سلاح جدید مبارزه با سرطان
شیوه الکتروپوراسیون برگشتناپذیر از میلیونها پالس الکتریکی در ثانیه برای کشتن سلولهای سرطانی استفاده کرده اما به بافتهای اطراف آسیب نمیرساند.
ایسنا: یک درمان سرطانی با تهاجم کم که بدون آسیب رساندن به بافتهای سالم اطراف، در تومورها سوراخهای کوچک ایجاد کرده، میتواند جدیدترین سلاح در جنگ علیه سرطان باشد.
شیوه الکتروپوراسیون برگشتناپذیر از میلیونها پالس الکتریکی در ثانیه برای کشتن سلولهای سرطانی استفاده کرده اما به بافتهای اطراف آسیب نمیرساند.
به گفته محققان مرکز سرطان یادبود اسلوان- کترینگ در نیویورک، این شیوه بویژه برای درمان سرطانهای کبد، ریه، لوزالمعده و دیگر سرطانهای نزدیک به رگهای خونی، اعصاب و ساختارهای حساس دیگر مفید است.
درمان سرطانهای نزدیک به مناطق حساس معمولا نیازمند جراحی و شیوهای موسوم به ترموابولاسیون(کشتن سلولها در دمای بسیار بالا) است. اما این کار میتواند بافتهای سالم را نیز از بین برده و برای رگهای حونی، عصبها و غدد نزدیک خطر ایجاد کند.
در این پژوهش 25 بیمار سرطانی شرکت کردند که این بیماری در بخشهای مختلف بدن آنها پراکنده شده بود. میانگین اندازه تومورها در این افراد دو سانتیمتر بود.
بدلیل نزدیک بودن این ضایعات به مناطق حساس، از شیوه الکتروپوراسیون برگشتناپذیر در این بیماران برای درمان استفاده شد.
محققان تمام 30 جلسه درمانی را بدون مشکل تکمیل کردند که نشانگر ایمن بودن این شیوه برای بررسیهای بیشتر در کارآزماییهای بالینی بزرگتر است.
این یافتهها در سی و هشتمین نشست علمی سالانه انجمن رادیولئژی مداخلهای در نیواورلئان ارائه شده است.
در این شیوه برشی به اندازه سر مداد ایجاد شده و یک دستگاه کوچک برای هدف قرار دادن تومورها درون آن قرار میگیرد.
سپس میدانهای الکتریکی قوی برای ایجاد سوراخهای کوچک در غشای سلول سرطانی تولید میشود. این کار با اختلال در تعادل مولکولهای درون و بیرون سلول باعث از بین رفتن آنها میشود.
از آنجایی که این شیوه گرما یا سرما تولید نمیکند، از آسیب رسیدن به سایر سلولهای اطراف نیز جلوگیری میشود.
این امر باعث ایدهآل شدن روش الکتروپوراسیون برگشتناپذیر برای درمان تومورهای نزدیک به بافتهایی میشود که در برابر آسیب حساس هستند.
با افزای قدرت و طول پالسهای الکتریمی میتوان سوراخهای درون این تومورها را بطور دائم باز نگهداشت. این امر باعث ایجاد آسیبهای میکروسکوپس به سلولها و مرگ آنها میشود.
ترکیب جراحی با تهاجم کم و این شیوه میتواند به بهبود سریعتر با جراحت بافت کمتر منجر شده و امید است که بتواند نتیجه بلند مدت بهتری نسبت به جراحیهای سنتی ارائه کند.
دیدگاه تان را بنویسید