تشکیل جبهه رسانه‌ای؛ ضرورت امروز

کد خبر: 247835

علی حیدری: اولین «نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی» با هدف ساماندهی مجموعه های فعال در حوزه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی و همچنین آشنایی موسسات مردم نهاد و فعال در این حوزه با یکدیگر از هفته پیش در مصلی امام خمینی(ره) تهران برپا شده است. محورهای اصلی این نمایشگاه موضوعاتی همچون؛ جنگ نرم، انقلاب اسلامی، سبک زندگی اسلامی - ایرانی، بیداری اسلامی، معارف اسلامی و اهل بیت(ع) و دفاع مقدس را شامل می شود.

اولین پرسشی که قبل از هر سخنی شاید به ذهن بیاید این است که تفاوت این نمایشگاه با «جشنواره و نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های ديجيتال» که از شش سال پیش، هر ساله در کشور ما برگزار می شود، چیست؟ آیا برپایی این نمایشگاه موازی کاری به حساب نمی آید؟

در پاسخ باید گفت که هدف از برپایی نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های ديجيتال؛ بسترسازی برای شکوفایی استعدادها، حمایت از افراد، مراکز، موسسات، تشکل‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه تولید آثار و محصولات فرهنگی و هنری دیجیتال و ایجاد جايگاهی معتبر برای عرضه و ارزيابی رسانه‌های ديجيتال در کشوراست. اما در نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی تمرکز بر محتوای مبتنی بر آرمانها، اهداف و ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و در همه حوزه ها نگاه اصلی به مقوله انقلاب اسلامی است.

از این که بگذریم واقعیت این است که رشد و توسعه شتابان رسانه های مجازی و دیجیتال و فراگیر شدن آن در سراسر جهان و همچنین استفاده قدرت های استکباری از این ظرفیت علیه ملت ها و کشورهایی که در چارچوب منافع آنها حرکت نمی کنند، ضرورت توجه بیشتر ما به رسانه های مجازی برای مقابله با توطئه ها و به عبارتی جنگ رسانه ای دشمنان را روزافزون کرده است. چرا که اگر نگاهی به پشت سر بیندازیم به قدرت تاثیرگذاری این رسانه ها در میان افکار عمومی در شرایط و مواقع خاص همچون فتنه88 پی خواهیم برد.

در این میان و برای اینکه در مقابله رسانه ای با دشمنان انقلاب اسلامی که دارندگان اصلی فضاهای مجازی و رسانه ای بوده و به لحاظ فنی قدرت هدایت، کنترل و این عرصه را دارند، چند نکته مهم را مورد توجه قرار دهیم:

1- تشکیل جبهه رسانه ای: در سال های اخیر بویژه پس از فتنه88 موضوع رسانه های مجازی از سوی فعالان فرهنگی مورد توجه ویژه قرار گرفت و حرکت هایی هم آغاز شد که نتیجه آن به نوعی در این نمایشگاه قابل مشاهده است. اما برای ایفای نقش بهتر و اثرگذاری بیشتر در فضای مجازی باید گام های بعدی را هم برداشت که یکی از آن ها تشکیل جبهه رسانه ای انقلاب اسلامی است. تحقق این امر و انسجام و هماهنگی بیشتر بین فعالان این حوزه باعث می شود تا بتوان ضمن پرهیز از برخی موازی کاری ها، در ابعاد گوناگون تهاجم فکری، فرهنگی و رسانه ای دشمن فعالیت کرد و نه تنها دفاع کرد بلکه از حرکت های تهاجمی نیز انجام داد.

2 - پشتیبانی فنی و تجهیزاتی: همانطور که اشاره شد دشمن به مدد فناوری رسانه ای اش، از نظر فنی در این جبهه دست برتر دارد و با سوء استفاده از این امکان در جهت رسیدن به اهداف خود تلاش می کند. از سوی دیگر متخصصان ایران اسلامی در سال های اخیر در حوزه فناوری های ارتباطی دستاوردهای بزرگی داشته اند. فلذا به نظر می رسد باید ضمن پشتیبانی فنی و تجیهزاتی از گروههای فعال در حوزه مجازی البته با حفظ استقلال آنها می توان به پیشبرد اهداف انقلاب در مواجهه رسانه ای با دشمن کمک شایانی کرد.

3- تقویت سواد رسانه ای: همانطور که می دانید سواد رسانه‌اي علاوه بر توانایی ملحوظ در سواد سنتي، توانایي تحليل و ارزشيابي پيام‌ها و قدرت توليد و انتقال اطلاعات را پديد مي‌آورد. لذا تلاش برای تقویت سواد رسانه ای آحاد مردم بویژه جوانان که در معرض تهدیدات رسانه ای دشمنان هستند، مهم و ضروری است. چرا که در کنار بصیرت و هوشیاری مردم، آشنایی با تکنیک های خبری و رسانه ای دشمن هم برای مقابله با آن ها خالی از لطف نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت