تمهیدات جدید برای نخبگان ایرانی خارج

کد خبر: 228109

معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان، ادامه داد: با تقسیم کاری و مشخص شدن وظایف هر یک از دستگاه ها لازم است تا گزارشهای عملکرد سالانه تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود.

مهر: معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تصویب سند راهبردی کشور در امور نخبگان در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: در این سند بر نحوه حمایتهای هدفمند از نخبگان از سنین کودکی تا بزرگسالی تاکید شده ضمن آنکه تمهیداتی برای نخبگان ایرانی مقیم خارج در نظرگرفته شده است.

دکتر آریا الستی افزود: تدوین سند راهبردی کشور در امور نخبگان در بهمن ماه سال 89 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به بنیاد ملی نخبگان محول شد و در این راستا بنیاد با مطالعات میدانی و برگزاری جلسات مشورتی با حضور صاحب نظران و نخبگان، کمیته نگارش سند را تشکیل داد.

معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه تدوین سند راهبردی در امور نخبگان یک سال به طول انجامید، اظهار داشت: در مراحل تدوین این سند نسخه های مختلفی تهیه شد که بر اساس نقدهای ارائه شده، سعی شد تا با رفع نواقص اصلاحاتی بر روی این سند اعمال شود.
وی اضافه کرد: پس از اعمال اصلاحات در اسفند ماه سال 90 نسخه نهایی این سند ارائه شد و با ارسال آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار شورای معین قرار گرفت.
الستی، از تصویب این سند در شورای معین در 12 مهرماه سال جاری خبر داد و یادآور شد: پس از تصویب این سند در شورای معین، در دستور کار جلسه شورای انقلاب فرهنگی قرار گرفت که در نهایت به تصویب این شورا رسید.
نحوه حمایت ها از دید سند مصوب در امور نخبگان
وی مهمترین دستاورد این سند را تغییر در نحوه ارائه حمایت از نخبگان ذکر کرد و ادامه داد: در سند راهبردی نخبگان مقوله حمایت های مادی به سمتی سوق یافته است که در جهت رفع نیازهای کشور باشد و ضمن آنکه بستر سازی لازم برای رسیدن استعدادهای برتر کشور به مرزهای نخبگی فراهم شود.
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان، افزود: در این راستا مسئولان در حوزه نخبگان نباید تنها به مساله تحصیلی آنها توجه داشته باشند بلکه در کنار آن باید به جنبه های دیگر حمایتی نیز تاکید کنند.
الستی با بیان اینکه نخبگی یک خصوصیت شخصیتی است، اظهار داشت: در این سند سعی شده است که نخبگی از جنبه های فردی به جمعی تعمیم داده شود و جمع هایی که فعالیت های خلاقانه انجام می دهند نیز به عنوان جمع های نخبه به رسمیت شناخته شوند.
حمایت از گروه های نخبگان
وی در این باره توضیح داد: در طی چند دهه اخیر شاهد ایجاد گروه هایی بودیم که فعالیت های چشمگیر علمی و اجتماعی انجام داده اند که بسیار اثر گذار بودند. در صورتی که تک تک افراد این جمع را مورد بررسی قرار می گرفت به لحاظ استعداد با افراد عادی تفاوتی نداشتند ولی با قرار گرفتن در یک گروه توانستند اقدامات چشمگیری را انجام دهند از این رو در این سند به این گروه ها نیز توجه شده است.
70 اقدام ملی در امور نخبگان
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به اهداف کلان سند راهبردی در امور نخبگان، یادآور شد: در این سند برای رسیدن به این اهداف 5 راهبرد ارائه شده است که در ذیل این راهبردها، حدود 11 راهبردی ملی و در ذیل آن 11 اقدام ملی مطرح شده است که شامل 70 اقدام ملی می شود.
الزامات اجرایی سندراهبردی
الستی با بیان اینکه در این سند یک فصل به الزامات اجرایی این سند اختصاص یافته است در این زمینه توضیح داد: بر اساس این سند مسئولیت پیگیری امور نخبگان به بنیاد ملی نخبگان واگذار شده است ولی در عین حال تنها مسئول در امور نخبگان بنیاد نیست بلکه سایر نهادها نیز در این زمینه مسئول هستند.
وی با تاکید بر اینکه ماموریت بنیاد ملی نخبگان هماهنگ کننده دستگاه های مختلف است، خاطر نشان کرد: بر این اساس مجموعه وظایف دستگاه های مختلف در امور نخبگان تا چند ماه آینده نهایی و به دستگاه های مربوط ارسال خواهد شد.
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان، ادامه داد: با تقسیم کاری و مشخص شدن وظایف هر یک از دستگاه ها لازم است تا گزارشهای عملکرد سالانه تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود.
توجه به استعدادهای برتر در همه سنین
الستی توجه به استعدادهای برتر در همه سنین را از دیگر موارد مطرح شده در این سند ذکر کرد و گفت: طبق این سند به منظور شناسایی استعدادهای برتر در همه سنین کودکی، نوجوانی و جوانی تلاش شود و برای هدایت و حمایت هدفمند آنها راهکارها و روشهایی ارائه شده است.
رویکرد بین المللی سند
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان، رویکرد بین الملل سند راهبردی در امور نخبگان را از دیگر موضوعات این سند نام برد و اضافه کرد: این سند نه تنها بر نخبگان در سطح ملی توجه داشته است بلکه توجهی به تعاملات بین المللی و نخبگان غیر ایرانی جهان اسلام دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این سند راهبردی تاکیداتی بر نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور داشته و تمهداتی را برای آنها در نظر گرفته است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت