ماجرای ورود شهید رجایی به آموزش و پرورش
حسین رودسری گفت: من به آقای رجایی شرح دادم که با چه بودجهای میتوانیم کتابخانههای مدارس کل کشور را تکمیل کنیم. برای هر مدرسه به مبلغ یک هزار تومان نیاز داشتیم. شهید رجایی به سرعت دستور داد تا بودجه لازم برای اجرای این پروژه را به من تحویل دهند.
دفاعپرس:حسین رودسری مشاور ارشد سید کاظم موسوی (معاون شهید رجایی) ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید رجایی و باهنر اظهار داشت: امام خمینی (ره) در خصوص شهید رجایی فرمودند «ارزش آقای رجایی، ارزش آقای باهنر و ارزش آقای بهشتی به این نبود که مثلاً دستگاهی دارند، ارزششان به این بود که «خودی» بودند، با مردم بودند، برای مردم خدمت میکردند، مردم احساس کرده بودند که اینها برای آنها دارند خدمت میکنند.» این جملات نشان از بزرگی شهید رجایی در نگاه امام (ره) دارد.
وی با بیان این که رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص شهید رجایی فرمودند «آقای رجایی خصوصیات اخلاقی بسیار ممتازی داشت»، افزود: حضرت آقا در سخنانشان در خصوص شهید رجایی به تقوا و اخلاق حسنه اشاره فرمودند. شهید رجایی همیشه درصدد اصلاح رفتار خودش بود. این ویژگی باعث شد که او انسانی وارسته شناخته شود.
رودسری خاطرنشان کرد: شهید رجایی انسانی آرام، وارسته، پاک، خدایی و از انسانهای نادر روزگار بود که بعد از شهادت وی کمتر چنین خصوصیات اخلاقی را در بین مسوولین دیدیم.
وی با اشاره به اینکه شهید رجایی در طول خدمت خود درصدد کمک کردن به ایتام و مستضعفین بود، گفت: رجایی در دوران نوجوانی کمک خرج خانواده بود. او ظروف روحی میفروخت و از این راه کسب درآمد میکرد. از آنجایی که وضعیت اقتصادی خوبی نداشتند، او خودش درس میخواند و سپس امتحان میداد. از این طریق مدرک دیپلمش را دریافت کرد. پس از اتمام تحصیل، نزد آیت الله طالقانی رفت و از وی سوال کرد که در دانشگاه چه درسی بخواند. شهید طالقانی میگوید «معلمی». شهید رجایی پاسخ میدهد که برخی میگویند این شغل درآمد کمی دارد. شهید طالقانی در جوابش میگوید «اگر هدفت پول است، معلمی را انتخاب نکن.» شهید رجایی پاسخ میدهد که من هدفم پول نیست. از این رو در رشته معلمی وارد دانشگاه میشود. پس از اتمام تحصیل نیز به تدریس میپردازد. این خاطره را شهید رجایی خودش بازگو کرد.
رودسری عنوان کرد: شهید رجایی معلم ریاضی بود. خودش میگفت: از آنجایی دیده بودم دانش آموزان سوالات دینیشان را به جای معلم دینی از معلم ریاضی میپرسند، من این رشته را انتخاب کردم که بتوانم به سوالات دینی دانشآموزان پاسخ درست بدهم.
وی با بیان این که سعه صدر یکی از ویژگیهای برجسته شهید رجایی است، اظهار کرد: مشکل در تمام امور پیش میآید، ولی کسی که پشتکار و سعه صدر داشته باشد، راه حل آن را پیدا میکند و از ادامه راه خسته نمیشود. شهید رجایی چنین شخصیتی داشت.
رودسری در خصوص دیگر ویژگیهای اخلاقی شهید رجایی گفت: مراقبت از بیتالمال، مسئولیتپذیری، پایبندی به قرارها، با نظم بودن در کارها، وقتگذاری برای پیدا کردن راهحل، انس با قرآن، ساده زیستی، حساس بودن به نماز اول وقت و توجه به محرومان و ایتام از جمله دیگر خصوصیات اخلاقی این شهید بزگوار است.
وی خاطرنشان کرد: روزی شهید رجایی به سازمان برنامهریزی در آموزش و پرورش آمد. هر کدام از مشاوران پیشنهادی ارائه میدادند تا در ازای آن بودجه بگیرند. من به آقای رجایی شرح دادم که با چه بودجهای میتوانیم کتابخانه مدارس کل کشور را تکمیل کنیم. برای هر مدرسه به مبلغ یک هزار تومان نیاز داشتیم. هزینه کتابهای کل مدارس ۶۰ میلیون تومان میشد. شهید رجایی دستور داد که ۲۰ میلیون تومان به این موضوع اختصاص پیدا کند و باقی پول در سال بعد پرداخت شود. من با این مبلغ ۸۰ کتاب برای هر مدرسه تهیه کردم. قبل از اینکه باقی مبالغ برای این کار فرهنگی پرداخت شود، رجایی به شهادت رسید.
شرط رئیس جمهور برای همکاری با مدرسه
رودسری با اشاره به توجه شهید به ایتام، خاطرنشان کرد: شهید رجایی در مدرسهای که کار میکرد، شرط گذاشته بود در صورتی آنجا کار میکند که تعدادی از ایتام به طور رایگان در این مدرسه درس بخوانند.
وی تصریح کرد: شهید رجایی با شهید بهشتی ارتباط نزدیکی داشت. از آنجایی که شهید بهشتی بسیار فرد وقتشناسی بود و وقتی با شخصی قرار ملاقات میگذاشت سر وقت به قرار میرسید، شهید رجایی نیز از این شهید بزرگوار الگوبرداری کرده بود.
رودسری عنوان کرد: یک بار دیداری با شهید رجایی داشتم. به وی گفتم که رییس فلان منطقه آموزش و پرورش بین معلمها فرق میگذارد. او بلافاصله این موضوع را در کنار خودم پیگیری کرد تا حق کسی پایمال نشود.
وی در پایان با بیان این که شهید رجایی به آموزش و پرورش توجه ویژهای داشت، گفت: شهید آموزش و پرورش را مهم میدانست. راه اصلاح و رستگاری هر جامعه در آموزش و پرورش رقم میخورد.
دیدگاه تان را بنویسید