پرداخت رشوه و استخدام فرزندان مسئولان توسط گروه جهانبانی

کد خبر: 952218

قاضی مسعودی‌مقام خطاب به جهانبانی گفت: شما به فرزندان مسئولان کشور وجوه غیرقانونی می‌دادید و فرزندان مسئولان را وارد شرکت‌های خود می‌کردید تا از آن‌ها سوءاستفاده کنید اگر سوءنیتی نداشتید چرا افراد دیگر را در شرکت‌ها به کار نمی‌گرفتید.

پرداخت رشوه و استخدام فرزندان مسئولان توسط گروه جهانبانی

خبرگزاری تسنیم: محمدرضا جهانبانی صبح امروز دوشنبه در دومین جلسه محاکمه خود پس از اعلام رسمیت جلسه از سوی قاضی مسعودی مقام رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی به ارائه ادامه دفاعیات خود پرداخت.

این بدهکار کلان بانک سرمایه در ابتدای دفاعیات خود آیه ۵۳ سوره فصلت، حکمت ۳۲۴ نهج البلاغه و فرازی از نامه ۵۳ نهج‌البلاغه را قرائت کرد و افزود: در جلسه قبل نماینده دادستان سوالاتی را مطرح کرد که در این جلسه پیش از بیان دفاعیات به آن سوالات پاسخ می‌دهم. نماینده دادستان در سوالی که مطرح کرد خواستار توضیح درباره پرداختی‌ها به محمدرضا اللهیاری شد. الهیاری برادر همسرم و دانشجو است. به عنوان مدیرعامل شرکت آرمان‌اندیش میثاق در تاریخ‌های ۷ تیر و ۱۰ شهریور ۹۱ بابت خرید برنج از این شرکت پرداختی‌هایی داشتیم و تمام پرداختی‌ها در چارچوب مراودات کاری بوده است.

جهانبانی همچنین درباره تأسیس دفاتر در دوبی و آلمان گفت: شرایط تحریم باعث شده بود هزینه‌ها برای تجار افزایش یابد و این افزایش بین ۱۲ تا ۲۵ درصد بهای اولیه کالا‌های وارداتی بود که در همین راستا و برای جلوگیری از تحمیل هزینه‌های اضافی دفتری در دوبی و برای ساماندهی امور و اجتناب از تبعات تحریم‌ها دفتری در آلمان تأسیس کردیم.

وی همچنین درباره خرید سهام موسسه مالی و اعتباری ملل نیز گفت: بخش عمده سهام در تاریخ اول مهر سال ۹۰ یعنی قبل از دریافت تسهیلات از بانک سرمایه خریداری شده و بخشی دیگر از سهام نیز به نام برادرزاده‌های من است که البته از آن‌ها وکالت گرفتم و عملا به نام من محسوب می‌شود.

این متهم همچنین درباره ارزیابی پروژه مشکین شهر گفت: این ملک درسال ۹۶ به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شد و یکی از پروژه‌های بی‌نظیر گردشگری در خاورمیانه و از افتخارات ۴۰ ساله نظام محسوب می‌شود و موجب رونق اقتصادی در منطقه خواهد شد. متأسفانه در سال ۹۸ در کارشناسی‌های صورت گرفته فقط اسناد رسمی ۶ دانگ را کارشناسی کرده‌اند و سند‌های قولنامه‌ای کارشناسی نشده است که اگر آن‌ها هم با دستور دادگاه ارزیابی شود رقم این پروژه بسیار بیشتر خواهد بود.

در ادامه جلسه قاضی مسعودی مقام با تذکر به متهم مبنی بر ارائه دفاعیات در چارچوب کیفرخواست و پرهیز از پرداختن به حواشی و توضیح در خصوص اخذ تسهیلات از بانک سرمایه گفت: طبق استعلام صورت گرفته از بانک مرکزی و پاسخ واصله از این بانک شما ۴۸۹ فقره تسهیلات برای ۶ شرکت دریافت کردید که ۱۱۹ فقره معوق باقی مانده و مابقی تسهیلات نیز از محل دریافت تسهیلات دیگر تسویه شده است و طبق ردیابی‌ها تسهیلات دریافتی از این شرکت به آن شرکت جابجا شده و رقم ناچیزی از این تسهیلات صرف واردات شده است که نشان می‌دهد بسیاری از این تسهیلات اساسا صرف واردات نشده است.

متهم پاسخ داد: یک هزار و ۴۹۰ میلیارد توان کالای اساسی با برگ سبز گمرک وارد کردم که اسناد آن وجود دارد.

قاضی خطاب به متهم گفت: اگر این مقدار واردات داشتید چرا بدهی‌های خود به بانک‌ها را تسویه نکردید؟ پول‌ها را چکار می‌کردید؟

متهم گفت: از دادگاه تقاضا دارم یک کارشناس تعیین کند تا ۱۷۳ فقره برگ سبز گمرکی را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد.

قاضی خطاب به متهم گفت: شما برای دریافت تسهیلات، به بانک سرمایه لشکرکشی می‌کردید و از طریق ارتباطاتی که در آن زمان داشتید پیش آقای بخشایش می‌رفتید تا او را برای دادن وام مجاب کنید. شما اگر وارد کننده بودید مسیر قانونی را طی می‌کردید وگرنه این ساختمان‌سازی‌ها و خرید سهام‌ها چه ارتباطی به واردات دارد.

رئیس دادگاه در ادامه خطاب به متهم گفت: شما به فرزندان مسئولان کشور وجوه غیرقانونی می‌دادید و فرزندان مسئولان را وارد شرکت‌های خود می‌کردید تا از آن‌ها سوءاستفاده کنید اگر سوءنیتی نداشتید چرا افراد دیگر را در شرکت‌ها به کار نمی‌گرفتید.

در ادامه متهم در پاسخ به اظهارات قاضی گفت: ۴۸۹ فقره قراردادی که می‌فرمایید قرارداد‌های ۵ میلیارد تومانی است.

قاضی جواب داد: شما ۶۰۴ میلیارد تومان از بانک سرمایه تسهیلات دریافت کردید تا کالا‌های اساسی وارد کنید، اما نمی‌دانم چطور این مبالغ از جیب این و آن سردرآورد است. همسر شما چگونه برای تمام متهمان این پرونده در عرض ۵ دقیقه وثیقه نقدی آورده است. اگر دارید چرا پول بانک‌ها را نمی‌دهید؟

متهم پاسخ داد: ۳۲ ماه در زندان بودم، چکار می‌توانستم انجام بدهم.

قاضی خطاب به متهم گفت: چرا وثیقه نمی‌سپارید، شما اموالتان را به نام این و آن کرده و پنهان کردید.

متهم در پاسخ گفت: خدارا شاهد می‌گیرم که که اگر هرچه اموال به نام من همسرم و بستگانم پیدا کردید که پنهان شده است، وکالت می‌دهم تا واگذار شود. من مهریه زنم را وثیقه بانک گذاشتم.

قاضی خطاب به متهم گفت: پس چگونه همسر شما در کمتر از ۱۰ دقیقه برای تمام متهمان این پرونده وثیقه نقدی آورده است.

متهم پاسخ داد: مگر تمام این وثیقه‌ها چقدر شده است؟ چیزی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان شده است.

در ادامه قاضی مسعودی مقام از متهم جهانبانی خواست فقط در رابطه با اخذ تسهیلات از بانک سرمایه بین سال ۹۲ تا ۹۴ توضیح دهد و از پرداختن به حواشی اجتناب کند.

نماینده دادستان: بدهی جهانبانی بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است رسول قهرمانی درباره ادعای جهانبانی مبنی بر تسویه بدهی‌ها گفت: شما ۲۱۴ میلیارد به اضافه یک ملک ۴۰ الی ۵۰ میلیارد تومانی در سعادت آباد و هشت میلیارد تومان نیز توسط عمار صالحی پرداخت کرده‌اید درحالی که بدهی شما بالغ بر دو هزار میلیارد تومان است.

به گزارش تسنیم، محمدرضا جهانبانی در ادامه ارائه دفاعیات خود نامه‌ای از بانک اقتصاد نوین مبنی بر خوش حساب بودن به دادگاه ارائه کرد و گفت: به عنوان یک مشتری خوب و خوش حساب بانک در گذشته و بدهکار بانکی در شرایط فعلی بیش از نیمی از بدهی خود را پرداخت کردم و مدت ۳۸ ماه در زندان هستم و اگر آزاد می‌بودم قطعا تمام بدهی خود را تسویه می‌کردم.

وی تأکید کرد: ارتباط شرکت‌های زیرمجموعه من با بانک‌ها در حد متعارف بوده است و هیچ نشانه‌ای از ضوابط غیرعادی در دریافت تسهیلات وجود ندارد و بدهی‌ها در سررسید مقرر تسویه شده است و حتی در نامه مدیرعامل بانک سرمایه به بازپرس اعلام شده که تسهیلات را در سررسید‌های مقرر پرداخت کرده‌ایم.

این بدهکار کلان بانکی افزود: شرکت‌های تحت مدیریت من ۷۰۱ میلیارد تومان از بانک سرمایه به صورت ۱۰ درصد سپرده نقدی، ۱۰ درصد وثیقه ملکی و الباقی به صورت سفته و چک تسهیلات دریافت کردند که در سررسید‌های مقرر اصل و سود آن به مبلغ ۳۶۵ میلیارد تومان پرداخت شده و ۳۲۷ میلیارد تومان باقی مانده و عمده تسهیلات برای واردات کالا‌های اساسی هزینه شده و مبلغ کالا‌های اساسی وارد شده ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که توسط سازمان توسعه تجارت کشور تأیید شده است و برای واردات این کالا‌ها هیچ گونه ارز دولتی دریافت نکردیم.

در ادامه قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: این مطالب را بار‌ها توضیح داده‌اید و نیازی به تکرار آن نیست.

رئیس دادگاه افزود: هر بار شما کمتر از قیمت خریدتان به مردم ایران کالا می‌دادید آنگاه مردم ایران نیز شکرگذار شما می‌شدند، اما شما کالا وارد کردید و سودش را برده اید. اینکه هنرمندی نیست با ارز آزاد کالا وارد کنید و گرانتر بفروشید.

متهم پاسخ داد: ما کالا را گرانتر نفروختیم بلکه به قیمت بازار دادیم و ۱۰ دستگاه نظارتی نیز نظارت داشتند.

قاضی خطاب به متهم گفت: اگر ارز آزاد می‌گرفتید و کمتر از قیمت به مردم کالا می‌دادید آن موقع جای سپاسگذاری نسبت به شما وجود داشت.

متهم پاسخ داد: همین کار را انجام داده‌ایم. ارز آزاد گرفتیم و به قیمت ارز مبادله‌ای کالا‌ها را فروخته‌ایم. حتی دو کشتی کالای اساسی با ارز آزاد وارد کردیم، اما بانک مرکزی اجازه ترخیص نمی‌داد تا اینکه از ما تعهد گرفت در هر مکان و زمانی هر نوع ارزی به ما بدهند قبول کنیم و اعتراضی نداشته باشیم. تعهد را دادیم و کالا‌ها را زیر قیمت روز فروختیم و ۱۶۰ میلیارد ضرر کردیم.

وی افزود: ما اخلالگر نیستیم بلکه کسانی که ارز ۴۲۰۰ اوامانی دریافت کردند، اما کالایی وارد نکردند یا کالای وارد شده را گرانتر فروختند اخلالگر هستند. به هیچ بانکی تعهد ارزی نداریم و تمام مالیات‌ها را پرداخت کرده‌ایم و تا پایان سال ۹۳ نیز به هیچ بانکی یک ریال بدهی معوق نداشتیم و تسهیلات ۲۷ اسفند سال ۹۴ نیز استمهال شده بود.

متهم اضافه کرد: ۲۲۶ میلیارد تومان از تسهیلات دریافتی در زمان مدیرعاملی آقای درخشنده بوده است و اگر با بخشایش ارتباط داشتیم در زمان مدیریت عاملی درخشنده که بعد از بخشایش مدیرعامل بانک سرمایه بود نباید تسهیلات دریافت می‌کردیم. ضمن اینکه تا پایان سال ۹۳ نیز هیچ بدهی نداشتیم.

قاضی از متهم پرسید: نحوه پرداخت‌های شما چگونه بوده است؟

متهم پاسخ داد: ۴۰ میلیارد تسهیلات در قالب ۸ فقره قرارداد ۵ میلیارد تومانی دریافت کردیم که این تسهیلات نیز دارای حد اعتباری بوده است.

قاض خطاب به متهم گفت: طبق استعلام بانک مرکزی شما طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴، ۴۸۹ فقره تسهیلات در شرکت‌های منتسب به خودتان دریافت کردید که از این قرارداد‌ها ۱۱۹ فقره معوق است و مابقی نیز از طریق دریافت تسهیلات تسویه شده است.

متهم از قاضی پرسید: تسهیلات ما چه زمانی معوق شده شده است؟

قاضی پاسخ داد: شما باید توضیح بدهید.

متهم گفت: تا پایان سال ۹۳ هیچ تسهیلات معوقی نداشتیم.

قاضی خطاب به وی گفت: شما از بانک‌ها تسهیلات می‌گرفتید و تسهیلات سایر بانک‌ها را تسویه می‌کردید. به اینکه تسویه نمی‌گویند.

متهم افزود: تا اوایل سال ۹۴ ما اصلا بدهی معوق نداشتیم، اما در سال ۹۴ به دلیل مشکلات اقتصادی ایجاد شده سررسید تسهیلات به تاریخ ۲۷ آذر سال ۹۵ استمهال شد که ۸ روز پس از گذشت این سررسید یعنی در تاریخ ۵ دی سال ۹۵ بازداشت شدم. یعنی اصلا نگذاشتند جوهر سررسید خشک شود.

در ادامه قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: همه متهمانی که تاکنون در این دادگاه تاکنون حضور یافته‌اند می‌گویند احساس تکلیف کرده‌اند، اما همه آن‌ها به مردم ضربه زدند.

متهم خطاب به قاضی گفت: چه ضربه‌ای زده‌ایم؟

رئیس دادگاه پاسخ داد: دو هزار میلیاردی که دریافت کردید. شما که می‌خواهید احساس تکلیف کنید از روش‌های قانونی اقدام کنید. ذهنیت شما این بوده با استفاده از کسانی، مسیر را برای خودتان هموار کنید. چگونه برخی افراد بدون اینکه ریالی پرداخت کرده باشند سهامدار شرکت‌های شما شده‌اند؟ شما برای عده‌ای از فرزندان مسئولان ماشین، آپارتمان، سهام خریدید و در اختیارشان قرار دادید.

قاضی مسعودی مقام در ادامه افزود: اگر بدهی بانک را پرداخت کرده بودید الان اینجا حضور نداشتید و آنچه به صورت مکتوب روی میز ما قرار دارد خلاف اظهارات شما را اثبات می‌کند.

وی گفت: شما یک نامه از خوش حسابی خود از بانک سرمایه بیاورید نه اقتصاد نوین. بانک اقتصاد نوین نیز برای خود مسائلی دارد که در نوبت خودش به آن رسیدگی می‌شود.

در ادامه این جلسه رسول قهرمانی نماینده دادستان با دستور قاضی برای ارائه پاره‌ای توضیحات در جایگاه قرار گرفت و گفت: آقای جهانبانی باید یک سوال را به نحو واضح توضیح دهد و آن این است که شما صلاحیت دریافت وام را به این مقدار نداشتید. اما چگونه دریافت کردید؟

نماینده دادستان به گزارش کارشناس اعتباری بانک سرمایه اشاره کرد و گفت: کارشناس اعتباری پرونده در تاریخ ۴ خرداد سال ۹۳ در بررسی‌های خود اعلام کرده است که نسبت‌های مربوط به سود و زیان و ترازنامه شرکت‌های جهانبانی در وضعیت مناسبی قرار ندارد. همچنین کارشناس گفته است که پرداخت وام به شما ریسک بالایی دارد و شما صلاحیت ندارید. اما شرکت شکوه احسان ۱۱۸ میلیارد تومان وام دریافت کرده است.

وی گفت: شما به جای اینکه درباره واردات گوشت توضیح دهید به نحو واضح بگویید که چطور این مبلغ را دریافت کردید. ضمن اینکه مدیران بانک سرمایه در زمان بخشایش اعلام کردند شما به همراه برادرتان که با بخشایش و کاظمی رفاقت داشت به بانک رفته و مذاکره کردید.

قهرمانی افزود: طبق اعلام کارشناس اعتباری صورت‌های مالی حسابرسی شرکت توسط عضو انفرادی تهیه شده و مطابق ضوابط اعتباری بانک نیست و کارشناس با درخواست شما برای دریافت وام موافقت نکرده است. با این حال شما چطور توانستید تسهیلات دریافت کنید؟

نماینده دادستان ادامه داد: به عنوان نماینده مدعی العموم اعلام می‌کنم مدیرانی که می‌خواهند بدون رعایت بهداشت اعتباری تسهیلات بدهند از جیب خود این کار را انجام دهند نه اموال مردم در بانک‌ها.

قهرمانی در ادامه به جابجایی مبالغ تسهیلات دریافتی بین شرکت‌ها و واریز آن به حساب برخی اشخاص حقیقی و تسویه حساب بدهی شرکت‌های زیرمجموعه جهانبانی اشاره کرد و گفت: آیا شما تسهیلات بانکی را برای تسویه بدهی تسهیلات دیگر دریافت می‌کردید یا باید آن را در راستای تولید و اشتغال به کار می‌گرفتید؟ شما حتی از محل دریافت تسهیلات بیمه تسهیلات را پرداخت کردید درحالی که تسهیلات را باید از جیب خودتان می‌دادید.

وی گفت: ما این اسناد را از خودمان درنیاورده‌ایم بلکه این اسناد و ردیابی وجوه را سیستم داده است و طبق اعلام کارشناس پرونده از مجموع تسهیلات دریافتی از بانک سرمایه فقط ۳۲ میلیارد تومان برای واردات کالا‌های اساسی صرف شده است. اکنون توضیح دهید باقی وجوه کجاست.

نماینده دادستان تصریح کرد: از شما می‌خواهم به طور واضح توضیح دهید چرا وثایق شما در قبال دریافت ۶۰۴ میلیارد تومان تسهیلات این مقدار کم بوده است. وثیقه‌های شما ۱۰ درصد به صورت سپرده نقدی، ۱۰ درصد به صورت وثیقه ملکی و ۸۰ درصد باقیمانده سفته و چک بوده است؛ کجای دنیا با سفته و چک تسهیلات می‌دهند؟ بعد می‌گویید ما با بخشایش ارتباطی نداشتیم، چگونه باور کنیم که ارتباطی نداشته‌اید؟

وی همچنین درباره تأسیس دفاتر در دوبی و آلمان گفت: در اینکه شما در تمام کشور‌های جهان دفتر ایجاد کنید حرفی نداریم، اما به شرطی که با پول جیب شخصی خودتان باشد نه اینکه تسهیلات را دریافت کنید و از محل تسهیلات برای خودتان در امارات دفتر بخرید.

نماینده دادستان همچنین درباره خرید سهام موسسه مالی و اعتباری ملل گفت: شما که می‌گویید تخم مرغهایتان را در یک سبد سرمایه گذاری نمی‌کردید باید با پول خودتان سهام می‌خریدید نه با پول مردم. شما با پول مردم به اسم برادرزاده‌هایتان سهام خریدید. شما که تخم مرغ‌هایتان را در یک سبد نمی‌گذاشتید، جوجه شدن این تخم مرغ‌ها خطرناک است.

قهرمانی همچنین درباره ارزیابی ملک مشکین‌شهر نیز گفت: این ملک از محل تسهیلات خریداری شده است. درحالیکه شما اجازه نداشتید از محل تسهیلات بانک سرمایه در پروژه گردشگری سرمایه گذاری کنید. با این حال از مسئولان بانک سرمایه خواستم این ملک را بردارند، اما آن‌ها نیز حرفشان حق است و می‌گویند ملک مشکین‌شهر روی دستمان می‌ماند و سهل‌البیع نیست. اگر می‌توانید خودتان این ملک را بفروشید و بدهی بانک را بدهید و اگر هم می‌گویید در زندان هستید، برای این کار وکیل بگیرید.

وی همچنین درباره ادعای جهانبانی مبنی بر تسویه بدهی‌ها گفت: شما ۲۱۴ میلیارد به اضافه یک ملک ۴۰ الی ۵۰ میلیارد تومانی در سعادت آباد و هشت میلیارد تومان نیز توسط عمار صالحی پرداخت کرده‌اید درحالی که بدهی شما بالغ بر دو هزار میلیارد تومان است.

نماینده دادستان: چرا مدیران بانک سرمایه به نفع مردم و معلمان تخلف نکردند؟ رسول قهرمانی در پاسخ به ادعای جهانبانی مبنی بر اینکه اگر تخلفی هم بوده مربوط به مدیران بانک سرمایه است گفت: چرا مدیران بانک برای مردم بدبخت و معلمان خلاف نمی‌کنند و فقط در ارتباط با شما تخلف کردند.

به گزارش تسنیم، در ادامه دومین جلسه محاکمه محمدرضا جهانبانی از بدهکاران کلان بانک سرمایه، علیرضا علی محمدی نماینده بانک سرمایه اظهار کرد: جهانبانی گفته بخشی از تسهیلات مربوط به زمان درخشنده بوده در حالی که درخشنده هیچ‌کدام از مصوبات را امضا نکرده است.

وی افزود: جهانبانی گفته اشتباه کرده که کالای اساسی را با قیمت بالا وارد کرده و باعث ضرر شده است. اگر وی با صداقت برخورد می‌کرد و این مطلب را به بانک می‌گفت و در بانک سرمایه گشایش اعتبار می‌کرد این مشکلات به وجود نمی‌آمد، ولی همه فاکتور‌های جهانبانی صوری است. آقای جهانبانی، شما کالا وارد می‌کردید و می‌فروختید، ولی با پول آن دوباره کالا وارد می‌کردید. شما می‌گویید ملک مشکین‌شهر را با ۲۰ میلیارد تومان خریداری کرده‌اید و حالا ارزش آن بالغ بر هزار میلیارد تومان است پس چگونه انتظار دارید بانک سرمایه همان ۶۰۰ میلیارد تومانی را که به شما داده از شما بگیرد.

نماینده بانک سرمایه افزود:جهانبانی فقط سود تسهیلات را پرداخته است یعنی اصل و سود را داده و قرارداد جدید منعقد کرده است. ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات مشکوک الوصول از جهانبانی داریم.

* بخشایش در تیم جهانبانی بود

نماینده سازمان بازرسی نیز در این دادگاه گفت: ۲۶ بار کشتی از سوی جهانبانی واردات کالا به کشور صورت گرفته که ۲۵ میلیارد تومان ارزش آن بوده، ولی در دفاتر مالی زیان ثبت شده است. ما حواله‌های ارزی را بررسی کردیم. جهانبانی نقش بخشایش را نمی‌گوید، ولی وی در سازمان بازرسی اعلام کرده که بخشایش چه نقشی داشته و گفته که شرکت‌هایی از قبل ایجاد شده بود که به پیشنهاد بخشایش نام شرکت‌های جدید را اعلام کردیم تا بتوانیم تسهیلات دریافت کنیم.

وی افزود: در واقع بخشایش می‌دانسته که جهانبانی صلاحیت دریافت وام بیشتری را نداشته است. بر همین اساس جهانبانی ۶ شرکت جدید را تاسیس می‌کند و بخشایش هم در تیم جهانبانی بوده و گزارشی نیز از سوی هیئت مدیره بانک سرمایه درباره این تسهیلات اعلام نشده است.

در ادامه، جهانبانی مجددا در جایگاه قرار گرفت و گفت: ما در رابطه با بانک، اعمال نفوذی نداشتیم. در کیفرخواست مطالبی مطرح شده که باید بگویم با توجه به تحریم‌ها...

در این لحظه قاضی خطاب به متهم گفت: همه می‌گویند تحریم‌ها را دور می‌زنند، اما در نهایت ملت را دور می‌زنند. مطالب شما تاثیری برای دادگاه ندارد، زیرا تکراری است. جا‌هایی که به ضررتان است را می‌گویید بعدا توضیح می‌دهم.

مسعودی مقام اضافه کرد: مردم اگر نخواهند شما‌ها گوشت وارد کنید چه کسی را باید ببینند. هنرپیشه گوشت وارد می‌کند، شما گوشت وارد می‌کنید. معلوم نیست شما‌ها چه کاره هستید؟ فیلم می‌سازید، گوشت وارد می‌کنید و یک نفرتان هم تولید کننده نیست. همه‌اش می‌گویید واردات، واردات، واردات!

متهم در ادامه از دادگاه خواست در دریافت تسهیلات، همه شرکت‌ها با هم دیده شود و به صورت مجزا بررسی نشود، زیرا همه کار‌ها توسط شرکت ابرار انجام شده است. نمی‌دانم چرا محاکمه می‌شوم، زیرا در چارچوب قانون و ضوابط بانک مرکزی تسهیلات گرفتیم و هیچ تخلفی نداشتیم.

وی گفت: بانک مرکزی برای ما حد اعتباری تعیین کرده بود یعنی هر شرکتی هر لحظه‌ای که اصل و سود را تسویه کند دوباره می‌تواند تسهیلات بگیرد و من از این قانون استفاده کردم.

در ادامه علی‌محمدی نماینده بانک سرمایه بار دیگر اظهار کرد: آقای جهانبانی آن موقع هم می‌گفتید همه شرکت‌ها را با هم ببینیم؟ بخشنامه بانک مرکزی درباره ذی نفع واحد مشخص است و بانک ۲۰ درصد سرمایه ثبتی خود می‌توانسته به شما وام بدهد که ۸۰ میلیارد تومان می‌شود، اما چطور توانستید ۶۰۰ میلیارد وام بگیرید.

متهم پاسخ داد: من تخلفی نکردم و اگر تخلفی هم بوده، مربوط به مدیران بانک است.

مسعودی مقام در پاسخ گفت: مدیران بانک سرمایه محاکمه شدند و شما هم مشارکت داشتید.

متهم افزود: به والله این طور نیست و تسهیلات هم در راستای واردات کالا بوده است.

در ادامه قاضی مسعودی مقام دفاعیات متهم را کافی و تکراری عنوان کرد و گفت که درباره سایر مسایل لایحه بدهد.

در ادامه جلسه رسول قهرمانی پشت تریبون قرار گرفت و افزود: اگر در مورد هر شرکتی گزارش کارشناسی پرونده شما وجود می‌داشت، بانک ۲۰ میلیون تومان هم وام نمی‌داد.

نماینده دادستان افزود:صریحا توضیح دهید که با وجود این گزارش چطور به شما وام دادند. چرا مدیران بانک برای مردم بدبخت و معلمان خلاف نمی‌کنند و فقط در ارتباط با شما تخلف کردند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت