خبر به روایت فردا/ تحریم در ایستگاه آخر/ تلاش اصلاحطلبان برای مغلوب نشانه دادن قالیباف/ انتقاد روزنامههای اصولگرا از موضع دولت در قبال مکرون
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا: روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«کیهان» ضمن انتقاد از رویکرد دولت در مقابل اهانت فرانسه به پیامبر اسلام، خواستار اخراج سفیر این کشور شد و نوشت: «ضروری بهنظر میرسد دولت جمهوری اسلامی بهعنوان یک کشور و نظام اسلامی از حالت انفعال در حوزه دیپلماسی خارج شده و با اخراج سفیر فرانسه که کمترین پاسخ به وقاحت ماکرون است، نشان دهد که در برابر گستاخی به پیامبر مهربانیها کوتاه نمیآید و اجازه نمیدهد توهین به مقدسات به بهانه آزادی بهعنوان یک قاعده درآید.»
«شرق» اظهارات دیروز رئیس مجلس درباره در سینه نگاه داشتن گلایهها که بعد از توصیههای رهبری درباره تفاوت انتقاد و هتک حرمت بیا نشده بود، را به منزله بر افراشتن پرچم سفید تلقی کرد و با انتشار عکس وی در صفحه نخست و قرار دادن آن در کنار عکس روحانی که مربوط به گزارش دیگری است سعی کرد که شکست مجلس در مجادله اخیر را به مخالب القا کند. این روزنامه اصلاحطلب در گزارش خود نوشت: «با فصلالخطاب تلقیشدن سخنان رهبری، تنش میان مجلس و دولت حداقل در ظاهر فروکش کند و دیگر شاهد بگومگوهای تند و حملات تیز زبانی از سوی اصولگرایان پارلمان نشین به سمت روحانی و دولتش نباشیم.»
«ایران» امروز یادداشتی دارد به قلم لعیاجنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور. وی در این یادداشت با عنوان «مصونیت جان و مال و حیثیت مردم از تعرض» به بهانه فوت شهروند مهشدی در اثر خشونت مامور خاطی پلیس به بازخوانی اصول قانون اساسی که بر حفظ جان انسانها تاکید دارد، پرداخته و مینویسد: «انتظار میرود چنین اعمال مخل به اصل حاکمیت قانون و احترام حقوق شهروندی را از منظر قانونی و علوم جامعهشناسی و جرمشناسی مورد تحلیل و بازنگری و نظارت مجدانه قرار دهد و با ارائه و تقویت و توسعه آموزشهای قانونی و حرفهای لازم به نیروهای تحت امر، ضمن برخورد مقتضی با خاطیان و اطلاعرسانی در این خصوص، از تکرار چنین وقایع ناگواری پیشگیری نماید. همچنین ضروری است، قوه قضائیه به موجب فصل دوم از بخش دوم قانون آیین دادرسی کیفری، اعمال نظارتهای قانونی بر ضابطان دادگستری درخصوص انجام وظایف مقرر را بیش از پیش وجهه همت خود قرار دهد تا خودسریهایی این چنین، موجب تضییع حقوق شهروندان نشود و هزینههای جبرانناپذیر بر کشور تحمیل ننماید.»
«آفتاب یزد» در گزارشی با عنوان «تحریم به ایستگاه آخر رسید؟» نوشت: «در طول دو سال و نیم اخیر اغراق نیست اگر بگوییم هفته به هفته تحریمها علیه تهران شدید و شدیدتر شد. حالا، اما مشاور امنیت ملی رئیس جمهور ایالات متحده نکتهای را گفته که مسائل مختلفی را میتواند در پس پرده خود داشته باشد. رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مشکلاتی که درباره روسیه و ایران وجود دارد این است که آن قدر تحریمهای زیادی را بر آنها اعمال کردهایم که (اکنون) کار زیادی نیست که بتوانیم انجام دهیم. اوبراین در ادامه گفت:، اما به دنبال هر اقدام بازدارنده ممکنی برای این کشورها هستیم. این اظهارات اوبراین درحالی است که دیگر مقامات آمریکایی تا کنون در سخنرانیهای عمومی تا کنون به این موضوع اشاره نکرده بودند و حتی در همین چند روز اخیر اخبارهای متعددی از تشدید تحریم علیه ایران شنیده بودیم.»
«آرمان ملی» در گزارشی با عنوان «فریاد سهامداران به بهارستان رسید» به تجمع دیروز برخی سهامداران مقابل مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و نوشت: «کمیسیون اقتصادی بارها و از ماهها قبل این اتفاق را پیشبینی و تذکرات لازم را به مسئولان اجرای ذیربط ارائه کرده بود، ولی توجه نکردن به این تذکرات موجب شد تا نهتنها لطمات قابل توجهی در بعد اقتصادی به کشور وارد شود، بلکه موجب پدیدآمدن پیامدها و نارضایتیهای اجتماعی از سرمایهداران خرد که اکثرا در ماههای اخیر وارد این بازار شده و بخش قابل توجهی از سرمایه خود را از دست داده بودند، شد.» در ادامه این گزارش آمده است: «وضعیت بورس نشان میدهد که به کمکهای اورژانسی برای ادامه راه نیاز دارد، مشتریان خرد بخش بزرگی از بازار را در اختیار دارند که خروج آنها میتواند سرمایههای زیادی را از بورس خارج کند که شاید در ظاهر مهم نباشد ولی این موضوع از این جهت اهمیت دارد که خروج آنها باعث سرازیر شدن به سایر بازارها و وخیم شدن آن بازارها خواهد شد. سلب اعتماد مردم از بازار سرمایه شاید خود مهمترین آسیبی است که میتوان از این اتفاق متصور شد.»
«اعتماد» با تیتر «اصولگرایی با بیان مارکسیستی» به بازخوانی هشدارهای علی لاریجانی و علی ربیعی درباره «بداخلاقی سیاسی» پرداخته و نوشته است: «چپهای مارکسیست بداخلاقی سیاسی را از ابتدای انقلاب راه انداختند و در کشور رواج دادند». در این گزارش آمده است: «جریان چپزدگان اسلامی تلاش میکردند مسائل اسلامی را در چارچوب مارکسیستی جانمایی کنند. حالا آنچنان که پیداست تمرکز گروهی بر ترجیح دادن و اولویتبخشیدن به اهداف سیاسی خود با استفاده از هر روش و وسیله ممکن، همچنان پابرجاست و باید دید دوگانه «انقلاب اسلامی» و «اسلام انقلابی» تاکجا ادامه خواهد یافت؛ دوگانهای که یکسوی آن انقلابیونی با باورهای اسلامی ایستادهاند و سوی دیگر کسانی که میخواهند مسائل اسلامی را در چارچوب و روشهای مارکسیستی جانمایی کنند.» این روزنامه اصلاح طلب همچنین در گزارش دیگری به بازنشر اظهارات دیروز زائری درباره واگذای حجاب به جامعه اشاره کرد و نوشت: «مهدی زائری، اما ازجمله روحانیونی است که، چون نصیری بارها و بارها از لزوم واگذاری مساله حجاب به جامعه گفته و دخالت حکومت در این مقوله را نهی کرده است. او در همین راستا روز گذشته، بیآنکه از مقامی نام ببرد، از همسویی بزرگان و مسوولان با دیدگاه خود خبر داد و در توییترش نوشت که «اگه یه روزی بتوانم بنویسم چه کسانی از بزرگان و مسوولان یواشکی و خصوصی به من میگویند حرف تو همان نظر ماست، خیلی جالب میشود!» این فعال سیاسی و مذهبی همچنین از زبان کسانی که آنها را «بزرگان و مسوولان» میخواند، نوشته که «میگویند نظرات تو را قبول داریم و حرف ما هم همین است؛ درباره حجاب و آزادی و جوانان و مسائل زنان و آزادی بیان و مسائل اجتماعی و...، اما نمیتوانیم بگوییم!» حال اینکه چرا این «بزرگان و مسوولان» موافقت خود را با مواضع زائری و دیدگاههای فراوان مشابه او، در پستو نگه داشته و آن را علنی نمیکنند، پرسشی است بیپاسخ ولی اگر فرض را بر صحت گفتههای زائری بگذاریم»
«وطن امروز» به خاطر حمایت مکرون از انتشار گسترده کاریکاتورهای موهن علیه ساحت نورانی پیامبر اسلام (ص) تصویر او را شبیه شیطان کرد. این روزنامه همچنین از سکوت دولت در مقابل رویکرد وی انتقاد کرد و با تیتر «سکوت مکروه» نوشت: «بیم مقامات دولتی از مکدر ساختن خاطر اروپاییها و سکوتی که در مواقع اینچنینی در پیش میگیرند، نشان از یک ضعف و تردید برای اتخاذ مواضع انقلابی دارد به گونهای که مهمترین موضع مقامات دولتی در زمینه موج هتاکیها به ساحت پیامبر اعظم (ص) به توئیت روز گذشته وزیر امور خارجه بازمیگردد. محمدجواد ظریف با انتشار توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: «مسلمانان، قربانیان اصلی «فرقه نفرت» [وهابیت]هستند؛ فرقهای که رژیمهای استعمارگر به آن قدرت بخشیدند و توسط عمالشان به همه جا صادر کردند. توهین به ۹/۱ میلیارد مسلمان- و مقدسات آنها- به واسطه جنایات شنیع این افراطگرایان، سوءاستفادهای فرصتطلبانه از آزادی بیان است. اینچنین اقداماتی تنها بر آتش افراطگرایی میدمد».
«جوان» نیز مکرون را «شرور» خواند و نوشت: «فرانسه از دعوت کشورهای اسلامی به تحریم کالاهای فرانسوی به وحشت افتاده تا جایی که وزارت خارجه فرانسه دولتهای عربی را دعوت کرده به فراخوانهای بایکوت و تحریم کالاهای فرانسوی «نه» بگویند. امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه هم مانند افرادی که ستیزهجویی برایشان به مسئلهای حیثیتی بدل شده، تأکید کرده که ما هرگز تسلیم نخواهیم شد و البته برای توجیه سماجت خود، به لفاظی صلحجویانه رو آورده است: «ما با روحیه صلح به تمام تفاوتها احترام میگذاریم!»
دیدگاه تان را بنویسید