است که به سلطان حمله کند و از وی خواسته است که هتلی که در سال 1987 خریده بود را بفروشد .

اتاق ‎ های شورا مملو از بیش از 100 کارگر هتلی بودند که تلاش می ‎ کردند آنها را از تصمیم خود منصرف کنند.

قانونی که به مذاق هالیوودی ها خوش نیامد

حدود دو سومِ جمعیت کشور کوچک برونئی مسلمانند. ولی برونئی اولین کشور در آسیای جنوب شرقی محسوب می ‎ شود که حاکم آن، قوانین شریعت را رسماً به تصویب رسانده ‎ است. «سلطان حسن بولکیاه» از سال 1967 در این کشور حکمرانی کرده است و ریاست هیات دولت و وزارت دفاع و مالی را نیز برعهده دارد. علاوه بر این، طبق قانون این کشور، سلطان «بالاترین مسئول حفظ کشور اسلامی» نیز هست و وی اجرائی شدن شریعت را «موفقیتی بزرگ» برای کشور دانسته است .

پیش بینی شده است که قانون فوق در سه مرحله عملیاتی شود. رسانه ‎ های غربی در زمینه مواد این قانون تفاسیر بسیار متفاوتی ارائه کرده ‎ اند دویچه وله مرحله اول را شامل قوانین جزائی برای روزه نگرفتن یا عدم شرکت در نماز جمعه معرفی کرده است. در فاز دوم که یک‌سال دیگر آغاز می ‎ شود، مسلمانانی که دزدی یا شرب خمر کنند به شلاق یا قطع عضو محکوم می ‎ شوند. در فاز نهایی، مجازات اعدام از جمله سنگسار، برای مرتکبین به زنا، لواط و اهانت به پیامبر اسلام (ص) اجرا خواهد شد .

هالیوودی ‎ ها بیشتر اعتراض خود را معطوف به مساله مرحله سوم یعنی ممنوعیت همجنس‍بازی و زنا کرده ‎ اند.

امریکا: دلواپسیم!

اما تصمیم سلطان برونئی، یه غیر از واکنش چهره های مشهور هالیوودی، واکنش دولت ایالات متحده را هم در پی داشته است .

جن پساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که سفیر این کشور در برونئی نگرانی دولت ایالات متحده در مورد تصمیم اخیر سلطان را «به طور خصوصی» به اطلاع دولت آن کشور رسانده است .

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که مجموعه دورچستر «با صدور بیانیه‌ای تاکید ورزیده که هتل‌های متعلق به این مجموعه هیچ نوع تبعیضی را تحمل نخواهد کرد» و افزوده که وزارت خارجه نیز محدودیتی در مورد اقامت کارکنان این وزارتخانه در این هتل‌ها در نظر نگرفته است .

هرچند این اولین باری نیست که امریکا، یک کشور را به دلیل اجرای قانین داخلی این کشور تهدید و تحریم می کند. بلکه به نظر می رسد برونئی آخرین کشوری هم نباشد که به این دلیل در معرض تحریم امریکا قرار بگیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت