تعجب کشورها از تولیدات ایران در حوزه کرونا
معاون وزیر بهداشت گفت: اکنون توانسته ایم علاوه بر تامین نیاز داخل از منظر ونتیلاتور، ماسک، تجهیزات پزشکی، وسایل حفاظتی و ... به مرحله صادرات برسیم.
خبرگزاری مهر: ایرج حریرچی امروز در هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی (استپ) عنوان کرد: در حال حاضر مرگ و میرهای ناشی از ویروس کرونا در کشور در روزهای اخیر به زیر ۵۰ نفر رسیده و تقریبا میتوان گفت ۷۰ درصد مرگ و میرها نسبت به شروع اپیدمی کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ۷۵ درصد بستریها در بیمارستانها نیز کاهش یافته گفت: همچنین تعداد افراد بستری شده در ICU نیز ۵۰ درصد کاهش داشته است.
حریرچی افزود: ایران دومین کشوری بود که بعد از کشور چین تعداد بالایی به ویروس کرونا مبتلا شدند؛ بر اساس آماری که به دست آورده ایم به ازای هر یک میلیون نفر ۱۴۳۳ کیس به کووید ۱۹ مبتلا میشوند. در صورتی که بسیاری از کشورهای همسایه همچون قطر، بحرین، کویت، امارات، عربستان و ترکیه از لحاظ تعداد ابتلا بیشتر از کشور ما هستند به طوری که رنج ابتلای آنها به ازای یک میلیون نفر، ۶ هزار، ۳ هزار و دو هزار نفر است.
وی با بیان اینکه ایران رتبه پنجاهم از نظر ابتلا به مرگ بر اثر ویروس کرونا را دارد، گفت: این تعداد مرگ و میر هم به خاطر این است که شروع این اپیدمی زودتر از کشورهای دیگر در کشور ما بوده است. از این رو تعداد مرگ و میرهای ما بالاتر از برخی از کشورهاست.
حریرچی افزود: میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در کشور ما ۵.۷۷ است و تاکنون ۶ هزار و ۹۳۷ نفر مرگ و میر بر اثر کرونا داشته ایم.
وی با بیان اینکه تعداد کیسهایی که بعد از ابتلا به کرونا به سلامت رسیده اند، در کشور ما بالاست، گفت: ما از این منظر رتبه ۶ را داریم، زیرا این اپیدمی در کشور ما زود شروع شده بود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در ایران بعد از چین گروههایی با همکاری دولت و حکومت تشکیل شد، گفت: همچنین ستادی به عنوان ستاد کرونا تشکیل شد تا در خصوص این بیماری تصمیم گیریهایی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه دو سالی میشود که تحریمهای ایران نسبت به قبل شدیدتر شده است، گفت: از این رو تمام سرمایههای اجتماعی در کل کشور بسیج شدند تا بتوانیم وسایل مورد نیاز این بحران را تامین کنیم.
حریرچی با بیان اینکه در روزهای اول از نظر وسایل کمبود داشتیم، گفت: اکنون به مرحلهای رسیده ایم که در عرض ۴۰ روز در تولید ماسک و وسایل حفاظتی به خودکفایی برسیم.
وی ادامه داد: اکنون توانسته ایم علاوه بر تامین نیاز داخل از منظر ونتیلاتور، ماسک، تجهیزات پزشکی، وسایل حفاظتی و ... به مرحله صادرات برسیم.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه این محصولات توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید رسیده اند، گفت: حتی توانسته ایم ذخیره استراتژیک از این محصولات برای پیکهای پاییز و زمستان را تکمیل کنیم و مازاد تولید این شرکتها را صادر کنیم.
به گفته وی، اکنون برخی از این محصولات مجوز صادرات دارند.
وی با اشاره به تستهای سرولوژیک گفت: حتی در خصوص این تستها اجازه صادرات داریم که رئیس جمهورهای کشورهای دیگر از این موضوع تعجب میکنند.
حریرچی تاکید کرد: از همان ابتدا ما پروتکل درمانی را آغاز کردیم و از تولید دارو به صورت بومی استفاده میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید