واکنش دادستانی به پست توییتری مهناز افشار پیش از قتل طلبه همدانی

کد خبر: 938285

معاون فضای مجازی قوه قضاییه گفت: اگر سلبریتی‌ها تا امروز هم متوجه حساسیت عملکرد خود در فضای مجازی نبودند، از این به بعد متوجه خواهند شد.

واکنش دادستانی به پست توییتری مهناز افشار پیش از قتل طلبه همدانی

خبرگزاری فارس: جاویدنیا در پاسخ به سوالی درباره پست توییتری اخیر مهناز افشار گفت: قطعا سلبریتی‌ها تاثیر جدی در این قضایا دارند و باید خیلی در مطالبی که منتشر می‌کنند، دقت کنند.

معاون دادستان کل کشور اضافه کرد: در منابع خبری خود باید دقت کنند چون می‌دادند کوچکترین صحبتی که داشته باشند، تاثیرگذار است.

جاویدنیا در پاسخ به این سوال که این توییت مربوط به منافقین بوده و مهناز افشار بازنشر کرده است و اینکه آیا قرار نیست پرونده‌ای تشکیل شود، ادامه داد: بله متاسفانه.اقدامات لازم در دستگاه قضایی در حال انجام است و بیان برخی موارد باعث می‌شود کار لطمه بخورد و قطعا در این فضا دنبال اجرای قانون هستیم و هر کسی هر اقدامی انجام می‌دهد باید پاسخگوی اعمال و رفتارش باشد.

وی گفت:علی‌القاعده دستگاه قضایی تا زمانی که پرونده‌ای تشکیل نشده باشد و برخوردی انجام نشود، مجاز به بیان نیست زیرا در جامعه التهاب ایجاد می‌شود و باید اجازه دهیم این موضوع طبق روند منطقی خود پیش برود.

جاویدنیا اضافه کرد: قطعا خود این شخصیت‌ها نیز متوجه حساسیت‌های موضع‌گیری‌های خود در فضای مجازی هستند و باید در منابع خبری خود دقت کنند.

معاون دادستان کل کشور تاکید کرد: باید سواد فضای مجازی افزایش یابد و هر خبری را منتشر نکنیم زیرا بتید هم پاسخگوی قانون و هم وجدان عمومی باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که توییت مهناز افشار قاتل را برای قتل تحریک کرده است گفت: اینها مسائل قضایی است و باید بررسی شود و در مسائل قضایی نمی‌توان بر مبنای موجی که راه افتاده اقدام کرد. ممکن هم است این موج صحیح باشد اما باید بررسی شود و به عنوان دستگاه قضایی نمی‌توانیم آنچه در افواه عمومی وجود را تایید و بر مبنای آن حکم صادر کنیم. تمام این موارد باید بررسی کارشناسی دقیق شود و اگر بنابر برخورد قضایی باشد، روند اطلاع‌رسانی خاص خود را دارد.

دادسرا می‌تواند «مهناز افشار» را احضار کند

عضو هیئت مدیره انجمن آیین دادرسی مدنی ایران گفت: دادسرا طبق روال قانونی باید این خانم بازیگر را احضار کند و با بررسی مقدماتی، بازپرس ببیند که آیا بازنشر با ارتکاب قتل طلبه جوان، ارتباط معناداری دارد یا خیر.

احمد محمدی سهروردی گفت: جرم چیزی است که قانون برایش مجازات تعیین کرده بنابراین تا زمانی که در قانون جرمی نباشد نمی‌توانیم فردی را مجازات کنیم.

وی ادامه داد: اینکه چه کسانی مجرم هستند بعد قانون تعاریف گوناگونی دارد یا شخص یا اشخاص مباشر در ارتکاب جرم هستند یا شریک و یا معاون در ارتکاب جرم محسوب می‌شوند.

این حقوقدان افزود: اگر فردی مباشر در ارتکاب جرم باشد یعنی مستقیماً جرمی را انجام داده است اما اگر شریک باشد به معنی این است که به همراه شخص یا اشخاصی ارتکاب جرم را انجام می‌دهد در اینجا مجازات شریک به صراحت در قانون آمده که همانند مجازات شخص مباشر است به گونه‌ای که انگار به تنهایی مرتکب جرم شده و تخفیفی در مجازات آنها نیست. به طور مثال فردی کشته شده یا مواد مخدر جابه‌جا شده در اینجا هم فرد مباشر و هم شریک، هر یک به تنهایی صد درصد مجازات را متحمل می‌شوند.

این عضو هیأت مدیره انجمن آیین دادرسی مدنی ایران گفت: اما معاونت در جرم در معنی لغت به معنی یاری کردن و از نظر قانونی به معنی راهنمایی، تشویق، تحریک و ترغیب به انجام جرم است. اینکه فردی بیاید کسی را تشویق کند، وسایلی تهیه کند که فرد مرتکب جرم شود یا فرد در شرایطی قرار بگیرد که جرمی را انجام دهد معاونت در جرم محسوب می‌شود.

محمدی سهروردی در مورد پویش به راه افتاده در خصوص محاکمه مهناز افشار مبنی بر اینکه باعث تشویق فردی به انجام قتل طلبه همدانی شده است، گفت: باید ببینیم بازنشر یک توئیتر یا کلیپ چقدر می‌تواند باعث تحریک و ترغیب به جرم یا همان معاونت در جرم شود.

وی ادامه داد: دادسرا طبق روال قانونی باید این سلبریتی را احضار کند و با بررسی بازپرس و رسیدگی مقدماتی، بازپرس می‌بیند که آیا بازنشر با تمام اطلاعاتی که از سوی این بازیگر به دست می‌آید ارتباط معناداری دارد یا خیر.

محمدی سهروردی گفت: دستگاه قضا به نفع همه آحاد است و مسلماً تحت تأثیر امضاها و پویش‌ها قرار نمی‌گیرد اما به محض اینکه دادستان به عنوان مدعی‌العموم به این نتیجه برسد که هر شخصی دلایلی علیه آن ایجاد شده آن شخص را باید احضار کند و با رعایت حقوق شهروندی، وضعیت را بررسی کرده و به این نتیجه برسد که مجرم شناخته می‌شود یا خیر.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت