سخنگوی قوه قضائیه: مردم آشوب‌طلبان را معرفی کنند/احتمال تشکیل پرونده جدید برای حسین فریدون

کد خبر: 962153

سخنگوی قوه قضائیه از صلح و سازش در ۳۱۴ پرونده قصاص خبر داد و گفت: فقط در شهرستان شوشتر، در ایام اخیر ۱۴ پرونده قصاص به سازش منجر شد.

سخنگوی قوه قضائیه: مردم آشوب‌طلبان را معرفی کنند/احتمال تشکیل پرونده جدید برای حسین فریدون

خبرگزاری تسنیم: غلامحسین اسماعیلی در چهاردهمین نشست خبری خود ضمن تبریک ایام میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام صادق (ع) و گرامیداشت ایام هفته وحدت اظهار کرد: ایام میلاد پیامبر رحمت و مهربانی از ناحیه قوه قضائیه با اقدامات و اخبار خوشایندی برای جامعه و مردم ما همراه بود.

وی افزود: متاسفانه تلخی حوادث روز‌های اخیر بر شیرینی اقدامات قوه قضائیه سایه افکند و حلاوت این اقدامات ارزشمند از بین رفت. اکنون که به برکت کلام رهبر حکیم و فرزانه انقلاب و تلاش نیرو‌های امنیتی و انتظامی و هوشیاری مردم انقلابی که صف‌شان را از بدخواهان و خشونت‌طلبان جدا ساخته و آرامش به جامعه بازگشته، به برخی اقدامات قوه قضائیه در ایام وحدت اشاره می‌کنم.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: یکی از اقدامات قوه قضائیه در این ایام، درخواست رئیس قوه قضائیه از رهبری برای عفو و تخفیف مجازات جمعی از محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب و نظامی سراسر کشور و تعزیرات حکومتی بود. در این مرحله نسبت به مراحل قبلی تفاوت‌هایی را شاهد بودیم؛ از جمله این، عدد محکومانی که مورد عفو قرار گرفتند رشد فزاینده‌ای داشت و سه هزار و ۵۵۲ نفر از محکومان مشمول عفو شدند.

وی اضافه کرد: در جهت کیفیت شاهد بودیم که در این مرحله رئیس قوه قضائیه برای جمعی از محکومان امنیتی در حوزه دانشجویی و اصحاب فرهنگ و رسانه و برخی محکومان امنیتی دیگر تقاضای عفو کرد که مورد موافقت رهبر انقلاب قرار گرفت.

اسماعیلی افزود: همچنین ۳۴۶ فقره از پرونده‌های قصاص از ابتدای امسال با تلاش همکاران‌مان منتهی به گذشت اولیاء دم شده است و این حاکی از باور مردم ما به مبنانی دینی است.

وی گفت: فقط در شهرستان شوشتر در همین ایام اخیر، ۱۴ پرونده قصاص منجر به صلح و سازش شده است. در شهرستان بشاگرد یک درگیری که هشتاد سال بین دو طایفه ادامه داشت و دو نفر به قتل رسیده بودند، با تلاش‌های همکاران به صلح و سازش انجامید.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: همچنین در حوادث ناشی از جرایم غیرعمد و جرایم غیر کلاهبرداری با کمک خیرین و ستاد مردمی دیه و صندوق تامین خسارت‌های بدنی و گذشت صاحبان حق، سه هزار و ۳۱۸ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در شش ماهه اول امسال از زندان‌ها آزاد شدند.

سخنگوی قوه‌قضاییه: مردم آشوب‌طلبان را به نهاد‌های امنیتی و قضایی معرفی کنند سخنگوی قوه قضائیه از مردم خواست، آشوب‌طلبان و خرابکارانی که در روز‌های اخیر به اموال مردم و اموال عمومی آسیب‌زده‌اند را به مراجع امنیتی و قضایی معرفی کنند.

به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در چهاردهمین نشست خبری خود در رابطه با حوادث اخیر گفت: سیاست قوه قضائیه در حوادث اخیر، تلاش در جهت تامین امنیت عمومی مردم و حفظ منافع شهروندان و مقابله با خشونت، تخریب عمومی و اموال مردم و غارت بیت‌المال و اموال مردم و در یک کلمه، تلاش در مسیر احقاق حق و اجرای عدالت است و سعی می‌کنیم دستگاه قضا نماد واقعی «اشدا علی الکفار و رحما بینهم» باشد.

وی افزود: در جایی که اموال عمومی و مردم تخریب می‌شود، برخورد‌های قاطع و اعمال قانون و اتخاذ سیاست‌های سزاگرایانه در دستور کار است و در ارتباط با مردم و شهروندان و حتی کسانی که از روی ناآگاهی و تحت تاثیر هیجانات اقداماتی را انجام دادند، «رحما بینهم» هستیم و از مردم نیز که خواسته‌های به حقی دارند و از برخی تصمیمات ممکن است ناراضی باشند، به خاطر جدا کردن صف‌شان از افراد خشونت طلب تشکر می‌کنم.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: از مردم درخواست دارم، فتنه‌گران، خشونت طلبان و کسانی که اعمال مجرمانه انجام دادند را به نهاد‌های امنیتی و قضایی معرفی کنند. اطلاعات مردمی بهترین اطلاعات برای شناسایی افراد سودجو و فرصت طلب است و خشونت‌طلبان بدانند که با هوشیاری نهاد‌های امنیتی و مردمی، شناسایی می‌شوند کما اینکه تعداد زیادی از آن‌ها شناسایی و دستگیر شدند.

اسماعیلی گفت: همچنین تعداد زیادی از افرادی که برای شبکه‌های بیگانه مبادرت به تهیه فیلم و اخبار می‌کردند، شناسایی و دستگیر شدند و در ادامه با معرفی عناصر آشوب طلب از ناحیه مردم، تمامی این افراد شناسایی می‌شوند.

آخرین وضعیت پرونده شبنم نعمت زاده

سخنگوی قوه قضائیه آخرین وضعیت پرونده شبنم نعمت زاده را اعلام کرد.

به گزارش مهر غلامحسین اسماعیلی در چهاردهمین نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پرونده شبنم نعمت زاده گفت: محاکمه تمام شده و آخرین دفاع أخذ شده و وکلا فرصتی برای تدوین لایحه مشتمل بر آخرین دفاع خواستند.

وی افزود: طی روز‌های آتی دادگاه حکم صادر خواهد کرد.

احتمال تشکیل پرونده جدید برای حسین فریدون سخنگوی قوه قضائیه درباره احتمال مطرح‌شدن ابعاد جدید ارتباط دانیال‌زاده و حسین فریدون و ایجاد تغییر در پرونده فریدون گفت: اگر در فرایند تحقیقات در ارتباط با هر یک از اشخاص اطلاعات جدیدی بدست بیاید، پرونده جدیدی باز می‌شود.

به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در چهاردهمین نشست خبری خود درباره برج سعادت آباد که کاربری حسینیه داشته است اظهار کرد: این پرونده با یکی از نمایندگان ادوار مجلس مرتبط است. این زمین را که برای حسینیه گرفته بودند تغییر کاربری دادند و به برج تبدیل کردند. در این پرونده حکم مبنی بر قلع و قمع این برج صادر و قطعی شده است.

وی افزود: در آستانه اجرای حکم به لحاظ اینکه برخی از خریداران واحد‌های آپارتمانی اعلام کردند که با تخریب متضرر می‌شویم، به عنوان اعتراض ثالث، اعتراض کردند و پرونده به دادگاه تجدیدنظر رفته و دادگاه دستور داده تا زمان رسیدگی به اعتراض این افراد، حکم قلع و قمع اجرا نشود. امیدواریم با رسیدگی به اعتراض معترضین ثالث، زمینه اجرای این حکم فراهم شود.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در پاسخ به سوال دیگری رویکرد قوه‌قضائیه در ارتباط با اقدام اخیر کشور کانادا علیه ایران گفت: اقداماتی که آمریکا و کانادا و برخی کشور‌های دیگر که مدعی دروغین حقوق بشر هستند، کاملا سیاسی و غیر حقوقی است و بی‌جهت از عنوان حقوق بشر استفاده می‌کنند. تصمیماتی را یکجانبه اتحاذ می‌کنند که ارزش حقوقی ندارد، زیرا اقدامات سیاسی است. آبان امسال، نشست دوره‌ای بررسی حقوق بشر چند کشور از جمله ایران در ژنو تشکیل شد که هم ستاد حقوق بشر و هم معاون حقوقی قوه قضائیه و سایر نهاد‌های ذی‌ربط و سازمان‌های مردم نهاد در این نشست شرکت کردند و حال و هوای این نشست کاملا متفاوت از نشست‌های قبلی بود به گونه‌ای که ۸۵ درصد از کشور‌های حاضر در این نشست، اقدامات اخیر جمهوری اسلامی ایران را تحسین و استقبال کردند.

وی افزود: این اقدامات موجب عصبانیت آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی و برخی کشور‌های منطقه که تابع محض آمریکا هستند، شد و برخی تصمیمات از ناحیه کانادا به عنوان تصمیم سیاسی اتخاذ شد. اما کسانی که اهل خرد و تدبیر بودند متوجه شدند که جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور‌های پایبند به موازین حقوق بشری است.

اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده شورای شهر و شهرداری شهریار گفت: این پرونده جدید است و ۱۳ متهم داد که ۹ نفر از آن‌ها بازداشت هستند و چهار نفر دیگر با قرار تامین آزاد هستند. به لحاظ موضوعاتی که در بحث رشوه‌های متعدد مطرح شده، پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی و اظهارنظر کارشناسی است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دستگیر رسول دانیال‌زاده و احتمال مطرح شدن ابعاد جدید در ارتباط با پرونده فریدون و اینکه می‌تواند تغییراتی در پرونده فریدون اتفاق بیفتد یا خیر گفت: آنچه اتفاق افتاد یک تدبیر قضایی، اطلاعاتی و امنیتی برای بازگشت دانیال‌زاده به کشور بود و تدابیر جواب داد و این فرد به کشور بازگشت. اقدامات بعد از بازگشت در ارتباط با وی در حال انجام است. در پرونده حسین فریدون رای قطعی صادر شده و در ارتباط با آن بخش که رای قطعی صادر شده، بحثی در ارتباط با تغییرش مطرح نیست. اگر در فرایند تحقیقات در ارتباط با هر یک از اشخاص اطلاعات جدیدی بدست بیاید، پرونده جدیدی باز می‌شود.

اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری درباره اعلام اسامی محکومان امنیتی مشمولان امنیتی و اینکه آیا حکم شبنم نعمت‌زاده صادر شده یا خیر گفت: در ارتباط با اسامی کسانی که مشمول عفو شدند، رویه قوه قضائیه این نیست که اسامی را به اطلاع مردم برساند. در جا‌هایی هم که اعلام می‌کنیم در محکومیت‌های قطعی است؛ بنابراین بنا به اعلام لیست افراد مشمول عفو را نداریم و در هیچ‌یک از موارد قبلی هم لیست رسانه‌ای نشده است. قوه قضائیه بنا ندارد به خاطر عفو، منت بگذارد، زیرا این یک رأفت بی‌منت است.

وی افزود: در پرونده شبنم نعمت‌زاده نیز محاکمه تمام شده و آخرین دفاع اخذ شده و وکلا فرصتی را برای ارائه لایحه تکمیلی خواستند و دادگاه در روز‌های آتی رای خود را صادر می‌کند.

اسماعیلی: اگر مقدمات موردنظر رئیس قوه‌قضاییه درباره طرح بنزین اجرا می‌شد شاهد حوادث اخیر نبودیم

سخنگوی قوه قضائیه گفت: رئیس قوه قضائیه معتقد بود اگر قرار است طرح افزایش نرخ بنزین اجرا شود، مقدمات زیادی نیاز دارد و اگر آن مقدمات اجرا می‌شد، حوادث اخیر را شاهد نبودیم.

به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در چهاردهمین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره ضرر زدن قطعی اینترنت به صاحبان مشاغل اظهار کرد: تصمیمی که در این مقطع گرفته شد، تصمیم قوه قضائیه نبود بلکه تصمیم مراجع امنیت ملی کشور بود و اقتضا این بود که اجازه ندهیم دشمن از این فضا برای رسیدن به اهداف خودش و آسیب رساندن به مردم و سرمایه‌های ملی کشور استفاده کند. به لحاظ اینکه تصمیم، مربوط به مراجع غیرقضایی بوده، تدابیر بعدی نیز با آنهاست گرچه ما به نوعی مدعی هستیم که این تصمیم دیرهنگام اجرا شد و اگر قدری زودتر اجرا می‌شد آسیب‌های ناشی از حوادث اخیر کمتر می‌شد و از این مجرا آسیب نمی‌دیدیم.

وی افزود: نسبت به برخی مراکز مطلع هستم که تدابیری برای استفاده از اینترنت اتخاذ شده است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تاکنون چه تعداد از خسارت‌دیدگان حوادث اخیر به قوه قضائیه شکایت کردند افزود: اعلام شده کسانی که خسارت دیدند چه باید کنند و تا این ساعت به عنوان مرجع قضایی از میزان خسارت و تعداد خسارت دیدگان نداریم. هنوز برای جمع‌بندی در هر یک از حوزه‌های مربوط به این حوادث، زود است و باید اجازه داد بخش‌های ذی‌ربط با جمع‌آوری اخبار و اطلاعات در همه حوزه‌ها به آمار و ارقام قابل اتکا برسند.

اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شنیده شده رئیس قوه قضائیه با تصمیم افزایش قیمت بنزین مخالف بوده است گفت: آنچه که در برخی رسانه‌ها به رئیس قوه قضائیه نسبت داده شد، صحیح نبود و نظر رئیس قوه قضائیه همان است که در بیانیه پنج بندی ایشان اعلام شده است. اصل طرح شاید ضرورتی هم در جلسه سران سه قوه نبود، اما در جلسه سران سه قوه مطرح شده و اصل موضوع بعد از الگو‌های مختلفی که برای سهمیه بندی و افزایش نرخ بنزین مطرح شده بود، به تصویب سران سه قوه رسید، اما ریاست قوه قضائیه با تایید اصل درخواست و طرح دولت معتقد بود که فرایند اجرا نیازمند تمهید مقدماتی است.

وی گفت: رئیس قوه قضائیه معتقد بود اگر قرار است طرح اجرا شود، مقدمات زیادی نیاز دارد و اگر آن مقدمات اجرا می‌شد، حوادث اخیر را شاهد نبودیم کما اینکه افزایش بنزین قبلا هم صورت گرفته و این تنش‌ها را شاهد نبودیم و یک بخشی از این تمهیدات، اطلاع‌رسانی به افکار عمومی و نخبگانی جامعه است. در حال حاضر نیازمند این هستیم یک صدا در جهت تامین امنیت مردم و شهروندان گام برداریم و آنچه لازم است در جهت تحقق عدالت انجام می‌دهیم.

اسماعیلی افزود: بحث جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، بر عهده دولت است. وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی و ستاد تنظیم بازار نهاد‌هایی هستند که همه دولتی‌اند و باید با تمام توان حضور پیدا کنند و اجازه ندهند به بهانه افزایش قیمت بنزین سایر کالا‌ها و خدمات با افزایش قیمت مواجه شود.

سخنگوی قوه قضائیه هشدار داد: کسانی که متولی کنترل بازار هستند اگر در وظیفه خود کوتاهی کنند، به سراغ‌شان می‌رویم.

سخنگوی قوه‌قضاییه: زم در حال ارائه توضیحات مفیدی است/تداوم بازداشت حسن رعیت
سخنگوی قوه قضائیه گفت: روح‌الله زم توضیحات مفیدی را ارائه می‌دهد و آثار مثبت دستگیری وی همین بود که خیلی از جعلیات و اخباری که در حوادث مشابه منتشر می‌شد، فروکش کرد. به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه چهاردهمین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره عزل قاضی پرونده املاک نجومی و اینکه آیا آرای این پرونده مورد بازنگری قرار می‌گیرد یا خیر گفت: قضیه اینگونه نیست که هرگاه یک قاضی از کار برکنار شد یا تحت تعقیب قرار گرفت، آرا و تصمیماتی که قبلا اتخاذ کرده، بی اعتبار باشد. برخورد با تخلف قضات، یک موضوع و صحت و اعتبار دادنامه‌های صادره، موضوع دیگری است. اگر رای خلاف قانون و شرع بشد، چه قاضی بر مسند قضاوت باشد یا نباشد، رأیی که خلاف قانون و شرع است باید در فرایند خود مورد بازنگری شود. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تصمیم سران سه قوه برای معافیت کارانه پزشکان از مالیات اظهار کرد: اولاً من سخنگوی جلسه سران نیستم. البته سخنگو‌های دیگر هم سخنگوی آنجا نیستند. جایگاه ما در دستگاه قضا، جایگاه احقاق حق و اجرای عدالت است و معتقدیم هیچ‌گونه تبعیضی در قوانین و مقررات و تصمیمات بین اقشار مختلف پسندیده نیست و نظر قوه قضائیه عدم اعمال تبعیض نسبت به بخش‌های مختلف است و معتقدیم مالیات باید در چارچوب قوانین و مقررات از صاحبان سرمایه و درآمد اخذ شود و البته من چنین اطلاعی از جلسه سران ندارم و آنچه می‌گویم نظر عمومی قوه قضائیه است. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین پرونده خصوصی‌سازی گفت: تلاش می‌شود تحقیقات این پرونده زودتر تمام شود و بخشی از تحقیقات تمام شده است. تلاش داریم در گام اول بخشی از پرونده خصوصی‌سازی که ناظر بر اشکالات و ایردات در برخی واگذاری‌های کلان است، تصمیم‌گیری شود. اسماعیلی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره آخرین وضعیت پرونده حسن رعیت افزود: وقتی اسم برده می‌شود، ما از بیان جزییات معذور می‌شویم. همین مقدار می‌گویم که این فرد یک پرونده اتهامی دارد و آخرین خبری که دارم ادامه بازداشت وی است و تا مشخص شدن نتیجه پرونده از ذکر موارد اتهامی معذور هستم. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال گفت: این پرونده در دادسرا هنوز منتهی به تصمیم نهایی نشده است و ان‌شاالله پیگیری می‌کنیم زودتر تصمیم‌گیری شود. یک بخشی هم به جهت یکسری ادعا‌هایی است که مطرح می‌شود و اسناد و مستندات کافی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. وی در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده روح‌الله زم گفت: تحقیقات در این پرونده در حال انجام است و مستندات بسیار خوبی به دست آمده و به لحاظ حجم انبوه مستندات، کار کارشناسی زمان‌بر است و خودش هم توضیحات مفیدی را ارائه می‌دهد و آثار مثبت دستگیری وی همین بود که خیلی از جعلیات و اخباری که در حوادث مشابه منتشر می‌شد، فروکش کرد. اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس گفت: مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس چند پرونده داشت. برخی از این پرونده‌ها منتهی به رأی و اجرای حکم شده است. چون پرونده‌های متعدد دارد نمی‌توانیم همه را بیان کنیم و تا امروز چهار فقره محکومیت را برای این فرد گزارش کردند و این محکومیت‌ها با آنچه مطرح شد مبنی بر حبس‌های طولانی، سازگار نیست. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا دانیال‌زاده در بازداشت است یا خیر گفت: کسانی که به مراجع امنیتی و انتظامی و قضایی اعتماد کنند و به بازگشت اموال به بیت‌المال کمک کنند، حتما از ارفاقات قانونی برخوردار می‌شوند. تا امروز هم در فرایند بازگشت و هم در فرایند تحقیقات با آقای دانیال‌زاده بر محور اعتماد رفتار می‌کنیم و به لحاظ اعتمادی که کرده و اقداماتی که انجام داده از ارفاقات قانونی بهره‌مند شده است. برخی از این ارفاقات مرخصی است. قرارمان بر این است که به وعده‌هایی که می‌دهیم عمل کنیم و تا امروز در این پرونده هم بر همین صراط پایدار بودیم و ان‌شاالله دیگران هم اعتماد کنند و متضرر نمی‌شوند.
شناسایی و بازداشت عناصر وابسته به نفاق و سلطنت‌طلبان در حوادث اخیر
سخنگوی قوه قضائیه از شناسایی و بازداشت تعدادی از وابستگان منافقین و سلطنت‌طلبان در حوادث اخیر خبر داد. به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه چهاردهمین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره خبر متواری شدن اسفندیار رحیم شمایی گفت: تا جایی که ما اطلاع داریم، در داخل کشور است. وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نگرانی برخی خانواده‌ها از بازداشت فرزندان‌شان در حوادث اخیر گفت: تاکید شده به واحد‌های قضایی، امنیتی و انتظامی که در ارتباط با بازداشت‌شدگان در اسرع وقت غربالگری انجام شود و اگر در بین بازداشت‌شدگان کسانی هستند که احیاناً بی‌تقصیر یا کم تقصیر هستند و در تخریب‌ها و آتش‌سوزی‌ها نقشی نداشتند، اسباب و زمینه آزادی‌شان فراهم شود و این کار از همان ابتدا در دستور کار قرار گرفته. با این اقدام نگرانی برخی خانواده‌ها برطرف می‌شود. اگر در هر حوزه‌ای اطلاعی از افراد خواستند می‌توانند از مراجع قضایی و انتظامی همان حوزه، اطلاع لازم را کسب کنند. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دست داشتن عناصر خارجی در حوادث اخیر افزود: در بین بازداشت‌شدگان عناصر وابسته به معاندین هم از جریان نفاق و هم از سلطنت‌طلب‌ها و هم گروه‌های دیگر وابسته به خارج از کشور وجود دارد و هم طیف‌هایی از اشرار و اراذل که یک انسجام داخلی دارند، مورد شناسایی قرار گرفتند و هم در بین بازداشت‌شدگان کف خیابان و هم بازداشت‌شدگان هوشمند که بر مبنای رصد‌های اطلاعاتی است، تعدادی از عناصر وابسته شناسایی شدند و در بازداشت هستند. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اهمال یا ترک فعل نهاد‌های ناظر مانند بانک مرکزی در پرونده بانک سرمایه و گمرک در پرونده عباس ایروانی و اینکه آیا مسئولان نهاد‌های نظارتی به واسطه ترک فعل و عدم نظارت مورد پیگرد قرار گرفتند یا خیر اظهار کرد: آنجا‌هایی که موضوع برای ما احراز شده تحت تعقیب قرار دادیم. برای بسیاری از مدیرانی که پرونده تشکیل شده، برای برخی در ارتباط با افعال‌شان و برای برخی نیز به خاطر ترک فعل‌هایشان است که موجب تضییع حقوق بیت‌المال شده و این موضوعات را مدنظر قرار دادیم. اسماعیلی افزود: یکی از موضوعاتی که در این دوره تاکید کردیم، پیگیری ترک‌فعل‌هایی است که افراد داشتند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت