مثلث : در آخرين ساعات روز ٢٩ اسفند دولت تركيه پس از مدتي هشدارو تهديد اردوغان، شبكه اجتماعي توئيتر را فيلتر كرد. براساس آمار شركت توئيتر از 250 ميليون كاربر توئيتر در جهان 12 ميليون نفر آن از كشور تركيه عضو اين شبكه اجتماعي بودند. اين اقدام كشور تركيه درحالي صورت ميگيرد كه تنها ٩ روز به انتخابات سراسري شوراها و انتخاب شهرداريها باقي مانده است. درست از زماني كه زمزمه هاي رقابتهاي انتخاباتي آغاز شد، تنشهاي ميان جناح حاكم در تركيه افزايش پيدا كرد. حزب AKP كه با جماعت اسلامي متعلق به فتحالله گولن در ابتدا همراهي داشت، دچار اختلافات شديد شد.
تا جايي كه اردوغان اين جماعت و افراد آن را متهم به جاسوسي از مقامات دولتي و شنود مكالمات اعضاي دولت كرد. درجريان اعتراضات پارك گزي در خردادماه 92 نيز، معترضان با استفاده از اين شبكه اجتماعي، به ساماندهي مخالفت عليه دولت ميپرداختند. پس از آن بود كه اردوغان بارها از نقش اين شبكه اجتماعي در برهم زدن ثبات و امنيت كشور انتقاد كرد. «جك دورساي» يكي از مقامات توئيتر در توئيتي كه ارسال كرد خطاب به كاربران ترك اين شبكه اجتماعي گفت كه به ارسال توئيت اقدام كنند و براي اين منظور ميتوانند از امكان ارسال توئيت به وسيله پيامك استفاده كنند. خبر فيلتر شدن توئيتر در تركيه، به سرعت به خبري مهم در جهان تبديل شد.
واشنگتن پست با تيتر «ريشه كني توئيتر» به اين بخش از جملههاي اردوغان اشاره كرد كه گفته بود: «ريشه توئيتر را ميكنيم. آنچه جامعه بينالمللي در اين باره خواهد گفت نيز برايم هيچ اهميتي ندارد. همه شاهد قدرت دولت جمهوري تركيه خواهند بود.» والاستريت ژورنال نيز در خبري با اشاره به اين موضوع كه «تنها چند ساعت پس از سخنان اردوغان دسترسي مردم تركيه به اين شبكه اجتماعي مسدود شد» نوشت «اين كشور جزو ١٠ كشور برتر استفاده كننده از شبكه اجتماعي توئيتر بود.» به اعتقاد روزنامه گاردين، چاپ انگليس نيز مسدود شدن تويئتر در تركيه بر انتخابات پيش رو در اين كشور تاثيرگذار خواهد بود. اخيرا به دنبال كشف فساد مالي و رشوه در ميان مقامات تركيه، كاربران اين شبكه اجتماعي بار ديگر به شكل گستردهاي فعال شده بودند.
يكي از اعضاي جماعت گولن كه از اين جماعت جدا شده بود در اعترافات تلويزيوني هفته گذشته گفته بود كه از آنها خواسته شده بود در مخالفت با دولت و دعوت مردم به حضور در خيابانها مرتبا توئيت ارسال كنند. جماعت اسلامي فتحالله گولن يكي از شبكههاي حقيقي اجتماعي در تركيه است كه تعداد زيادي مدارس را در اين كشور مديرت ميكند. مدارسي كه در آن شاگردان با مدل تفكر اسلامي اين جماعت پرورش پيدا ميكنند. به اعتقاد كارشناسان مسائل تركيه و همچنين به اعتبار گفتههاي اردوغان، اختلاف اين دو بر سر انتخاب هاكان فيدان (رئيس سازمان اطلاعات تركيه) آغاز شد. اخيرا يكي از روزنامهنگاران تركيه در يادداشتي در روزنامه «تكويم» نوشت كه گولن همان زمان به اردوغان هشدار داده بود كه فيدان را به اين سمت انتخاب نكند. در مقابل اردوغان و AKP معتقدند كه گولن به خاطر نزديكي به سرويسهاي جاسوسي اسرائيل و آمريكا با فيدان مخالف هستند چرا كه اسرائيل به شدت با رئيس سازمان امنيت تركيه مخالف است.
دیدگاه تان را بنویسید