خبر به روایت «فردا»/ از جنجال کتاب ریاضی تا بیاعتباری نوبل صلح / تقویت نظارت در پارلمان و عصبانیت آقایان / چرا اصلاح طلبان باید عذرخواهی کنند؟ / از اتباع خارجی خون نمیگیرند
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا: حذف تصویر دختران از جلد کتاب ریاضی کلاس سوم دبستان موضوعی است که اکثریت قریب به اتفاق روزنامههای امروز آن را مورد توجه قرار دادهاند. بسیاری از روزنامهها با استفاده از کارتونی در این باره به عنوان عکس نخست خود، به این تصمیم اعتراض کرده و آن را نشانهای از نابرابری و عبور از مرزهای عدالت جنسیتی دانستهاند. آرمان ملی، آفتاب یزد، ابتکار، ایران، خراسان، همشهری و اعتماد از جمله روزنامههایی هستند که در شماره امروز خود به این موضوع پرداختند. یادآوری میشود که این ماجرا در دو روز گذشته فضای مجازی را نیز بسیار تحت تاثیر قرار داد و موجی از انتقادات را روانه وزارت آموزش و پروش کرد. تا جایی که معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در صدد توجیه این تصمیم برآمد و با انتشار توییتی از بیتوجهی به حذف عکس پسران از کتاب علوم گلایه کرد. توییت ابتکار، اما نتیجه عکس داشت و از سوی بسیاری از کاربران مصداق بارز تفکیک جنسیتی تلقی شد.
روزنامه آفتاب یزد امروز در صفحه نخست خود یک تقصیم بندی عادلانه از موضوعات اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی و اجتماعی دارد. یعنی هم موضوع کتاب ریاضی را دیده و هم «بازار بیصاحب خودور» و گرانی کره را. از سوی دیگر هم به موضع اروپا در قبال مکانیسم ماشه پرداخته است و هم مسائل سیاست داخلی را نادیده نگرفته است. این روزنامه در یکی از تیترهای کناری خود از حضور ۵ کاندیدای نظامی در میان کاندیداهای اصولگرایان خبر داده است. خبری که در واقع روز گذشته حمیدرضا ترقی عضو موئتلفه در گفتوگویی با برنا داده بود. ترقی از تکثر کاندیداهای اصولگرایان و البته اصلاح طلبان سخن گفته و بیان کرده بود که ۵ کاندیدا از میان ۱۵ کاندیدای اصولگرا، نظامی هستند.
روزنامه ایران امروز در گفتوگویی با محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از احتمال استانی شدن انتخابات شوراها میگوید. جوکار در این گفتگو از طرحهای انتخاباتی مطرح در این کمیسیون دفاع کرده میگوید که ضعفهای موجود در قوانین انتخاباتی نمایندگان را مجاب کرده تا به سراغ اصلاح آنها بروند. به گفته وی در حال حاضر دو طرح اصلاح قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا و ریاست جمهوری در کمیسیون شوراها در حال بررسی است. جوکار احتمال میدهد انتخابات شوراها به صورت استانی و در چند مرحله برگزار شود.
روزنامه جوان، اما سیاست خارجی را به موضوعات دیگر ترجیح داده و با انتشار عکسی از ترامپ و بایدن و تیتر «آتش و فیل و الاغ دیوانه» که به نماد دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در آمریکا اشاره دارد، مناظرات این دو نامزد انتخاباتی را مورد توجه قرار داده است. در گزارش امروز جوان به دو اعتراف ترامپ اشاره شده و آمده است: «اعتراف اول ترامپ به نجات بن سلمان قاتل بود که کتاب افشاگر واترگیت درباره همدستی ترامپ و کنگره و سعودیها در قتل خاشقجی از آن یاد کرده است. ترامپ معترف است که بن سلمان قاتل را نجات داده و کنگره را قانع کرده است تا (برای منافع اقتصادی امریکا) دست از سر قاتل سعودی بردارند! اعتراف دوم رئیس جمهور امریکا نیز ترجمه دیگری از لیبرال دموکراسی امریکایی است. ترامپ اقرار کرد که «پنتاگون در سراسر جهان جنگ به راه میاندازد تا کمپانیهای اسلحه سازی امریکا بتوانند سلاحهای خود را بفروشند و جیب خود را پر از پول کنند.»
میدانستید از اتباع خارجی خون نمیگیرند؟! این موضوع گزارشی است که روزنامه خراسان در شماره امروز خود به آن پرداخته است. گزارشگر این روزنامه پا به پای امانالله که پدرش ۳۰ سال قبل از افغانستان به ایران آمده شهر را زیرپا میگذارد تا اهدا خون کند و نتیجه فقط نه شنیدن است. «خراسان» بعد از همه پیگیریها خود از مسئولان استانی و کشوری در این باره به این جواب میرسد که «اهدای خون یک حقوق شهروندی نیست و بر مبنای استانداردهای فنی انجام میشود و باید در آن مواردی نظیر امکان پیگیری اهدا کنندگان حسب ضرورت در طول سال ها، دسترسی به سوابق سلامت اهدا کنندگان در گذشته و آینده به ویژه در مواردی نظیر بیماری کروتزفلد یا جاکوب و بیماریهای نوپدید و بازپدید و نیاز به کنترل بیماری ها، واکسیناسیونهای ضروری و ... لحاظ شده باشد و این موضوع درباره اغلب اتباع خارجی میسر نیست.»
روزنامه شرق امروز هم به موضوع تکراری رویکرد مجلس و دولت پرداخته و با تیتر صف وزرا در راه پارلمان اصولگرا به مخاطب القا میکند که مجلس یازدهم قصد مانع تراشی و سنگ اندازی در مسیر دولت را دارد و به همین دهید گاه و بیگاه وزرای دولت را فرامیخواند! شرق همچنین به موضوع عذرخواهی امام جمعه ملارد از وزیر بهداشت را مورد توجه قرار داده و روایت کرده است که ماجرا از انتشار ویدئویی از سخنان حجتالاسلام حسینینوری از تریبون نماز جمعه که در آن اتهامی درباره فرزند سعید نمکی، وزیر بهداشت، مطرح شده بود، شروع شد. آقای وزیر تکذیب کرد و امام جمعه ملارد نیز در نامهای عنوان کرد مطالبی که گفته بر اساس اطلاعات غلط و گزارش خلاف واقع بوده و اگر وزیر بهداشت او را حلال نکند و نبخشد، استعفا خواهد داد. آقای وزیر عذرخواهی وی را پذیرفت و تاکید کرد که شکوایهای ندارد. دیگر گزارش قابل توجه این روزنامه، اما به گرانی قیمت پروازهای ترکیه مربوط میشود. این گزارش به سوءاستفاده ترکیش ایرلاینز از شرایط کرونایی اشاره کرده و نوشته است «قیمت بلیت از حدود دو میلیون تومان پیش از بحران کرونا اکنون حتی به ۶۷ میلیون تومان هم رسیده؛ چیزی در حدود ۳۳ برابر. کار تا جایی بالا گرفت که برخی میگویند ترکیه و قطر در همکاری با یکدیگر چنین بستری را علیه ایران فراهم کردهاند. در هر حال، سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت امور خارجه در حال پیگیری موضوع و رفع مشکلی هستند که هنوز به نظر میرسد رشتهای است که سر دراز دارد!»
«یک مینیبوس اصولگرا در راه پاستور» تیتر آشنایی است، زیرا همین چند هقته قبل روزنامه اعتماد از آن استفاده کرده تا بگوید که جریان اصولگرا با همه توان برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری تلاش میکند و آنقدر هم بلاتکلیف است که معلوم نیست کاندیدی نهادی چه کسی باشد و همه چهرههای خود را به صف کرده است. این بار، اما روزنامه «صدای اصلاحات» از این تیتر استفاده کرده تا به قول خودش چالشهای اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ را بررسی کرده باشد.
کیهان، اما در شماره امروز خود به اعترافات محمد قوچانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزارن پرداخته و موضوع ضرورت عذرخواهی اصلاح طلبان از مردم را در یکی از تیترهای کناری خود دیده است. این ضرورت را، اما نه کیهان که قوچانی بیان میکند. او معتقد است «ما در مقام آسیبشناسی حتماً باید از عملکردمان در بعضی موارد از مردم عذرخواهی کنیم... بهطور مثال ما حتماً باید به خاطر عملکردمان در مجلس از مردم عذرخواهی کنیم... یا مثلاً درباره عملکردمان در شورای شهر و شهرداری تهران، بهخصوص در دوره شهردار اول تهران در این دوره، حتماً باید از مردم پوزش بخواهیم و با آنها صحبت کنیم.... مثلاً عملکردی که در مجلس وجود داشت، یک فراکسیونی و لیست انتخاباتی تهیه شد که در ابتدا مدعی ۱۵۰ نماینده مجلس بودند و بعد به ۱۱۰ نماینده رسید و در آخر ریزتر هم شد. عملکرد جدیترین آدمهای اصلاحطلبی که در مجلس حضور داشتند اصلاً قابل دفاع نبوده است.»
روزنامه اعتماد نیز امروز ذرهبین خود را روی اصولگرایان گذاشته و با تیتر «راست سیاسی در سودای جامعه پادگانی؟!» به بررسی وضعیت این جریان سیاسی میپردازد. اشارهای به مصاحبه ترقی و حضور ۵ کاندیدای نظامی بین ۱۵ کاندیدای اصولگرا دارد و مینویسد: «علاوه بر حضور پررنگ نظامیان در انتخابات پیشرو و البته چهرههای تکراری سال ۹۶، برخی معتقدند که شاید بحرانهای موجود آرای بیشتر را به سبد کسی بیندازد که با شعارها و سخنرانیهای پوپولیستی پا به میدان رقابت بگذارد.» این روزنامه همچنین در یادداشتی به قلم عباس عبدی به انتقاد از اصولگرایان پرداخته است. عبدی در این یادداشت ضمن آنکه تاکید میکند انتقاداتش از اصولگرایان با هدف سیاسی نیست، میگوید که جناح فعلا غالب اصولگرایان با تعارضات فراوان مواجه شده و در توجیه این تعارضات به لکنت زبان نیز دچار شده است. عبدی در ادامه به موضوعاتی مثل عدالت خواهی، برخورد با فساد، محدود کردن فضای مجازی، حذف عکس دختران از جلد کتاب درسی اشاره کرده و معتقد است که اصولگرایان در هر یک از این موارد دچار تناقضهایی شدهاند. او در پایان نتیجه میگیرد که «انشعابهای این جناح را در چارچوب این تناقضات میتوان تحلیل کرد. چنین افکاری و رفتاری بهطور قطع با شکست مواجه خواهد شد. دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد.»
وطن امروز مثل هر روز سوژهای را برای تیتر و عکس خود برگزیده که دیگران از کنارش گذشتهاند. این بار «نوبل جنایت» که طعنهای است به کاندید شدن ترامپ برای دریافت جایزه صلح نوبل. وطن امروز مینویس: «نامزد کردن عروس صلح برای داماد لجارهای، چون ترامپ، حتی نقض غرض انگیزه آلفرد نوبل مرحوم از ابداع آن است که پیش از مرگش در آخرین روزهای قرن نوزدهم میلادی وصیت کرده بود: «این جایزه باید به کسی داده شود که بهترین یا بیشترین کوشش را در راه برادری ملل، انحلال یا کاهش تنشها یا تشکیل و ترغیب کنفرانسهای صلح کرده باشد».
دیدگاه تان را بنویسید