معاون دادستان کل: درگاههای بانکی سایتهای قمار مسدود میشوند
معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور از بررسی موضوع استفاده سایتهای شرط بندی از درگاههای بانکی خبر داد و گفت: هم اکنون اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته و در کمتر از ۲۴ ساعت، درگاههای شناسایی شده مسدود میشوند.
خبرگزاری تسنیم: جاوید جاویدنیا در حاشیه جلسه کمیته نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی با تقدیر از طرح پایش هوشمند کسب و کارهای مجازی و حمایت دادستانی کل کشور و کارگروه تعیین مصادیق و محتوی مجرمانه از اقداماتی که باعث افزایش نظارت بر کسب و کارهای فضای مجازی شود اظهار کرد: در بخشی از این طرح، کسب و کارهای اینترنتی که اقدام به فروش کالاهای ممنوعه، کالاهای تقلبی و حتی سایتهایی که کارکرد فعالیتشان با مجوزهای اخذ شده مغایرت داشته، شناسایی میشوند و بر اساس نتایج به دست آمده، کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در صورت نیاز اقدام به فیلترینگ سایتهای مجرمانه خواهد کرد.
معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور در پاسخ به برخورد مراجع قانونی با مجرمانی که با راهاندازی سایتهای جعلی در قالب سایت یارانه و ...، اقدام به کلاهبردای از مردم میکنند گفت: دادستانی کل کشور با همکاری پلیس فتا، کارگروه ویژهای را برای شناسایی و برخورد با سایتهای فیشینگ و شمارهتلفنهای ارسال کننده آدرس این سایتها تشکیل داده است.
وی ادامه داد: البته در موضوع ارسال پیامکهای انبوه، نیازمند اقداماتی هستیم که در حوزه اختیارات ما نیست، ولی ما علیرغم این موضوع، پیگیریهای لازم را به عمل میآوریم و اقداماتی برای شناسایی سرشمارههای ارسال کننده پیامکهای انبوه انجام گرفته است.
جاویدنیا اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود در این بخش، سیمکارتهای فاقد هویت و سیمکارت اتباع خارجی است که از کشور خارج شدهاند چراکه ۸۰ درصد جرائم در این بخش توسط این سیمکارتها انجام میشود؛ لذا کمترین کاری که بسیاری از کشورهایی که سطوح پایینتری نسبت به ما قرار دارند انجام میدهند، محدود کردن زمان فعال بودن این سیمکارتها است.
معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور با انتقاد از برخی موازیکاریها در این بخش گفت: متاسفانه علاوه بر برخی موازیکاریها، بعضاً دستگاههای مربوطه حاضر به تبادل دیتابیسهای خود با سایر دستگاهها نیستند و حتی در خصوص موضوع اتباع خارجی با اختلاف نظر بین ۳ دستگاه مواجه هستیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره چرایی مسدود نشدن درگاههای بانکی مورد استفاده در سایتهای شرطبندی گفت: در حال حاضر کارگروهی به صورت ویژه در حال بررسی این موضوع هستند، ولی نکته قابل توجه اینجاست که برای ساماندهی این وضعیت نیازمند استقرار سامانههای تشخیص تخلف در پرداختیارها هستیم و بانک مرکزی و شرکت کاشف باید این موضوع را پیگیری کنند.
جاویدنیا خاطرنشان کرد: البته هم اکنون اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته و در کمتر از ۲۴ ساعت، درگاههای شناسایی شده مسدود میشوند.
وی در پایان در پاسخ به سوالی درباره رمزارزها گفت: ما در حوزه کلان نیازمند یک نظر واحد در مورد رمزارزها هستیم و تا مادامی که اختلاف نظر نسبت به کالا بودن رمزارزها یا پول بودن آنها حل نشود، ابهامات وجود خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید