جریمه یک هزار تومانی یک مجرم!
معاون اول قوهقضاییه گفت: قوانین شفاف باشد، قانون گریزان نمیتوانند سوءاستفاده کنند.
خبرگزاری تسنیم: حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در مراسم تودیع و معارفه معاونان حقوقی قدیم و جدید قوهقضاییه اظهار کرد: خدا را بینهایت سپاسگزارم که همه مدیران در قوهقضاییه تکلیفمدار هستند و هر وقت به مدیران گفته شده فلان مدیریت را پذیرا باشید، با احساس تکلیف میپذیرند و کسی که با این انگیزه مسئولیت میپذیرد همه توان خود را بکار میگیرد تا نقاط قوت را تعالی ببخشد و کمبودها را برطرف کند.
وی افزود: در طول مدت سالیان گذشته، همه کسانی که در معاونت حقوقی کار کردند، همه توان خود را به کار گرفتند و آقای خداییان نیز در تمام این مدت تلاش کردند و زحمت کشیدند که قطعاً مفید و موثر بوده است.
معاون اول قوهقضاییه برای خداییان در سمت جدید آرزوی توفیق کرد و گفت: آقای مصدق معرف حضور همه است. روحانی فاضل، اهل قلم و تحقیق است و به کارهای اجرایی نیز آشنایی دارد. با شناختی که از وی وجود دارد امیدواریم در دوره مسئولیت آقای مصدق این معاونت از ارتقای بالاتری برخوردار شود و خلاها و نقصها برطرف شود و مجموعهای از قوانین متناسب با نظام حقوقی اسلامی را شاهد باشیم.
وی یکی از وظایف قوهقضاییه را تحقق بخشیدن عدالت خواند و اضافه کرد: در تحقق این امر دو رکن اساسی قانون و قاضی خوب برای اجرای قانون وجود دارد.
محسنی اژهای گفت: آقای مصدق امروز متکلف این امر شده تا در نظام جمهوری اسلامی ایران بیش از گذشته عدالت برقرار شود و یک پایه آن قانون است. اگر تا امروز ۱۲ الی ۱۳ ساعت کار میکردند باید بیشتر کار کنند. ما در گام دوم انقلاب هستیم که اقتصائات خاص خود را دارد. باید قانون اساسی را نصبالعین خود قرار داریم و به وظایف خود به نحو احسن عمل کنیم.
وی خطاب به مصدق گفت: با عنایت به بیانیه گام دوم انقلاب، سیاستهای کلی ابلاغی و ضرورتهایی که وجود دارد، لازم است از همه نخبگان در این عرصه استفاده شود؛ به ویژه حقوقدانان و کسانی که با مبانی فقه و اصول اسلامی آشنا هستند تا قوانین تدوین شده پایدار و پاسخگوی زمان باشد و روز به روز تغییر نیابد.
محسنیاژهای تاکید کرد: باید مبتنی بر حق و سیاسیتهای کلی ابلاغی و ضرورتهای زمان، قانون بنویسید و با همکاری دولت و مجلس، لوایح با کمترین تغییر یا بدون تغییر مصوب و قانون شود.
محسنی اژهای بیان کرد: ما امروز قانونی نیاز داریم که موثر و گرهگشا و منطبق با نظام اسلامی باشد و نمیخواهیم مترجم برخی قوانین از بیرون نحمیل شده باشیم. نظام ما مبتنی بر وحی و قرآن است بنابراین باید از فقه اسلامی و دانشمندان این حوزه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه قانون باید اثرگذار، شفاف و صریح باشد گفت: ما بیش از ۱۱ هزار نظر مشورتی دادیم؛ این یعنی قوانین دارای ابهام و قابل تفسیر و برای قاضی صریح و روشن و شفاف نیست. قانون نباید مبهم و مجمل باشد.
محسنی اژهای تاکید کرد: اگر قانون صریح و شفاف باشد قانون گریزها نمیتوانند از ابهام قانون سوءاستفاده کنند.
وی افزود: تحولاتی از اول انقلاب تاکنون در مورد قوانین کیفری و حقوقی داشتیم. تقاضا دارم نگاه کنید و ببینید که آیا آسیبی بوده که این مقدار در قوانین تغییر داشته یا اقتضائات زمان بوده است؟ تقاضا دارم به این مکته به ویژه مجازاتها توجه شود. مجازات باید متناسب و بازدارنده باشد. بررسی کنیم ببینیم مجازاتهایی که در طول ۴۰ سال گذشته وجود داشته بازدارنده بوده یا خیر؟ و اشکال از کجا بوده است؟
معاون اول قوهقضاییه اضافه کرد: فکر میکنم اگر مجازاتها بازدارنده نیست اشکال از قوهقضاییه و قانون نیست؛ ضمن اینکه شاید بخشی از اشکالاتها هم مربوط به قوهقضاییه باشد.
وی گفت: اگر دادگاههای علنی آن مقدار که قانون اساسی اجازه داده به صورت عبنی پخش میشد هم بازدارندگی بیشتری میداشت و در آگاهیبخشی مردم تاثیر میگذاشت. اگر پخش علنی تاثیر دارد باید دنبال آن برویم که انجام بشود و اگر هم نیست باید برای مردم بیان شود.
محسنی اژهای به مجازاتهای جایگزین حبس اشاره کرد و ادامه داد: اگر عمل مجازاتهای جایگزین حبس یا بازدارنده نیست یا تالی فاسدهای جانبی دارد.
وی افزود: برخی امور و مسائل که مردم از آن رنج میبرند هنوز جرم انگاری نشده و قانون روشنی هم وجود ندارد و برخی امور هم باید قضازدایی شود و بدون وجهه جرمانگاری شود که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: پروندهای آقای اسماعیلی برای من فرستاد که متهم به ۶ ماه حبس و ۱۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم شده بود. گفتم شاید اشتباه کردهاند اما آقای اسماعیلی گفت قانون همین را میگوید. قوانین این چنینی هستند که باید بازنگری شوند.
دیدگاه تان را بنویسید