بدهی بابک زنجانی در جیب یک بدهکار کلان بانکی
نماینده دادستان گفت: در حالی مبالغی از سوی بانک ملت به فلاحتیان پرداخت شده که وی بدهکار کلان بانکی بوده است.
خبرگزاری مهر: رسول قهرمانی، در دومین جلسه رسیدگی به اتهامات دیواندری و هشت متهم دیگر در پرونده مرتبط با بانک ملت و پارسیان با حضور در جایگاه گفت: در رابطه با این پرونده باید بستری را که در آن جرم واقع شده را تشریح کرد بانک ملت با شرکتهایی که کالاهای صادراتی دارند توافقنامه منعقد میکرده است و با شرکتها میگذاشته جلسه تا کالاهایشان را بفروشند و پس از فروش سود خود را بر میداشت.
وی افزود: نوع دیگر همکاری بانک این طور بود که شرکتهای پتروشیمی و صادراتی و نفتی با مشتریان خارجی قرارداد میبستند و میگفتند شما پولها را به حسابهای شرکتهای زیرمجموعه بریزید مشتری هم پولها را به حساب شرکتهای معرفی شده میریخت.
وی با طرح این سوال که پس چگونه رخ داد گفت:بانک ملت که مدیرعاملش آقای دیواندری بوده است شرکتی داشته به اسم داریس شرکت داریس که این شرکت۳۰شرکت زیرمجموعه هم داشته است. محوریت تمام کیفرخواست در رابطه با شرکتداری و شرکت میلینوم است.
قهرمانی افزود: مشخص میشود که در شرکت دومی ۲۴۰ میلیون درهم ناپدید شده است، اما آقایان در ابتدا میگفتند این پول مربوط به شرکت مس بوده است.
وی ادامه داد: این رقم حدود ۴۰۰ میلیون بوده که آقای آرام آن را قبول نکردند دیواندری مراجعه میکند که ایشان هم میگوید تا ۱۵۰ درهم را در جریان بودم.
نماینده دادستان با بیان اینکه چطور تسهیلات به فلاحتیان داده شده است، افزود: فلاحتیان جزو لیست بدهکاران کلان بانکی بوده است که هم در نامه سازمان خصوصی سازی و هم در نامه به بانک مرکزی نام وی جهت ممنوع المعامله بودن مشاهده شده است علاوه بر این برادران فلاحتی هم جزء این لیست بودند.
وی در خصوص پرداخت ۲۴۰ میلیون درهم از شرکت میلیوم به فلاحتیان، گفت: سوال اینجاست که شرکت زیرمجموعه آیا حق ارائه تسهیلات دارد؟ بعدها گفته شد که قراردادی در کارگزینی وجود دارد در فاصله هشت ماهه بدون انعقاد قرارداد ۲۴۰ میلیون درهم ارز کشور در اختیار کسی قرار میگیرد که صلاحیت مالی نداشته و ممنوع المعامله بوده است.
قهرمانی ادامه داد: از همین جا اخلال در نظام اقتصادی از طریق خیانت در امانت متوجه دیواندری و سعادتی است همچنین تحصیل مال ازطریق نامشروع منجر به اخلال در نظام اقتصادی متوجه فلاحتیان است.
وی با اشاره به فرار برخی از متهمان این پرونده گفت: سعادتی از کشور فرار کرده و در انگلستان اقامت اخذ کرده است هر روز هم لوایحی به این شعبه و همچنین بازپرسی ارسال و اظهارات کذبی را مطرح میکند، اما در دادگاه حضور نمییابد.
نماینده دادستان از خروج اسناد بانکی از کشور خبر داد و گفت: سعادتی و سمانه حضرتی اسناد بانک ملت را از کشور خارج کردند.
وی افزود پس از موضوع ۲۴۰ میلیون درهم آرام در بازپرسیها اعلام کرد که موضوع این مبلغ را به دیواندری گفتند که او گفت تا ۱۵۰ میلیون هم اطلاع داشتم. چند میلیون درهم پرداخت میشود و آرام اعتراض میکند، اما دیواندری میگوید نگرانی ندارد همچنین ساروخانی هم به عنوان مدیرعامل داریس احضار شد و گفته در جریان پرداخت وجه نبوده است. در برخی از مراحل بازپرسی شاهد این بودیم که متهمان در جهت فریب بازپرسی تلاش کردند.
قهرمانی ادامه دارد:بخشی از پولهای پرداختی از صرافی بانک ملت اخذ شده و بخشی از آن هم بابت بدهی بابک زنجانی بوده است و این پولها بوده که به حساب فلاحتیان واریز شده است.
نماینده دادستان افزود: هشت ماه این موضوع ادامه پیدا میکند و مخفیانه آقایان پول ارز مملکت را در دست فلاحتیان قرار داده بودند وا حدی هم از این ماجرا خبر نداشته است در این مدت هم فلاحتیان به سعادتی سود میداده است.
قهرمانی تصریح کرد: این سود قبل از عقد قرارداد جایی درج نشده است. مبلغ این سود در حدود ۶ میلیون درهم بوده است آقایان بعد از هشت ماه نگران شده که موضوع لو برود بنابراین به دنبال تهیه قرارداد میافتند.
در ادامه نماینده دادستان با طرح این سوال که آیا مجید سعادتی تخصص بانکی داشته است، گفت: خیر ایشان در سن ۲۱ سالگی با معدل ۱۰.۲۵ دیپلم گرفته است.
قهرمانی افزود: ایشان لیسانس خود را در دانشگاه آزاد و پس از گذشت ۶ سال با معدل ۱۱.۴۳ اخذ میکند و روزی که برای مصاحبه بانک میرود نمره ایشان ۱۴ میشود.
نماینده دادستان ادامه داد: بانک درباره ایشان مینویسد با توجه به اینکه سعادتی مربی کونگ فو است در قسمت ورزشی بانک ملت مفید خواهد بود توصیه میشود در این قسمت به کار گرفته شود، اما متاسفانه باید ببینیم که ایشان سر از کجاها در آورده است.
پرداخت مخفیانه ارزهای دولتی به یک بدهکار کلان بانکی نماینده دادستان تهران در پرونده علی دیواندری گفت: آقایان به مدت هشت ماه، ارز دولتی را بهصورت مخفیانه به فلاحتیان میدادند و در این مدت فلاحتیان به سعادتی سود داده است؛ مبلغ سود که بهعنوان حق حساب برای سعادتی واریز شده، ۶میلیون درهم بوده است.
به گزارش تسنیم، در ادامه جلسه امروز رسیدگی به پرونده مدیرعامل سابق بانک ملت، نماینده دادستان با اشاره به پرونده شخصیت متهم مهدی فلاحتیان گفت: وی از بدهکاران کلان بانکی است و معوقات کلان بانکی در بانکهای پارسیان و صادرات و ... دارد و از مشتریان سعادتی هم بوده است. فلاحتیان گفته ما به بانک ملت سود دادیم، اما شما این سود را به چه کسی دادهاید؟ فلاحیتان گفته وثایق نقد شونده داده است، اما وثایق نقد شونده چیست که ما آن را نقد کنیم و بخشی از مشکلات بانکها را حل کنیم؟ شما چرا بدون قرارداد پول گرفتید؟
امیرقهرمانی ادامه داد: این موضوع را به فلاحتیان و سایر متهمان میگویم که شما حتی اگر تمام بدهی خود را هم تسویه کنید این امر نافی جرم شما نیست. این طور نیست که هرکس بخواهد بدون تشریفات قانونی پول بگیرد و کارهایش را انجام دهد و بعد از ۶ سال بگوید تسویه میکنم.
وی تاکید کرد: فلاحتیان در بانک ملت بدون توجه به شرایط ۳۸۸ میلیون درهم تسهیلات اخذ میکند و پرونده به این شکل ادامه پیدا میکند و اخذ تسهیلات مقارن میشود با زمانی که دیواندری از بانک ملت به بانک پارسیان منتقل شده و آنجا مدیرعامل میشود. در بانک پارسیان هم همین وضعیت بوده است. در این بانک نیز شرکتهای زیرمجموعه تاسیس میشود، اما در اینجا بر خلاف بانک ملت، دیواندری در شرکتهای زیرمجموعه رسماً عضو نمیشود بلکه فقط مدیرعامل بانک پارسیان میماند.
قهمرانی گفت: آقای احدی یکی دیگر از متهمان این پرونده هم قبلاً با سعادتی عضو هیئت مدیره شرکتهای مختلفی بودهاند. زمانی که فساد بانک ملت برملا میشود دیواندری تصمیم میگیرد از بانک پارسیان به فلاحتیان وام بدهد تا پرونده بانک ملت تسویه و بسته شود و به ابوالحسنی دیگر متهم این پرونده دستور میدهد این مبلغ به حساب یکی از شرکتهای فلاحتیان واریز شود.
نماینده دادستان در ادامه اظهارات خود افزود: آقایان به مدت هشت ماه، ارز دولتی را به صورت مخفیانه به فلاحتیان میدادند و در این مدت فلاحتیان به سعادتی سود داده است؛ مبلغ سود که به عنوان حق حساب برای سعادتی واریز شده، ۶ میلیون درهم بوده است. برای آن که سعادتی و فلاحتیان بتوانند از مراجع قضایی فرار کنند اقدام به تصویب یک قرارداد و مصوبه کردند که البته این قرارداد هم به صورت صوری است و تاریخی در آن ذکر نشده است.
قهرمانی درباره وثایق فلاحیتان نیز اظهار کرد: فلاحتیان نیروگاه را بهعنوان وثیقه اعلام کرده، اما تا امروز هیچ وثیقهای از نیروگاه تودیع نشده و چکهای فلاحتیان نیز برگشت خورده است. پس از آنکه وثیقه نیروگاه و چکهای فلاحتیان تودیع نشد، قرار شد سه درصد از سهام بانک صادرات که متعلق به فلاحتیان بود به عنوان وثیقه اعطا شود، اما پس از آن هم مشخص شد که این ٣ درصد سهام در وثیقه تسهیلات دیگر است.
نماینده دادستان اظهار داشت: پس از آنکه قرارداد ۱۵۰ میلیون درهمی به امضا رسید و از آنجایی که آقای فلاحتیان ۴۰۰ میلیون درهم تسهیلات دریافت کرده بود باید نسبت به باقیمانده میزان تسهیلات اعطاشده هم که میزان آن ۹۰ میلیون درهم بود فکری میکردند. در شرکت داریس برای باقیمانده آن هم تسهیلاتی امضا شد که البته به جای ۹۰ میلیون درهم ۹۰ میلیون دلار تصویب کردند و بر این اساس میزان تسهیلات به ۳۳۰ میلیون درهم رسید و بعد از آن حتی تا مبلغ ۳۸۸ میلیون درهم هم پیش رفتند و تسهیلات به آقای فلاحتیان داده شد. روز قبل از دریافت تسهیلات نیز فلاحتیان به حساب سعادتی پول واریز میکند تا به نوعی به او حق حساب داده باشد.
دیدگاه تان را بنویسید