بازگشت الهام به حلقه یاران

کد خبر: 229075

الهام در مرداد ۱۳۸۹توسط محمود احمدی نژاد به عنوان مشاور حقوقی رییس جمهور منصوب شد.پستی که معمولا تشریفاتی است . اما همین عنوان کوتاه کافی بود تا رشته پیمان احمدی نژاد و الهام نگسلد. رشته ای باریک که با انتقادهای پیدا و پنهان الهام از دولت دهم و تغییر رویکردهای این دولت ادامه یافت.

مهر: غلامحسین الهام. این نام در خبرهای مربوط به دولت نهم، یکی از تکراری ترین و پرکاربردترین نام ها بود.کسی که «تکذیب» هایش چند باری خبرساز شد و به واسطه مسئولیت های همزمانش برچندین و چند منصب، به «ابوالمشاغل» دولت نهم معروف شد. هرچند این عنوان، در دولت دهم به «اسفندیار رحیم مشایی» رسید. اما بازگشت دوباره الهام (که با حضور در شورای مرکزی جبهه پایداری به یکی از منتقدان سیاست های دولت دهم تبدیل شده بود) به حلقه یاران احمدی نژاد می تواند فرصت خوبی باشد برای مرور همه مشاغل و مناصبی که الهام از سال 84 و با به کارامدن دولت نهم، عهده دار آن ها بود.

از ریاست دفتر تا سخنگویی

24 مرداد سال 84 بود که محمود احمدی نژاد حدود یک ماه پس از پیروزی در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، ریاست دفتر رئیس جمهور را به غلامحسین الهام سپرد تا او را از شورای نگهبان به دولت بیاورد.الهام حدود یک سال رئیس دفتر رئیس جمهور بود. ریاست دفتر رئیس جمهور البته با سخنگویی دولت هم همراه شد تا الهام که پیش از این سابقه سخنگویی قوه قضائیه(بین سالهای 81 تا 83) و سخنگویی شورای نگهبان(در فاصله سالهای 83 تا 84) را هم با خود داشت، اصلا با تریبون و پاسخگویی به خبرنگاران احساس غریبگی نکند.

اما سخنگویی دولت نهم، چنان چهره خبرسازی از مرد دزفولی دفتر رئیس جمهور ساخت که او را تا پایان کار کابینه نهم، به یکی از پرحاشیه ترین دولتمردان بدل کرد. به ویژه موضوع معروف برکناری وزیران کشور و امور اقتصادی و دارایی در 17 فروردین 87 بود که الهام، در جمع خبرنگاران آن را «سناریوی روز سیزدهم فروردین» خواند. خبری که البته کمتر از 24 ساعت بعد تایید شد تا مرد تکذیب های دولت نهم، بعدها بی خبری خود را از آن برکناری، دلیل ماجرای معروف دروغ سیزده بداند.

سالهای خبرساز ابوالمشاغل

فاصله سالهای 85 تا 89 را شاید بتوان شلوغ ترین روزهای کاری عمر غلامحسین الهام دانست.دی ماه سال 85 و با درگذشت «جمال کریمی راد» وزیر وقت دادگستری در سانحه رانندگی نام الهام یک بار دیگر برسر زبانها افتاد. آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس وقت قوه قضائیه، در نامه ای به احمدی نزاد، غلامحسین الهام را به عنوان وزیر جدید دادگستری پیشنهاد کرد. اتفاقی که با موافقت احمدی نژاد و رای اعتماد مجلس همراه شد و الهام، همزمان با سخنگویی دولت بر صندلی وزیر دادگستری هم نشست. او همزمان عضو حقوقدان شورای نگهبان هم بود.

چند ماه بعد یعنی 11 تیر 88، احمدی نژاد یک مسئولیت دیگر به الهام داد.این بار به عنوان «نماینده ویژه رییس جمهور و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز».تدریس در دانشگاه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به اضافه چندین عنوان دیگر سبب شد تا رسانه ها لقب «ابوالمشاغل» را به او بدهند. الهام البته در کنار این ها یک حاشیه سیاسی دیگر هم دارد. او همسر «فاطمه رجبی» هم هست . کسی که با نگارش کتاب «معجزه هزاره سوم» در وصف احمدی نژاد و البته نامه های تند و تیز و اظهارنظرهای جنجالی اش، خانواده الهام را به خبرسازترین خانواده در دولت نهم بدل کرد.

اما جنجالی ترین عملکرد الهام، در آخرین روزای حضورش در دولت نهم شکل گرفت. او که علاوه بر سخنگویی دولت و وزارت دادگستری، یکی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان هم بود در تجمع هواداران محمود احمدی نژاد در مبارزات انتخاباتی سال 88 در مصلای تهران حضور یافت و در حمایت از او سخنرانی هم کرد. اتفاقی که البته بعدها درباره اش گفت:«اعتراف می کنم اشتباه کردم. ولی اضطرار بود.»

دوری و دوستی

با روی کارآمدن دولت دهم و حاشیه های ماه های اول، رفته رفته راه الهام از دولتی ها دور شد. پست سخنگوی دولت، تغییر شکل پیدا کرد. ریاست دفتر رئیس جمهور به اسفندیار رحیم مشایی سپرده شد.وزارت دادگستری به«مرتضی بختیاری» رسید و کلید اتاق ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم در دستان «سعید مرتضوی» قرار گرفت.

جدایی چند وزیر کابینه احمدی نژاد در جریان اختلاف برسر مشایی، الهام را نیز از زمره نزدیکان احمدی نزاد دور کرد. هرچند الهام همچنان در شمار حامیان نه چندان سرسخت احمدی نژاد و منتقدان آرام او بود. اما دیگر نقش خاصی در دولت نداشت. اتفاقی که البته یک سال بیشتر دوام نیاورد.

الهام در مرداد ۱۳۸۹توسط محمود احمدی نژاد به عنوان مشاور حقوقی رییس جمهور منصوب شد . پستی که معمولا تشریفاتی است . اما همین عنوان کوتاه کافی بود تا رشته پیمان احمدی نژاد و الهام نگسلد. رشته ای باریک که با انتقادهای پیدا و پنهان الهام از دولت دهم و تغییر رویکردهای این دولت ادامه یافت.

یاران حلقه

اما روز 10 آبان 91، نقطه عطف دیگری در کار الهام بود. او که به سبب نزدیکی به دولت، از عضویت در شورای مرکزی «جبهه پایداری» انصراف داده بود، در این روز دوباره در قامت «سخنگو» به دولت بازگشت تا در فاصله کمتر از 6 ماه تا پایان کار دولت، دوباره در حلقه یاران احمدی نژاد باشد. حلقه ای که رئیس جمهور چندوقت پیش آرزو کرده بود با بازگشت یاران سال 84 اش همراه باشد. آیا بازگشت الهام، مقدمه ای بر تحقق آرزوی احمدی نژاد خواهد بود؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت