ایسنا: منصور شیشه فروش روز گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه چون خشکسالی یک پدیدهی تدریجی است و باید آرام مدیریت شود، اظهار کرد: خشکسالی سالهای اخیر فقط در استان اصفهان نیست و بخش وسیعی از کشور درگیر خشکسالی است. وی با بیان اینکه بارشهای استان و شهر اصفهان نسبت به سالهای قبل بهتر بوده است، افزود: اسفند ماه سال گذشته به علت بالا رفتن ناگهانی دما و وزش باد تبخیر از روی مخازن آب ورودی سد زاینده رود افزایش پیدا کرد و میتوان گفت در فروردین و اردیبهشت که باید میزان بالای ورودی آب را به سد داشته باشیم نه برف زیادی وجود داشت و نه سرمای شدیدی در زمستان به وقوع پیوسته بود و به همین دلیل ورودی سد امسال وضعیت نامطلوبتری را سپری کرد. ریز گردها از ابتدای سال 30 بار دید افقی اصفهان را کاهش داد مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان سال گذشته زمستان سردی را پشت سر نگذاشت اما در اردیبهشت سال جاری سرمازدگی و بارش برف را تجربه کرد، گفت: این ناهنجاریها موجب آسیب رسیدن به محصولات و هم چنین کمبود آب در استان شد اما خوشبختانه در تابستان دمای هوا نرمال است و افزایش چشم گیری نسبت سال گذشته ندارد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ریزگردها موجب 30 مورد کاهش دید در شهر اصفهان شده است، تصریح کرد: توده های گرد و غبار در درون استان از 17 کانون از جمله بادرود، سجزی و رودخانه زاینده رود ایجاد میشود که اراضی کشت نشده نیز به آنها شده است. مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان با اشاره به اینکه خشک شدن چاهها و افت چشمگیر سفرههای آب زیر زمینی مخصوصاً در سال گذشته باعث شد عوامل گشایش دریچههای سد زاینده رود در فروردین بود، گفت: آب برای تامین قسمتی از کشت بهاره، تغذیه سفره های آب زیر زمینی و چاهها آب را از فروردین ماه سال جاری در رودخانه جریان یافت. شیشه فروش با بیان اینکه کمیته بحران آب وزارت نیرو هر هفته دو بار تشکیل میشود تا در خصوص برنامه ریزیهای لازم برای بسته و باز شدن رودخانه زاینده رود و دریچههای سد تصمیم گیری شود، ادامه داد: در این برنامهای که توسط این کمیته برای بسته شدن آب ارائه شد، قرار بر این است که آب در بهترین زمان ممکن بسته شود به شرطی که در چهارمحال و بختیاری، صنعت و شرب شهرهای اصفهان و کاشان صرفه جویی صورت گیرد. وی از کاهش 50 درصدی مصرف آب در بخش صنعت استان خبرداد و افزود:
صنایع بزرگ 50 درصد آب مصرفی خود را کاهش دادهاند و هم چنین در کنار صنایع بزرگ شهرداریهای شهرهای استان نیز کاشت چمن در این فصل را حذف و از آبیاری فضاهای سبز در طول روز متوقف شده است. مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان تاکید کرد: 25 میلیارد تومان نیز به آب و فاضلاب استان کمک شده تا با بازسازی زون بندیها و لوله های آب اجرای طرح آبرسانی به نحو مطلوب انجام گیرد. افت فشار آب اصفهان به دلیل مصرف بالای مشترکان است شیشه فروش به کشت 30 درصد اراضی کشاورزی در حوزه زاینده رود اشاره کرد و گفت: 250 میلیارد تومان برای کشت 38 هزار هکتار از اراضی با استفاده از سیستم نوین آبیاری اعتبار در نظر گرفته شده است تا صرفه جویی مناسبی در این بخش صورت گیرد. وی تاکید کرد: افت فشار آب در روزهای اخیر در اصفهان به خصوص کلانشهر اصفهان به دلیل افزایش مصرف مشترکان و افزایش دمای هوا مشکلاتی را برای دستگاههای متولی آب ایجاد کرده است که این مشکلات در مجموعه آبفا و آب منطقه ای بررسی و مشکل کم آبی بر طرف شد. مدیرکل ستاد بحران استان اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت آب نسبت به روزهای گذشته بهتر شده است و با تدبیر و اقدامات شبانه روزی وضعیت
بهبود خواهد یافت.
دیدگاه تان را بنویسید