نقره داغ شدن متهمان پروندههای پیشفروش خودرو/متواری بودن سالار آقاخان/اعلام علت دستگیری نوشین جعفری
هشتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه در حالی امروز برگزار شد که به گفته اسماعیلی دستگاههای ۲۶ گانه به وظایفشان در قبال عفاف و حجاب به خوبی عمل نکرده اند.
خبرگزاری تسنیم: سخنگوی قوه قضاییه گفت: دستگاههای مسئول باید گزارش عملکرد خود در حوزه عفاف و حجاب را برابر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به دبیرخانه این شورا ارسال کنند.
دستگاهها باید گزارش عملکرد درباره حجاب را به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه کنند
غلامحسین اسماعیلی در هشتمین نشست خبری خود ضمن تبریک عید سعد قربان و دهه ولایت و امامت و عید غدیر با اشاره به موضوع عفاف و حجاب اظهار کرد: تمام اهتمام ما بر ارتقاء وضعیت عفاف و حجاب حامعه است؛ هم به عنوان یک موضوع شرعی و هم تکلیف قانونی. شورای عالی انقلاب فرهنگی در سنوات مختلف در حوزه عفاف و حجاب مصوباتی را داشته و برای بخش های مختلف حاکمیتی وظایفی را تصویب کرده که لازم الاجراست اما ارزیابی اولیه حکایت از آن دارد که اغلب دستگاههای 26 گانه ماموریتهای خود را به خوبی انجام ندادند که اگر وظایف خود را به خوبی انجام میدادند امروز متدینین و خانواده معظم شهدا، این همه گلایه از وضع عفاف و حجاب نداشتند.
وی افزود: همه دستگاههای مخاطب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بار دیگر تکالیف خود را بازخوانی کنند؛ شاید مدیران جدید آمدهاند و از این وظایف خبر ندارند. تاکید داریم این وظایف را بازخوانی و ماموریتهای محوله را اجرایی کنند. تاکید بعدی این است که گزارش عملکرد خود در حوزه عفاف و حجاب را برابر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به دبیرخانه این شورا ارسال کنند و از دبیرخانه نیز تقاضا داریم از دستگاههای مخاطب، مطالبهگری کنند.
اسماعیلی ادامه داد: معتقدیم اگر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عملیاتی شود، یک تحول بسیار مثبتی در وضعیت عفاف و جامعه رخ میدهد. علاوه بر تاکید بر انجام این ماموریت، به سازمان بازرسی کل کشور نیز از ناحیه رییس قوهقضائیه ماموریت داده شده تا عملکرد دستگاههای مخاطب را بررسی کنند.
سخنگوی قوهقضاییه: حسن میرکاظمی بازداشت شده است
سخنگوی قوهقضائیه از بازداشت حسن میرکاظمی خبر داد و گفت: درباره جزئیات و علت دستگیری نمیتوانم اظهارنظر کنم.
به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه هشتمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده احمد عراقچی و سیف و اینکه شبهاتی از جمله گریختن متهم ردیف اول سالار آقاخانی مطرح میشود و اینکه گفته میشود ممنوعالخروج نبوده است و فقط جلسه اول دادگاه به صورت علنی برگزار شده و جلسات دوم و سوم به صورت غیرعلنی برگزار شده است و وکیل عراقچی به رغم حضور در دادسرا، اجازه حضور در دادسرا را نداشته و اینکه گفته میشود پرونده ضابط ندارد و شائبه تسویه حساب با رئیس جمهور وجود دارد اظهار کرد: اینکه شما گفتید، تحلیل بود و سوال نبود. دادگاه این پرونده در حال برگزاری و علنی است، اما ممکن است حاضرین در جلسات دادگاه جمع محدودتری باشد. هم رسانهها و هم مردم صبوری پیشه کنند تا دادگاه تصمیم قضایی خود را بگیرد و به داوری دادگاه همه ما احترام بگذاریم و انشالله در این پرونده نیز مانند سایر پروندهها نهایتاً دادگاه تصمیم میگیرد و به اطلاع شما و افکار عمومی جامعه میرسد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره وثایق تودیع شده برای متهمان پرشین پارس که گفته میشود ۲۰۰ میلیون تومان بوده در حالی که وثیقه یک خبرنگار بازداشتی یک میلیارد تومان بوده است گفت: میزان وثیقه تعیین شده را نمیدانم و اطلاعات کلی که داشتم را عنوان کردم. قرار وثیقه و تعیین مبلغ آن شرایط و ضوابطی دارد اعم از اینکه نوع اتهام چیست و اینکه شاکی خصوصی دارد یا خیر و شخصیت متهم و اینکه متهم سابقه دارد یا خیر.
سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیتهای کارشناسان رسمی دادگستری و قیمتگذاریها و ارزیابیهای متناقض بیان داشت: در ارتباط با اختلاف نظر کارشناسان در جمع تخصصی خودشان هم بر لزوم سلامت کارشناسان و هم دقت نظر در اظهارنظرها تاکید شده است. به همین جهت مواردی از اختلاف نظر بین کارشناسان را شاهد بودیم و قرار شده با آموزش و نظارت و تقریب دیدگاهها و نظرات کارشناسان بتوانیم به یک کارشناسی دقیق و علمی برسیدم تا قابل خدشه نباشد، زیرا نظرات آنها در تحقق عدالت فوقالعاده اثرگذار است. به همکاران خود نیز تاکید کردیم انتخاب کارشناسان براساس قرعه انجام شود و لیست کارشناسان در اختیار قضات قرار گرفته و میتوانند با قرعه الکترونیکی و دیجیتالی کارشناسان را انتخاب کنند. اگر توزیع عادلانهای در انتخاب کارشناسان نباشد، با این سامانه کار قابل رصد خواهد بود و بخشی نیز مربوط به اصلاح قانون است که پیگیری میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر خبر بازداشت حسن میرکاظمی با ۱۷ قلاده ببر گفت: بارها گفتهایم قبل از اثبات مجرمیت اسم نیاورید، با آوردن مشخصات دچار معذوریت برای پاسخگویی میشوم لذا با رعایت محذوریتهای قانونی اصل بازداشت این فرد را تایید میکنم و عناوین اتهامی به خاطر اینکه در مرحله تحقیقات مقدماتی است، بعد از رسیدگی اعلام میشود.
اسماعیلی: هرکس در پرونده طبری مورد اتهام باشد، تحت پیگرد قرار میگیرد سخنگوی قوهقضائیه درباره روند رسیدگی به پرونده طبری، معاون اجرایی حوزه ریاست قوهقضاییه گفت: هر شخصی که در این پرونده مورد اتهام قرار گرفت و دلایلی برای توجه اتهام به دست آمد، مطمئن باشید، قوهقضائیه رسیدگی میکند و ملاحظه این و آن را نمیکند.
به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه هشتمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت پروندههای برادر رئیس جمهور و برادر معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: یکی از پروندهها در دادگاه بدوی رأی صادر شده و الان در دادگاه تجدیدنظر بعد از تجدیدنظرخواهی محکوم علیه و وکیل اوست و منتظر رای قطعی و نهایی دادگاه تجدیدنظر هستیم. پرونده دیگر هنوز دادسراست و تاکید شده روند رسیدگی به این پرونده فارغ از نتیجه تسریع شود. یک مقدار رسیدگی کند انجام شده که تسریع در روند رسیدگی مورد تاکید قرار گرفته است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره بازداشت خانمی به نام نگار قدسکنی در اروپا و اعزام وی به آمریکا برای محاکمه گفت: متاسفانه مدعیان دروغین حقوق بشر افرادی را تحت فشار قرار میدهند که برای همنوعان خود به دنبال ارائه خدمتهای بشردوستانه هستند. گاهی اوقات کسی که به دنبال ارسال قطعات هواپیمای غیرنظامی که یک موضوع کاملاً انسانی است تحت تعقیب قرار میگیرد یا کسی که اقلام اولیه دارویی را از کشورهایی خریداری و به ایران ارسال میکند، تحت تعقیب قرار میگیرد. اینها اثبات میکند که حقوق بشر نزد جوامع غربی یک ادعا بیش نیست و تاسف اینکه برخی از متهمان که در کشورهای دیگر تحت تعقیب قرار میگیرند، حسب درخواست آمریکا به این کشور ارسال میشوند که با هیچ کدام از قوانین بینالمللی سازگاری ندارد.
سخنگوی قوهقضائیه اضافه کرد: عملکرد کشورهای اروپایی که مطیع محض آمریکا هستند، به ضرر خودشان است و قطعاً این گونه رفتارها از نظر حقوقی نیز آثار مثبتی ندارد و وزارت امور خارجه پیگیر این موضوع است و دادستانی کل کشور نیز کمک کار و پشتیبان وزارت امور خارجه در حمایت از حقوق شهروندان است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ورود برخی انتقادات به کیفرخواست مدیران سابق بانک مرکزی و اینکه این افراد قصد مجرمانه نداشتند و قصدشان کنترل بازار ارز بوده است گفت: قطعاً اگر کسی حقوقدان باشد باید بپذیرد مرجع بررسی و اظهارنظر در پروندههای قضایی، دادگاه و قضات شاغل در دادگاه هستند. جامعه حقوقی ما در رسیدگی قضایی مشارکت و در مقام ایده و نظر، اظهارنظرهایی را مطرح میکنند، اما همه جامعه حقوقی در ایران و در همه کشورها این را پذیرفتند که مرجع داوری، مرجع قضایی است. اینکه یک وکیلی بخواهد به موازات دادگاه اظهارنظر حقوقی بکند، در هیچ نظام حقوقی پذیرفته نیست. توصیهام به افرادی که ادعای حقوقدان بودن دارند این است که اجازه بدهند، مرجع قضایی نظر خود را اتخاذ کند.
اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دادوستدهای یکی از معاونان سابق قوهقضائیه و اینکه این اعمال نمیتوانسته غیرسیستمی باشد و با توجه به اینکه برخی از این افراد هنوز هم سمت دارند گفت: این هم بیشتر بیانیه بود. اولاً بیایید جمعی که اینجا هستیم، ادبیات حقوقی را یاد بگیریم. بارها اعلام کردیم، متهم مدنظر معاون قوهقضائیه نبوده است. کسی که معاون نیست را مدام معاون قوهقضائیه میگوییم. چرا این قدر بیتوجه نسبت به موضوعات هستیم. این فرد معاون قوهقضائیه نبوده بلکه معاون یکی از بخشهای قوهقضائیه بوده است. اعلام کردم و میکنم که قوهقضائیه در برخورد با مفاسد، اولویتش درون دستگاه قضایی است و قاطعانه و سختگیرانه و بدون اغماض و بدون ملاحظه این و آن، با مفاسد برخورد میکند و همین رویه را نیز نسبت به مفاسد برون دستگاه قضا دارد. مطمئن باشید هیچ کس در قوه قضائیه به ویژه در دوره جدید خط قرمز به حساب نمیآید. هر شخصی که در این پرونده مورد اتهام قرار گرفت و دلایلی برای توجه اتهام به دست آمد، مطمئن باشید، قوهقضائیه رسیدگی میکند و ملاحظه این و آن را نمیکند.
پروندههای جدید برای خودروسازان در دستور کار /اعلام علت دستگیری نوشین جعفری سخنگوی قوهقضائیه گفت: پروندههای جدیدی برای خودروسازان در دستور کار است.
به گزارش تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه هشتمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات رخ داده در کشمیر اظهار کرد: قطعا نباید نسبت به اقدامات ضد حقوق بشری که علیه مظلومان جهان به ویژه مسلمانان اتفاق میافتد بی تفاوت باشیم و در موارد متعدد بینالمللی، دستگاه قضا اقدامات زیادی را انجام داده است و درخصوص آنچه در کشمیر در روزهای اخیر مطرح شده، چنانچه اقتضا داشته باشد، نظام قضایی ما نیز از مسلمانان مظلوم در کشمیر، حمایت خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در چند روز گذشته خبری مبنی بر ممنوعالخروجی مدیرعامل سایپا و همچنین مسدود شدن حسابهای مدیرعامل ایران خودرو با دستور شعبه بازپرسی مطرح شد و اینکه پروندههای تشکیل شده برای مدیران خودروسازی با شکایت چه نهادی است، افزود: نسبت به پرونده خودروسازان هم، از ناحیه بازرسی کل کشور ماموریتهایی داده شده تا عملیات خودروسازان در فروش و واگذاری را بررسی کنند و هم از ناحیه سایر مراجع، بررسیهایی انجام میشود.
وی در ادامه این سوال درباره مسدود شدن حساب مدیرعامل ایران خودرو با دستور شعبه بازپرسی گفت: پروندههای جدیدی در دستور کار است. اجازه بدهید جزییات را بعد رسیدگی اعلام کنیم.
سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سوال دیگری درباره دستگیری فردی به نام نوشین جعفری گفت: این فرد نه به خاطر خبرنگار بودن بلکه به خاطر اهانتی که به مقدسات و حضرت سیدالشهدا انجام داده بود و همچنین تبلیغی که علیه نظام جمهوری اسلامی انجام داده بود، تحت تعقیب قرار گرفته است. در بازرسی از اماکن و تجهیزات فنی مربوط به این شخص، یک سری مستندات جدید بدست آمده که دون شان افراد و اشخاص و حرفهای شاغل در جامعه است و این موضوع در حال بررسی و تا زمانی که بررسی نهایی انجام نشده نمیتوانیم اطلاع رسانی کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید