مهر: یک روزنامه آلمانی در مطلبی اردوغان را فردی با شخصیت دوگانه ارزیابی کرد که باید به مسیر اصلاحات برگردد و از گسترش بی اعتمادی ترکها به وی در سایه سرکوب اعتراضات مردمی خبر داد. روزنامه آلمانی "تاگس اشپیگل" در تحلیلی نوشت: اردوغان شخصیت دوگانه ای دارد. آیا وی بار دیگر مسیر اصلاح طلبی را در پیش می گیرد تا خود را نجات دهد؟ در ادامه آمده است که "رجب طیب اردوغان"، توسط طرفدارانش در ترکیه به عنوان قهرمان ارزیابی می شد. وی در طول دوره ده ساله حکومت خود کارهای زیادی را برای این کشور انجام داد و خود را به عنوان یکی از موفق ترین سیاستمداران ترکیه نیم قرن اخیر مطرح کرد. نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد که اردوغان اگر می خواهد آرامش را به ترکیه برگرداند باید بار دیگر به یک اصلاح طلب تبدیل شود. نویسنده در ادامه به گسترش اعتراضات علیه سبک دیکتاتوری رهبری اردوغان اشاره کرده و از مرگ یکی دیگر از معترضان در روزهای اخیر خبر داده و نوشت: نخست وزیر ترکیه به شدت در مقابل این اعتراضات ایستاده است، چرا که معترضان را نه ترکهای دلسرد، بلکه مخالفان دولتی می داند که باید بر آنها پیروز شد. همزمان مسئله کردها در ترکیه نیز بار دیگر
شدت گرفته است. شورشیان کرد پ ک ک، برگشت خود از این کشور را متوقف کرده و تهدید به بازگشت به خشونت کرده اند. در بخش دیگری از این مطلب آمده است: بسیاری از روشنفکران ترک که مدتهای طولانی از اردوغان حمایت می کردند، چرا که وی سبک رهبری غیر دموکراتیک ارتش را پایان داده بود، حالا از نخست وزیر رویگردان شده اند. آنها در اردوغان یک محافظه کار با رویکردهای دیکتاتوری می بینند که از وی دیگر خیلی انتظار قرار گرفتن در مسیر دموکراسی نمی رود. تعصب اردوغان در برابر افکار مختلف و فشارهای روزافزون وی روی مطبوعات به عنوان مدرکی برای این طرز فکر روشنفکران ترک است. در ادامه آمده است: تا به حال اردوغان هیچ دلیلی برای تغییر سیاستهای خود نمی بیند. نظر سنجی ها، حزب عدالت و توسعه اردوغان را بسیار دور از رقابت های انتخاباتی می بینند. حتی در بین طرفدارت حزب عدالت و توسعه نیز این شک به وجود آمده که آیا اردوغان یک رئیس جمهوری خوب و قدرتمند است. نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با تاکید بر اینکه اردوغان باید در کشور خود آشتی برقرار کند نه شکاف و دودستگی، نوشت: حالا بی اعتمادی به اردوغان در بخشهای وسیعی از جامعه ترک گسترش پیدا کرده است.
اگر اردوغان به این سیاستهای خود ادامه دهد، حتی اگر با توجه به محبوبیت حزب عدالت و توسعه بیش از پنجاه درصد آراء را در دور بعدی انتخابات از آن خود کند اما باز هم هر گز رهبری برای همه ترکها نخواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید