خاتمی: شعار اعتدال تفسیر شود
خطیب نماز جمعه با اشاره به وجود آزادی در کشور ادامه داد: در عرصه آزادی آیا آزادی در دانشگاه ها و رسانههای ما نیست؟! 40 روزنامه ای که هر روز صبح منتشر می شود به چه کسی انتقاد می کند اما آیا کسی بخاطر انتقاد به آنها تعرض کرده است؟
آیت الله سیداحمد خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران در جمع نمازگزاران تهرانی در دانشگاه تهران در خطبه های اول نماز جمعه گفت: چندین روایت وجود دارد که مردم داری با پول نیست بلکه با اخلاق است؛ اخلاق است که زمینه ساز رفتار مردمی است از ویژگی های اخلاق اسلامی آن است که در اخلاق اسلامی فضائل با ایمان گره خورده است.
وی افزود: مکتب ما می گوید مومن نباید غم صادر کند، با روی گشاده برخورد کردن از مصادیق حسن خلق در عرصه اجتماعی است.
خطیب نماز جمعه با بیان اینکه در عرصه سیاسی هم بداخلاقی و خوش اخلاقی وجود دارد، گفت: خوش اخلاقی در عرصه سیاسی همان انصاف است و بداخلاقی بی انصافی است.
خاتمی عنوان کرد: متاسفانه در تبلیغات و مناظره های انتخاباتی این عنصر کم بود؛ یکی از مظاهر این بداخلاقی این بود که برخی کاندیداها درباره کشور به گونه ای وانمود می کردند که در عرصه اقتصادی کشور ورشکسته است، در عرصه اجتماعی خفقان همه جا را فراگرفته و در عرصه سیاست خارجی سیاست خارجی ما از دم فشل است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه این امر انصاف نیست که آدم اینگونه قضاوت کند، ادامه داد: اگر اقتصاد ما فشل بود در یازده تیر سال گذشته آمریکا تحریم ها را شروع کرد و گفت یکماه دیگر ایران دست تسلیم را بلند می کند؛ ملت ایران یکماه بعد از یازده سال گذشته دست هایش بلند کرد اما به صورت مشت و شعار مرگ بر آمریکا را فریاد زد.
وی ادامه داد: یازده مرداد، یازده شهریور، یازده مهر و ... تمام شد، فروردین، اردیبهشت و خرداد و تیر 92 رسید و همچنان اوباما در حال خمیازه کشیدن است.
خاتمی گفت: سفرهای نوروزی با جیب خالی نمی شود در حالیکه نوروز امسال 9 درصد سفرهای نوروزی از سال گذشته بیشتر بوده است؛ ممکن است در کشور مشکلاتی وجود داشته باشد که بخشی از آن به تحریم ها و بخشی به سوءمدیریت برمی گردد، اما کشور ورشکسته نیست.
خطیب نماز جمعه با اشاره به وجود آزادی در کشور ادامه داد: در عرصه آزادی آیا آزادی در دانشگاه ها و رسانههای ما نیست؟! 40 روزنامه ای که هر روز صبح منتشر می شود به چه کسی انتقاد می کند اما آیا کسی بخاطر انتقاد به آنها تعرض کرده است؟
وی تاکید کرد: ممکن است جاهایی بدرفتاری شده باشد، اما همه آن را به پای نظام می نویسند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در عرصه سیاست خارجی ما تنشزایی نکردیم، افزود: کشورهای دیگر بودند که تنش زایی کردند این انصاف نیست که انسان همه ابعاد قضیه را نبیند و امیدواریم مجلس در آینده که می خواهد قانون تصویب کند بنویسد که هر مسئولی در هر بخش پاسخ هر انتقادی را بدهد تا پاسخ ها هم داده شود.
خاتمی با اشاره به اینکه رعایت حریم نظام خدمتگزاران و همه کسانی که حریم دارند، حسن خلق است، گفت: یک روزنامه را بررسی کردم و دیدم فقط 10 تعرض و نیش به کسانیکه آنها را دوست ندارد، زده است در حالیکه این ادبیات درست نیست که کسانی سیاستمداری را به نیش زدن تفسیر کنند؛ کشور باید روبه رشد باشد اما این نیش ها در کشور ایجاد تفرقه می کند.
وی با اشاره به حسن خلق در عرصه حکومتی گفت: حسن خلق در عرصه حکومتی این است که مردم حق حکومت و حکومت حق مردم را بجا آورد؛ طبق خطبه امیرالمومنین در نهج البلاغه، وظیفه مردم نسبت به حکومت این است که وفادار به بیعتی که انجام داده اند، بمانند و حق مردم است که حکومت مردم را به یک چشم ببیند، شایسته سالاری حرف مردم را بزند، حل مشکلات معیشتی مردم اولویت قرار گیرد و به رشد علمی بهاد داده شود، این رعایت حقوق متقابل حسن و خلق حکومتی است.
خطیب نماز جمعه این هفته در خطبه های دوم نماز جمعه این هفته ضمن گرامیداشت یادو خاطره شهدای حمله ناو دریایی آمریکا به هواپیمای مسافربری در دوازده تیر 67 گفت: ناو دریایی آمریکا وحشیانه هواپیمای مسافربری را هدف قرار داد و 290 سرنشین آن که 66 کودک در بین آنها بود را به شهادت رساند در حالیکه دولت جنایتکار آمریکا نه تنها از عذرخواهی دریغ کرد بلکه به فرمانده ناو مدال داد.
خاتمی افزود: این سیاست عریان و بی حربه دولت متجاوزی است که به ناحق خود را قدرت مسلط دنیا می داند.
وی در ادامه با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: در آستانه ماه خدا هستیم باید برای ورود با معرفت به ماه خدا که خداوند پذیرایی خود را روزه قرار داده است آماده شویم، تنها عبادتی که هیچ نمود بیرونی ندارد، روزه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: پذیرایی خداوند با قرآن یکی دیگر از پذیرایی های ماه مبارک رمضان است، به برکت پیروزی انقلاب اسلامی بهار قرآن در کشور ما شکل گرفته و در ماه رمضان در گوشه و کنار کشور شاهد جلسات باشکوه قرآنی هستیم.
خاتمی عنوان کرد: از ابتکارات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش قرآن ترتیل از اماکن مقدس است که این جای تقدیر و سپاسگزاری دارد و امیدواریم در کنار تلاوت، تفسیر قرآن هم بازار گرمی پیدا کند.
خطیب نماز جمعه خاطر نشان کرد: دعاهای ماه رمضان همچون دعای ابوحمزه ثمالی، دعای سحر، دعاهای روزانه و دعای شب های ماه مبارک رمضان از چیزهای دیگری است که خداوند با آن از روزه داران در ماه مبارک رمضان پذیرایی می نماید که انشاءالله در ماه مبارک رمضان از آن بهره مند شویم.
وی در ادامه خطبه های دوم نماز جمعه این هفته با اشاره به خلق حماسه بزرگ مردم و حضور بیش از 72 درصدی ملت پای صندوق های رای گفت: با این اتفاق سال حماسه سیاسی که رهبری فرمودند، شکل گرفت در حالیکه دشمنان ذکر تحریم تحریم را گرفته و می گفتند حداکثر 25 درصد مردم پای صندوقهای رای می آیند اما شما دنیا را مبهوت کرده اید.
خاتمی گفت: حضور بیش از 72 درصدی ملت پای صندوق های رای با آن تهاجم های گسترده لطف خدا و بصیرت مردم بود.
وی با اشاره به اینکه در جریان برگزاری این انتخابات و اعلام نتیجه آن انتخابات 30 کشور را رصد کردم، گفت: در سال 2010 در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 57 درصد، در سال 2012 در انتخابات روسیه 65 درصد، در سال 2010 در انتخابات اتریش 53 درصد، در سال 2010 در انتخابات کرواسی 50 درصد، در سال 2012 در انتخابات مکزیک 53 درصد، در سال 2011 در انتخابات پرتغال 64 درصد و در سال 2010 در انتخابات اوکراین 69 درصد مردم این کشورها حضور پیدا کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکیدکرد: البته برخی کشورهای خاص بخاطر شرایط خاص خودشان مشارکت بیش از 72 درصدی داشتند ولی مردمی که این چنین مورد تهاجم بودند و توانستند به این حد از مشارکت برسند، ناشی از عنایت خداوند بوده است.
خطیب نماز جمعه با اشاره به کسب بیش از 50 درصد آراء از سوی منتخب مردم گفت: نظام کاملا امانتدار بود و به صراحت اعلام کرد که منتخب مردم دکتر حسن روحانی است، روندی که کاملا قانونی بود و هیچ کس نتوانست گوشه ای ایراد نسبت به آن بگیرد.
خاتمی ادامه داد: عین این روند در انتخابات دهم ریاست جمهوری هم صورت گرفت یعنی دولت و شورای نگهبان در برگزاری انتخابات حضور داشتند با این تفاوت که در انتخابات 88 ناکامان انتخابات شعار دوروغین تقلب را با یازده میلیون تفاوت رای سر دادند، اما در این انتخابات نظام 300 رای را حساب کرد.
وی عنوان کرد: در انتخابات 88 آنها که مورد اقبال مردم قرار نگرفتند بخاطر رای نیاوردن قصد داشتند کشور را به آتش بزنند و اگر می توانستند این کار را می کردند ولی نتوانستند اما در این انتخابات سایر کاندیداها به محض اینکه فهمیدند پیروز انتخابات کیست این پیروزی را به وی تبریک گفته و برای کمک به او اعلام آمادگی کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شعار اعتدال، عقلانیت، خردورزی و اهتمام به فکر جمعی که از سوی رئیس جمهور منتخب مطرح شده، درست و صحیح است، گفت: مکتب ما مکتب اعتدال است، حتی در باب محبت اهل بیت(ع) کفر و دشمن با اهل بیت هم گناه است؛ تمام اخلاق انسانی ما اعتدال است.
خاتمی با اشاره به اینکه این شعار، شعار درستی است، افزود: انتظار این است که رئیس جمهور منتخب این شعار را تفسیر کند تا مورد سوءاستفاده برخی قرار نگیرد آن چنان که اعتدال را به قانون گرایی تفسیر کردند.
خطیب نماز جمعه با تاکید بر اینکه مظهر اعتدال در مواضع سیاسی مقام معظم رهبری، آیت الله خامنه ای هستند، گفت: ایشان الگوی اعتدال هستند، ما اعتدال را در مواضع سیاسی با مواضع ایشان می سنجیم؛ ایشان امروز می فرمایند باید دولت منتخب را کمک کنیم اگر کسی از حالا ساز مخالف بزند که دولت نتواند کارکند این به بیراهه رفتن است آنچنان که در انتخابات 88 خط رهبری مقابله با جریان فتنه بود.
وی خاطر نشان کرد: معتدل شما مردم بودید که با ایشان همراهی کردید و حماسه ارزشمند 9 دی را آفریدید، اما آنها که در آن عرصه فتنه گری و آتش افروزی کرده و اردوکشی های خیابانی را هدایت کردند تندروهای افراطی و کسانیکه بی تفاوت بوده و سکوت کردند کندرو هستند؛ اعتدال در عرصه سیاسی همراهی با مقام معظم رهبری است.
خاتمی تاکید کرد: موضع ما نسبت به این دولت، دولت های قبل و دولت های آینده حمایت ناصحانه است، اصل را بر حمایت می گیریم اگر عملکرد خوب بود آفرین و تشویق را در پی خواهد داشت، اما اگر دیدیم موضعی با قانون و ولایت فقیه سازگار نیست آن را نمی پذیریم. دلسوزی، امر به معروف و نصیحت خواهیم کرد.
خطیب نماز جمعه در بخش دیگر خطبه های خود با اشاره به عرصه سیاست خارجی و اتفاقات کشور مصر گفت: مصر خواستگاه بیداری اسلامی است و مردم مصر مسلمان و دلداده اسلام هستند که در طول این یکسال چندین بار پای صندوق رای آمده و به نمایندگان مسلمان رای دادند.
وی افزود: اما کسانیکه از بیداری اسلامی بر مسند قدرت نشستند آنچنان بد عمل کردند که زمینه ساز کودتاه شدند، رفتار بد آنها باعث شد بار دیگر کودتاچیان در مصر حرف اول را بزنند و بجای آنکه جهان اسلام را به وحدت دعوت کنند از تکفیری های آدم کش حمایت کرده و یا در برابر آنها سکوت کردند.
خاتمی خاطر نشان کرد: در مساله رژیم صهیونیستی شعار آنها قبل از روی کار آمدن مبارزه با رژیم صهیونیستی بود اما بعد از آنکه به قدرت رسیدند نه تنها شاهد تحقق این شعار نبودیم بلکه قرارداد ننگین کمپ دیوید دوباره تایید شد؛ نامه ای به شیمون پرز نوشت و وی را برادر خطاب کرد و به رژیم صهیونیستی سفیر فرستاد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اینها دوست و دشمن را اشتباه گرفته اند، ایران هراسی و شیعه هراسی راه انداختند و در عین حال دل به دشمن بستند؛ رئیس جمهور مصر می گوید من با اوباما مشورت کردم و این کار خود را در رسانه ها فریاد می زند، این عمل جمعیت ده میلیونی را به صحنه آورد و نتیجه آن کودتا شد.
خطیب نماز جمعه یادآور شد: آنها با ملت شان خوب عمل نکردند و هر کس را که جزء حزبشان نبود، از صحنه راندند نتیجه این شد که پس از حدود 80 سال، تشکیلات آنها به درد دنیا و آخرت ملت نخورد.
خاتمی عنوان کرد: ملت فهیم مصر پاسدار ارمغان ارزشمند بیداری اسلامی باشند و نگذارند دوباره همانند دوره نامبارک مصر حیات خلوت رژیم صهیونیستی شود.
وی در بخش پایانی خطبه های نماز جمعه با اشاره به کشتار فجیع مردم سوریه گفت: کشتار فجیعی که در جشن نیمه شعبان و در سه کیلومتری مصر صورت گرفت و منجر به شهادت عالم بزرگ شحاته شد، کار تکفیری های آدم کش که هیچ بویی از آدمیت نبردند، بود؛ حدود هزار نفر به خانه ای که این جشن در آن برپا بود، هجمه کردند و این عالم جلیل القدر را به همراه 5 نفر به شهادت رساندند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه اینها منتسب به وهابیت هستند، ادامه داد: وهابیت یک حزب سیاسی ساخته و پرداخته انگلیس است، این حزب سیاسی از آغاز زمان روی کار آمدنشان تاکنون با قتل، غارت و آدم کشی جلو رفته اند.
خطیب نماز جمعه یادآور شد: انتظار ما از علمای اهل سنت در داخل و خارج کشور که خوب موضع می گیرند، این است که همانطور که با معلول مبارزه می کنند با علت هم مبارزه کنند و به صراحت اعلام کنند که وهابیت ربطی به اسلام ندارد، ما برادران اهل سنت را هم ردیف وهابیت نمی دانیم.
خاتمی در پایان با بیان اینکه کتاب هایی که اهل سنت نوشتند بیشتر از کتاب هایی است که اهل شیعه نوشتند، تاکید کرد: ما این کشتار را در سوریه محکوم می کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید