ضربه به ۱۶۳ سرشبکه قاچاق موادمخدر در سال ۹۸

کد خبر: 984301

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر از ضربه به ۱۶۳ سرشبکه قاچاق موادمخدر در سال ۹۸ خبر داد.

ضربه به ۱۶۳ سرشبکه قاچاق موادمخدر در سال ۹۸

خبرگزاری تسنیم: سردار محمد مسعود زاهدیان در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه یکی از اقدامات و وظایف پلیس مبارزه با موادمخدر جمع‌آوری معتادانی است که به اعتیاد تجاهر دارند، اظهار کرد: معتادان پرخطر و مشکل‌ساز را پس از جمع‌آوری به مراکز تعیین شده معرفی می‌کنیم.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر افزود: البته با توجه به شرایط موجود و محدودیتها، نگهداری این افراد نیز بسیار سخت است، اما با پیگیری پلیس و پشتیبانی ستاد مبارزه با موادمخدر در دست اقدام است.

این مقام انتظامی تصریح کرد: معتادان با توجه به شرایط فیزیکی که برای آن‌ها ایجاد می‌شود، به شدت آسیب‌پذیر هستند و نه تنها فقط ویروس کرونا بلکه می‌توانند ناقل بیماری‌های واگیر اعم از هپاتیت و H.I.V باشند و پلیس نیز به تبع کار خود مجبور است برای انتقال و جابه‌جایی آن‌ها با این معتادان ارتباط فیزیکی برقرار کند لذا نیرو‌های ما نیز در این زمینه آسیب‌پذیر هستند البته سعی بر این است که حدود بهداشتی انجام شود.

وی با بیان اینکه معتادان به دلیل سیستم ضعیف ایمنی بدنشان می‌توانند مبتلا و ناقل هر بیماری اعم از کرونا باشند، گفت: مراکزی برای نگهداری و بازپروری معتادان وجود دارد، مرکز مهر سروش یکی از این این مراکز و در اختیار پلیس است.

مرکز مهر سروش اکنون کاملاٌ قرنطینه است

زاهدیان با تأکید بر اینکه مرکز مهر سروش اکنون کاملاٌ قرنطینه است و تردد پرسنل نیز در آنجا به صورت کاملاً محدود و کنترل شده صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: تاکنون در این مرکز هیچ موردی از ابتلای به ویروس کرونا مشاهده نشده است.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر بیان کرد: در مرکز مهر سروش همزمان با درمان معتادان، کار توانمندسازی و حرفه‌آموزی آن‌ها انجام می‌شود؛ در این مرکز کارگاه خیاطی وجود دارد که در آن در حال حاضر با استاندارد‌های مناسب، ۱۰ هزار ماسک تولید می‌شود.

این مقام انتظامی با بیان اینکه معتادان در این مرکز آموزش بازگشت به زندگی و توانمندسازی را می‌بینند، متذکر شد: در این مرکز میزان موفقیت بر پایداری در درمان بیش از سایر مراکز بوده است.

وی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد اتفاقات خوبی در کشور روی داده، بیان کرد: در صورت عدم انجام این اقدامات، کشور وضع خوبی نداشت، این اقدامات باعث شده روند رشد اعتیاد قدری مهار و کنترل شود و افراد آسیب‌دیده در مسیر صحیحی قرار گیرند.

زاهدیان افزود: اینکه بگوییم صددرصد اعتیاد وجود ندارد، درست نیست، امروز در تمام کشور‌های دنیا معضل موادمخدر به عنوان تهدید اصلی برای کشور‌ها شناخته شده و نوع مواد و بازار‌های ایجاد شده، برای افراد هنجارشکن پول‌ساز است، به تبع این سودجویان باید مشتری جذب کنند، اما توانستیم با اقدامات صورت گرفته، مقابل این شبکه‌های قاچاق ایستادگی کنیم.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ادامه داد: البته کشور ما در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار داریم و بخشی از علت رقم بالای معتادان در کشور به دلیل قرار گرفتن در این مسیر ترانزیت است.

این مقام انتظامی به تشریح اقدامات پلیس مبارزه با موادمخدر برای آموزش گروه‌های هدف از جمله دانش‌آموزان پرداخت و گفت: چهار گروه مدارس، محلات، مراکز آموزشی و محیط‌های کار تعریف شده‌اند و اقدامات متعددی در آن‌ها انجام می‌شود به طور مثال در مدارس پنج نوع مدل کار صورت می‌گیرد.

۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد

وی با بیان اینکه در سال گذشته، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار آموزش چهره به چهره توسط پلیس در راه مقابله با موامخدر و پیشگیری از اعتیاد انجام شد، اظهار کرد: بر اساس آمار‌ها ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد، به تبع بیشتر تمرکز ما در محیط‌های آسیب‌زا و مدارس این مناطق است.

زاهدیان تصریح کرد: سال گذشته طبق تفاهم‌نامه با وزارت کار، در بیش از ۳ هزار محیط کار که بیش از ۱۰۰ کارگر در آن فعالیت داشتند، اقدامات آموزشی خود را در پیشگیری از اعتیاد انجام دادیم.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر درباره میزان کشفیات موادمخدر در سال ۹۸ نیز گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و اقدامات اطلاعاتی بالغ بر ۸۱۳ تن و ۵۵۰ کیلوگرم مواد مخدر کشف کردیم که این میزان کشفیات در مقایسه با سال گذشته ۱۹ درصد افزایش داشت.

این مقام انتظامی با بیان اینکه بیشتر کشفیات (حدود ۷۰ درصد) مربوط به موادمخدر از نوع سنتی بود، خاطرنشان کرد: البته سال گذشته تولید موادمخدر در افغانستان کمتر از سال ماقبل آن بود، اما کشفیات ما افزایش پیدا کرد.

افزایش ۱۹ درصدی جمع‌آوری معتادان متجاهر

وی با اشاره به ضربه به ۱۶۳ سرشبکه اصلی قاچاق موادمخدر در سال گذشته افزود: این رقم نیز یک رکورد نسبت به سنوات گذشته است همچنین در جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر‌ها نیز به نسبت سال قبل آن، شاهد رشد ۱۹ درصدی هستیم.

زاهدیان تأکید کرد: ضمن افزایش کشفیات، تعداد دستگیری‌ها در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، سه درصد کاهش پیدا کرده و بیشتر به عناصر اصلی‌تر ضربه وارد کردیم و این حاصل کار اطلاعاتی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت