چگونه در تله رانندگان دزد نیافتیم؟

کد خبر: 332037

از عوامل زمینه‌ساز اصلی اینگونه سرقت‌ها می‌توان از عدم استفاده از وسایط نقلیه عمومی، بی‌احتیاطی در سوار شدن به خودروهای مسافربر متفرقه با سرنشینان مشکوک، اعتماد بی‌جا به راننده و سرنشینان ناشناس خودروهای مسافربر،قبول مواد خوراکی از راننده یا سایر مسافران نام برد.

ایسنا: معاونت اجتماعی پلیس آگاهی ناجا در اطلاعیه‌ای توصیه‌هایی پیرامون سرقت تحت پوشش مسافربر را منتشر کرد.

معاونت اجتماعی پلیس آگاهی ناجا با انتشار قسمتی از پرونده‌های واقعی به ارائه توصیه‌های پرداخته است که بر این اساس آمده است که در پی شکایت شهروندان در خصوص وقوع چندین مورد سرقت تحت پوشش مسافربر، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس آگاهی قرار گرفت.

با انجام اقدامات فنی و پلیسی، از جمله چهره‌نگاری کامپیوتری، مشخص شد که دو تصویر چهره‌نگاری شده از متهمین مربوط به دو نفر از سارقان سابقه‌دار است. در پی اقدامات اطلاعاتی، تحقیقاتی و پلیسی مشخص شد که شش نفر از سارقان، در قالب‌ تیم‌های سه نفره، با خودروهای شخصی سرقتی متعدد در نقاط مختلف شهر تحت عنوان مسافربر، مسافران را سوار می‌کردند و پس از طی مسافتی با استفاده از سلاح سرد، اموال و دارایی‌های آنان را سرقت می‌کردند و متواری می‌شدند.

پس از بررسی شواهد، محل اختفای سردسته باند شناسایی و او دستگیر شد. در بازرسی از محل اختفای وی، تعدادی وسایل سرقتی کشف شد و از آن طریق دو نفر مالخر بازداشت شدند. در ادامه اقدامات پلیسی، دو نفر دیگر از متهمان فراری در یکی از محله‌های شهر دستگیر شدند و در بازجویی‌های فنی به دهها فقره سرقت به کمک سایر همدستانشان و به همین شیوه اعتراف کردند. با اعتراف متهمان، سه نفر باقیمانده از اعضای باند نیز دستگیر و پس از انجام بازجویی و شناسایی مالباختگان، روانه زندان شدند.

چرا سرقت تحت پوشش مسافربر اتفاق می‌افتد؟

از عوامل زمینه‌ساز اصلی اینگونه سرقت‌ها می‌توان از عدم استفاده از وسایط نقلیه عمومی، بی‌احتیاطی در سوار شدن به خودروهای مسافربر متفرقه با سرنشینان مشکوک، اعتماد بی‌جا به راننده و سرنشینان ناشناس خودروهای مسافربر،قبول مواد خوراکی از راننده یا سایر مسافران نام برد.

از بروز اتفاق جلوگیری کنید

-برای سفرهای داخل شهری و به خصوص بین شهری، حتی‌الامکان از خودروهای مسافربری عمومی و مجاز استفاده کنید و سوار خودروهای شخصی نشوید.

-‌برای رفتن به سفرهای خارج از شهر یا مسیرهای پرت، موارد ایمنی را رعایت کنید.

-حتی‌الامکان از وسایط نقلیه عمومی استفاده کنید.

-اگر خودروی مسافربر دارای پلاک مخدوش یا فاقد پلاک است، سوار آن نشوید.

-شماره پلاک خودرو را به ذهن بسپارید و حتی‌المقدور آن را یادداشت کنید تا در مواقع نیاز بتوانید مشخصات آن را در اختیار پلیس قرار دهید.

-در صورت سوار شدن به خودروهای مسافربر، موارد ایمنی را رعایت کنید.

-با هوشیاری کامل مراقب وسایل، وجه نقد و طلا و زیورآلات همراه خود باشید و آن را در معرض دید دیگران قرار ندهید.

-در بین راه از قبول و مصرف هر گونه مواد غذایی‌، آشامیدنی و خوشبوکننده از راننده و یا دیگر مسافران ناشناس خودداری کنید.

-از طرح مسائل شخصی و خانوادگی و بیان اسرار زندگی خود به راننده یا سایر مسافران بپرهیزد.

-در بین راه از قبول هر گونه پیشنهاد یا قول واهی در زمینه پیدا کردن شغل، تهیه وام، خودرو و منزل مانند آن از طرف راننده و یا دیگر مسافران خودداری کنید.

-در صورت مشاهده رفتار مشکوک از راننده یا انحراف خودرو از مسیر اصلی، بلافاصله عکس‌العمل نشان دهید.

-در صورت انحراف از مسیر مورد نظرتان، راننده را به ادامه حرکت در مسیر اصلی ملزم کنید.

-در صورتی که از حضور در خودرو احساس خطر می‌کنید، در نخستین فرصت ممکن و به بهانه‌ای از خودرو پیاده شوید یا به طریقی به خودروهای دیگر علامت دهید.

-از تنها گذاشتن کودکان خود در داخل خودروهای مسافربر شخصی، حتی برای لحظه‌ای کوتاه خودداری کنید.

در صورت وقوع چه باید بکنید؟

1- حفظ جان، از حفظ مال مهمتر است؛ در درجه اول به فکر حفظ جان خود باشید.

2 -خونسردی خود را حفظ کنید.

3 -جزئیات سرقت، از جمله مشخصات خودرو، راننده و سایر سرنشینان را به خاطر بسپارید.

4 -با پلیس 110 تماس بگیرید؛ بهتر است در محل وقوع جرم منتظر آمدن پلیس بمانید و در وهله اول خودتان به کلانتری مراجعه نکنید.

5 -اگر کارت عابر بانک شما به سرقت رفته است، فورا برای باطل کردن آن به بانک مراجعه کنید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت