محسنی اژه‌ای: مردم آگاهی بیشتری یافته‌اند

کد خبر: 955246

معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز هم لطف خدا بیشتر است و هم مردم آگاهی بیشتری یافته‌اند و هم امکانات بیشتر شده است و آنچه که سرمایه اصلی است همین مردم و ایمان و توکل است.

محسنی اژه‌ای: مردم آگاهی بیشتری یافته‌اند

خبرگزاری ایسنا: معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز هم لطف خدا بیشتر است و هم مردم آگاهی بیشتری یافته‌اند و هم امکانات بیشتر شده است و آنچه که سرمایه اصلی است همین مردم و ایمان و توکل است.

حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان بازرسی کل کشور که صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری محرم و گرامی داشت هفته دفاع مقدس، گفت: ما امروز مدیون خون حسین هستیم. چه گذشت در طول هشت سال دفاع مقدس که استکبار جهانی از شرق و غرب و با همه ستون پنجمش و با همه سلاح‌های میکروبی و غیرمیکروبی اش که علیه مردم تازه انقلاب شده راه انداخت. همزمان یک جنگ تمام عیار هم در داخل کشور و در تمام استان‌های کشور همزمان با جنگ خارجی هم راه انداختند که همه این‌ها به برکت شهدا و جانبازان امروز دشمن زلیل و ایران عزیز شد.

وی افزود: امروز دشمن مستاصل نمی‌داند چه کار کند و حیران و سرگردان است، اما ایران مقاوم می‌داند چه کار می‌کند و برنامه اش روشن است و همانند سابق بیشتر و بهتر مردم معتقد و جوان‌ها اعتقاد راسخ دارند و در مقابل این ظلم ایستادگی کرده اند.

معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز دشمن باور کرده که در همه آن جبهه‌ها شکست خورده است. ما به جلو رفتیم و دشمن از هدفش دورتر شده است. دشمن محاصره اقتصادی را امروز نکرده و اموال ما را امروز غارت و بلوکه نکرده و از اول انقلاب آن‌ها حق نداشتند قرارداد یکجانبه را زیرش بزنند، ولی پول ما را پس ندادند و ده‌ها و صد‌ها تریبون‌های تبلیغاتی علیه این کشور به زبان‌های مشترک به راه انداخت.

محسنی اژه‌ای افزود: امروز ببینید چقدر در فضای مجازی علیه نظام و مردم کار می‌کنند؟ به زعم باطل خودش یک راه باقی مانده که فشار اقتصادی برمردم تحمیل و صبر مردم را لبریز کند و مردم را به ستوه بیاورد تا مردم دست از استقامت و حمایت و ارزش‌های خود بردارند، اما آیا آن‌ها موفق می‌شوند؟ امروز هم لطف خدا بیشتر است و هم مردم آگاهی بیشتری یافته‌اند و هم امکانات بیشتر شده است و آنچه که سرمایه اصلی است همین مردم و ایمان و توکل است.

معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز شما می‌دانید سازمان بازرسی کل کشور ساز و کاری است که در نظام ایران و در قانون تعبیه شده است و با اختیاراتی که به آن داده اند و با اینکه زیر نظر رییس قوه آن را گذاشته اند، ولی شاید کم نظیر و بی نظیر باشد لذا سازمان بازرسی کل کشور با آن توسعه وسیعی که در ماده ۲ قانون پیش بینی شده می‌تواند برای حسن اجرای امور یعنی همه کار‌ها و برنامه‌ها و تصمیماتش و ... انجام وظیفه کند.

وی یادآور شد: در مهرماه سال ۶۰ اولین قانون در خصوص سازمان بازرسی نوشته شد. از آن تاریخ تاکنون سه بار قانون اصلاح شده، ارتقا یافته و خیلی اختیارات پیدا کرده است. به خیلی جا‌ها اجازه نمی‌دهند از بازنشستگان استفاده کنند، ولی به اینجا اجازه می‌دهند. از لحاظ بودجه‌ای به نسبه خوب است و از سایر اختیارات خوبی برخوردار است و حال ما با این اختیارات چه می‌خواهیم کنیم؟ در این شرایط که جنگ اقتصادی است و دشمن به زعم خودش هر روز فشار را بیشتر می‌کند و بانک‌های دولتی و خصوصی و افراد و شرکت‌ها را تحریم می‌کند و امریکا به این کشور و آن کشور مستقیما مامور می‌فرستد و تهدید می‌کند و مامور مستقیم سراغ افراد و شرکت‌ها می‌رود و امید بسته است و متاسفانه در داخل هم ناآگاهانه و آگاهانه برخی در خواست دشمن عمل می‌کنند لذا در این شرایط بازرسی چه می‌کند؟

معاون اول قوه قضاییه افزود: امروز ما برای مقابله با جنگ دشمن به راهکار‌ها و برنامه‌های عملیاتی نیاز داریم. ما نه تنها اتکایمان به نفت باید کم شود بلکه از این شرایط استفاده کنیم و خودکفا شویم. ما چه کار کنیم که از تولیدکنندگانمان در بخش صنعت و خدمات و کشاورزی بیشتر استفاده کنیم؟ امروز چگونه به مدیرمان راه را نشان دهیم که اگر اشکالی در قانون هست او هم به کمک بیاید و اگر مدیری که راه را بلد نیست شما که اشراف دارید چگونه می‌توانید این مدیر را راهنمایی کنید که بهتر بتواند خدمت رسانی کند و جنس بیشتر و بهتر و ارزان تری تولید شود؟

وی ادامه داد: وی ادامه داد: اگر این کار را کنیم دشمن را به عقب خواهیم راند و باید با کسانی که می‌خواهند به دشمن کمک کنند مبارزه کرده و بدون تبعیض به ان رسیدگی کنیم.

محسنی اژه‌ای افزود: کافی نیست فساد را کشف کنیم. مهم این است که چگونه با آن می‌خواهیم برخورد کنیم. بعد از کشف فساد و مفسدان مرتبه دومش این است که چگونه می‌شود با این فساد و مفسد برخورد کرد. اگر این را تدبیر نکنیم چه بسا به تولید داخلی صدمه بزنیم؛ لذا باید به موقع بودن را تدبیر کنیم.

محسنی اژه‌ای افزود: دو اتفاق از حدود یکسال پیش افتاده یک کار این بود که دولت احساس کرد در این شرایط برخی از امور را نمی‌تواند بصورت عادی جلو ببرد و به همین دلیل از ساز و کار قانون اساسی استفاده کردند و در سران قوا، شورایی تشکیل شد و در آن شورا تصمیماتی گرفتند. حال که در شرایط جنگی هستیم اگر بخواهیم همه امور را به مجلس ببریم زمان بر است و به همین دلیل یک اقدام دیگر هم خود قوه انجام داد و کار مشترک با دولت و مجلس در خصوص شرکت تعاونی اعتباری انجام دادند.

وی یادآور شد: در اواخر سال ۹۶ به یاد دارید که دشمن گفت نمی‌گذارم این مردم امسال دهه فجر را جشن بگیرند و گفت نمی‌گذاریم از تابستان ۹۷ عبور کنند. امروز ده‌ها شرکت تعاونی غیرمجاز پول فراوان ازمردم گرفتند و با فشار دشمن مواجه شدیم و بیش از دو میلیون سپرده گذار در این شرکت‌ها سپرده گذاری گردند و کار با همان اختیارات حاصله اتفاق افتاد و بیش از ۹۸ درصد از آن مشکل حاد حل شد و از آن عبور کردیم، ولی هنوز تمام نشده است.

وی یادآور شد: اقدام دیگری که در قوه قضاییه انجام شد این بود که ریاست وقت قوه نامه‌ای تنظیم کردند و نشستند با افراد مختلف اعم از حقوقدانان واقتصاددانان مشورت کردند و برای اینکه در زمان جنگ اقتصادی بتوانند کار‌هایی که فوریت دارد را انجام دهند اختیاراتی گرفته شد. پرونده‌هایی که امروز محاکمه می‌شوند اکثرش در سال ۹۷ بود و اگر آن تمهیدات نبود امروز ما دچار دردسر می‌شدیم.

محسنی اژه‌ای گفت: بازرسی کل کشور نقش موثری دارد و باید از ساز و کار مردمی استفاده کند. خواهشمندم بشینید از ظرفیت‌های مردمی استفاده کنید و از آن مطلع شوید. بعد از اینکه از این ظرفیت‌ها مطلع شدید و ببینید آیا قوانین درست اجرا می‌شود یا خیر و ببینید که اشکال کار کجاست؟

وی افزود: باید مدیران را به وظایف بازرسی کل آگاه کنیم و آن‌ها احساس نکنند که سازمان بازرسی در مقابل آن‌ها هست بلکه باید احساس کنند که ما می‌خواهیم کار غلطی نشود تا دستگاهش به دردسر نیفتد و باید قانون و مقررات را به آن‌ها تفهیم کنیم.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به عدم حضور سراج در جلسه امروز اظهار کرد: امروز جلسه برای تکریم و معارفه رییس بازرسی منعقد شده که آقای سراج در جلسه نیست. اسمش سراج نیست و معروف به سراج شده است و حقیقتا نیرویی مخلص و زحمت کش بوده است.

وی افزود: از سال ۵۸ تاحالا ما دو رفیق و دو دوست شاهد بودیم که در تمام این مدت ۴۰ سال با دلسوزی و پاکی و تدبیر و با قاطعیت انجام وظیفه کرده و به سهم خودم از ایشان تشکر دارم. ایشان یکبار در اواخر سال ۹۶ امد و اصرار کرد کس دیگری جایگزین او شود و به جهات مختلف گفتیم فعلا شما بمانید. در سال ۹۷ نیز دوباره گفتند و در سال ۹۸ از همان آغاز ریاست قوه دو سه بار پیشنهاد دادند و خودم در تودیع و معارفه دو سه بار گفتم که خوب است که مدیران جابه جا شوند و مگر افراد خاصی که باید سالیان سال بمانند. اگر مدیران بتوانند جابجا شوند برای تشکیلات هم خوب است. بهتر است کس دیگر با روحیه و انرژی جدید بیاید. از زحمت آقای سراج مجددا تقدیر می‌کنم. زحمات زیادی متحمل شدند. از او خواستیم که بیاید. علت عدم حضورشان هم برای من روشن نیست. برای ما مدیران این موضوع فرعی است و هرکجا هست بسلامت باشند. برای ایشان ابلاغ مشاورت ریاست قوه صادر شده است و ۷ الی ۸ کار پیشنهاد شده که اگر بپذیرند درخدمتشان هستیم. ریاست قوه هم اصرار داشتند که از وجود ایشان در دستگاه قضایی استفاده کنیم.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به معرفی حجت الاسلام درویشیان بعنوان رییس جدید سازمان بازرسی گفت: ایشان را می‌شناسید. آقای درویشیان ۱۹ سال یعنی دو سوم عمر خود را در بازرسی کل و مسئول یک منطقه از کشور بوده‌اند که ان‌شاءالله موفق باشند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور: فساد سیستمی در کشور نداریم

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: فساد سیستمی در کشور نداریم، اما کم فساد هم زیاد است.

به گزارش مهر حجت الاسلام حسن درویشیان در مراسم معارفه خود به عنوان رییس جدید سازمان بازرسی کل کشور گفت: از فعالیت‌های آقای سراج که اقدامات ارزشمندی را هم انجام دادند کمال تشکر را دارم. امیدواریم در مسئولیت‌هایی که به ایشان محول می‌شود منشأ خیر و برکت باشند.

وی افزود: سه عامل مهم در توفیق هر مجموعه و شرکتی نقش اساسی را ایفا می‌کند و یکی از عوامل مهم قانون و برنامه است و اگر کشوری قانون نداشته باشد هرچند مدیران خوبی داشته باشد به آن اهدافش که برایش پیش بینی شده دست نمی‌یابد.

وی ادامه داد: مجریان و همچنین نظارت بر اجرای قوانین از دیگر عوامل است.

درویشیان تصریح کرد: به لحاظ اهمیت موضوع نظارت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

رییس جدید سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: یکی از راهبرد‌های جدید قوه قضاییه توجه به پیشگیری و تاکید بر اقدامات پیشگیرانه است همه می‌دانیم پیشگیری از درمان بهتر است. مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی سرمایه‌های کشور هستند و باید از آن‌ها صیانت کرد و یکی از موارد صیانت نظارت و پیشگیری است. درویشیان ادامه داد: بازرسی یکی از ابزار‌های اعمال نظارت است و هدف در رابطه با سازمان بازرسی موضوع نظارت است. با شیوه‌های سنتی و اعزام هیات‌های بازرسی به دستگاه‌ها به هدف خود نخواهیم رسید.

رییس سازمان بازرسی کل کشور به نظارت‌های الکترونیک اشاره کرد و گفت: سامانه‌های فعال در برخی حوزه‌ها باید با سازمان بازرسی لینک شود تا ما به موقع فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی را رصد کنیم تا قبل از اینکه تصمیم نادرستی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: حمایت از مدیران کارآمد و قانون گرا و پاکدست هم در دستور کار قرار می‌گیرد.

این مقام قضایی افزود: پیگیری می‌کنیم تا با همکاری مجلس بند ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با برنامه توسعه عملی شود.

وی با بیان اینکه معتقد نیستیم فساد سیستمی است، گفت: کم فساد هم زیاد است و در کشوری که مردم پایه است، فساد را مردم تحمل نمی‌کنند. باید نسبت به شناسایی بستر‌های فساد زا ورود کرد و برخورد لازم صورت گیرد و با کسانی که از این بستر‌ها سوءاستفاده می‌کنند برخورد لازم صورت گیرد. یکی از اولویت‌های ما در سازمان بازرسی این است که مدیران ما وظیفه شان را در رابطه با نظارت به درستی انجام دهند.

درویشیان تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که بیشتر از گذشته مورد تاکید قرار می‌گیرد در رابطه با واحد‌های نظارتی دستگاه‌های اجرایی است که طبق قوانین متعدد مکلف به ارایه گزارش هستند.

وی افزود: لازم می‌دانم حمایت از تولید و کارآفرینی سالم را اعلام کنم و هر اقدامی برای تولید لازم باشد را انجام می‌دهیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت