تهران و آنکارا خواهر خوانده شدند
ما از گذشته با شهرداری استانبول ارتباطات خوبی داشتیم و اکنون نیز این فرصت فراهم شده است تا با انعقاد پیمان خواهرخواندگی تعاملات و مناسبات میان دو شهر افزایش پیدا کند.هران و آنکارا پایتخت دو کشورریشه دار هستند و از امروز شهرداری های این دو شهر تصمیم گرفته اند روابط شهری خود را آغاز کنند.
سرویس اجتماعی «فردا»: مراسم امضای قرارداد خواهرخواندگی دو شهر پس از دیدار رسمی شهرداران تهران و آنکارا و با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و مدیران شهری و محلی صورت گرفت .
در این مراسم شهردار آنکارا با اظهار امیدواری نسبت به اینکه حضور محمد باقر قالیباف در این شهر باعث افزایش ارتباطات شهری شود،گفت:شهرداری آنکارا از اینکه میزبان شهردار تهران است،بسیار خرسند است وما مدت ها در انتظار این دیدار بودیم.
قالیباف نیز در این دیدار در پاسخ به خوش آمدگویی شهردار آنکارا تاکید کرد:ما از گذشته با شهرداری استانبول ارتباطات خوبی داشتیم و اکنون نیز این فرصت فراهم شده است تا با انعقاد پیمان خواهرخواندگی تعاملات و مناسبات میان دو شهر افزایش پیدا کند.
در ادامه این نشست شهردار آنکارا با اشاره به ویژگی های مشترک جغرافیایی و آب و هوایی تهران و آنکارا گفت:هر دو شهر تهران و آنکارا در کنار دریا قرار ندارند.
شهردار تهران نیز با تایید اظهارنظر شهردار آنکارا تاکید کرد:آنکارا از جهت بارندگی موقعیت مناسب تری از تهران دارد اما با این حال ما در تهران ازهر 4 فصل سال بهره مند هستیم.
در ادامه این مراسم محمد باقر قالیباف اظهر امیدواری کرد که این پیمان باعث ارتباط بیشتر دو شهر در زمینه های فرهنگی شود.
شهردار آنکارا نیز با بیان اینکه امروز برای پایتخت هر دو کشور روز مهمی است،تصریح کرد:تهران و آنکارا پایتخت دو کشورریشه دار هستند و از امروز شهرداری های این دو شهر تصمیم گرفته اند روابط شهری خود را آغاز کنند.
"ملیح گوکچک" افزود:تهران و آنکارا دو شهر پیشرو در دیپلماسی شهری هستند.همانطور که آنکارا اتحادیه شهرداران دریای سیاه را راه اندازی کرده است و هم اکنون نیز طراحی امور شهرداری ها در ترکیه را عهده دار است.
پس از امضای این توافقنامه شهرداران آنکارا و تهران در کنفرانس مطبوعاتی مشترک به سولات خبرنگاران پاسخ دادند .
آنکارا به عنوان شهری جدید و مدرن پایتخت و پس از استانبول دومین شهر بزرگ کشور ترکیه محسوب می شود که حدود 5 میلیون نفر جمعیت دارد .
شایان ذکر است پیمان خواهر خواندگی بین شهرهایی امضا میشود که نوعی وجه تشابه و همسانی از قبیل ویژگیهای تاریخی ، فرهنگی و ... مشترک با یکدیگر داشته باشند تا از ظرفیتهای یکدیگر برای پیش برد اهدافشان استفاده کنند و با اعزام گروه های کارشناسی از تجربیات یکدیگر بهرهمند شوند. بر اساس این گزارش شهردار تهران پس از امضای قرارداد خواهر خواندگی به منظور حضور در نشست دوره ای بخش غرب آسیای مجمع شهردارن جهان UCLG MEWA که خود ریاست آن را بر عهده دارد ، آنکارا را به مقصد قونیه ترک خواهد کرد .
کنفرانس مطبوعاتی شهردار تهران و آنکارا
پس از امضای این توافقنامه شهرداران آنکارا و تهران به سولات خبرنگاران در مورد تاثیرات امضای پیمان خواهرخواندگی بر روابط ایران و ترکیه پاسخ دادند.
قالیباف در پاسخ به این سوال که امضای این توافقنامه چه تاثیری بر روابط دو کشور خواهد داشت ،گفت:شهرداری ها در تمام دنیا نشان دادند که به مردم نزدیک ترند.لذا وقتی شهرداری ها با یکدیگر همکاری نزدیک داشته باشند،مردم نیز به هم نزدیک می شوند و این بیشترین منفعت را برای کشورها دارد.
وی افزود:ارتباط تهران و آنکارا دیر شروع شد ،هر چند قلب مردم این دو کشور مسلمان به یکدیگر نزدیک بود.
قالیباف تاکید کرد:توافق امروز آغاز یک فعالیت جدید در حوزه های اقتصادی ،فنی و انتقال تجربیات خواهد بود.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که امضای پیمان خواهرخواندگی سرفصلی برای همکاری های بیشتر در زمینه های فرهنگی و ملی باشد.
شهردار آنکارا نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد پیامدهای این توافقنامه گفت:در شرایط کنونی روابط دو کشور به نحو احسن است و امیدوارم این تفاهمنامه بر افزایش صمیمیت بیشتر دو کشور تاثیر داشته باشد،شهرداری ها سازمان هایی هستند که می توانند گام های اول را به خوبی بردارند.
وی ادامه داد:امیدوارم شهرداری های تهران و آنکارا تفاهم خوبی با یکدیگر داشته باشند و گام های مثبتی در جهت رشد و توسعه روابط میان دو کشور بردارند.
دیدگاه تان را بنویسید