ادعای عجیب مدیرعامل موسسه غیرقانونی ولیعصر
مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری غیرمجاز ولیعصر مدعی شد که هزار هکتار مزرعه زعفران در قائنات خراسان جنوبی خریداری و ۳۰ میلیارد در آنجا سرمایهگذاری کرده است.
خبرگزاری تسنیم: ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات مدیران برخی از موسسات مالی و اعتباری در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از ساعت 13:30 امروز آغاز شد.
در ابتدای این جلسه سیامک مدیرخراسانی وکیل امیرحسین آزاد سرپرست موسسه مالی و اعتباری البرز ایرانیان با اشاره به طرح موضوع قتل حامد کرمی توسط معترضان به عملکرد موسسه در برخی از رسانهها و ارتباط آن با پرونده متهم امیرحسین آزاد خواستار تذکر قاضی صلواتی در این خصوص شد که قاضی نیز گفت: موضوع قتل حامد کرمی ارتباطی به این پرونده ندارد و باید در دادگاه کیفری دنبال شود.
حسن قریانی از متهمان اخلال در نظام اقتصادی کشور که پیش از سال 93 مدیر عامل موسسه مالی و اعتباری البرز ایرانیان و بعدا مدیرعامل موسسه ولیعصر بوده است در ادامه دفاعیات خود مدعی شد که در سالهای 92 تا 94 حسابرسی سازمان تعاون روستایی درباره عملکرد تعاونی ولیعصر انحرافی گزارش نشده است و تذکری هم ندادهاند.
در این جلسه نماینده دادستان از قریانی پرسید آیا شد به جرائم اقرار میکنید یا نه و آنها را قبول دارید که قریانی که اتهامات ثابت شده را قبول دارم اما اتهاماتی که مطرح میشود را قبول ندارم.
نماینده دادستان در ادامه گفت: اینکه سایر موسسات ادغام شده در موسسه فردوسی فعالیت کردهاند و برآن اساس اخذ سپرده کردهاید دلیل قابل قبولی نیست چرا که شما پیش از آن فعالیتی نداشتید که بخواهید ادامه بدهید و اگر قرار بود شما به فعالیت ادامه دهید ادغام چه مفهومی داشت. لازمه ادغام و ساماندهی توقف فعالیتهاست. شما تعاونی روستایی بودید و مطابق قانون تعاون روستایی شما اجازه جذب سپرده نداشتید، بلکه فقط میتوانستید به اعضای همان تعاونی وام بدهید. شما با همکاری آقای بهرامی متهم ردیف سوم که در آن زمان رئیس شعبه ورامین بوده است اقدام به تاسیس 11 شعبه غیرقانونی کردید.
نماینده دادستان در بخش دیگری از توضیحات خود با اشاره به اینکه اموال موسسه ولیعصر تکافوی بازپرداخت مطالبات مردم را ندارد و این مطالبات از خط اعتباری بیتالمال پرداخت شده است، از قریانی پرسید شما پولهای مردم را چه کار میکردید، گفتید کارهای بازرگانی و تولید ارگانیک زعفران داشتید مستنداتش چیست؟
متهم در پاسخ به این سوال نماینده دادستان با بیان اینکه مدارک و مستندات مزرعه ارگانیک موجود است، در پاسخ به سوال دیگر نماینده دادستان در خصوص میزان هزینه و سود مزرعه مذکور گفت: این مزرعه در بخش قائنات خراسان جنوبی هزار هکتار مساحت دارد که به نام موسسه ولیعصر است و 30 میلیارد تومان برای آن هزینه کردیم و قرار بود ظرف 10 سال به سوددهی برسد.
نماینده دادستان در طی این اظهارات گفت: امیدواریم که اینگونه باشد.
در ششمین جلسه دادگاه موسسات مالی البرز ایرانیان و ولیعصر چه گذشت؟
نماینده دادستان خطاب به یک متهم پرونده موسسات مالی: با پول مردم چه میکردید؟
ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمین پرونده تعاونیهای البرز ایرانیان و ولیعصر برگزار شد.
به گزارش ایسنا، ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونیهای البرز ایرانیان و ولیعصر در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد و جرایم اقتصادی با حضور متهمین، وکلا، نماینده دادستان و به ریاست قاضی صلواتی به صورت علنی برگزار شد.
در این جلسه قاضی صلواتی از متهم قریانی خواست به دفاع از خود بپردازد.
متهم قریانی گفت: در خصوص موسسه البرز ایرانیان روز گذشته دفاعیات خود را انجام دادم؛ اما نماینده دادستان مطلبی فرمودند که تعاونی حق نداشته است سپرده جذب کند. لازم است این توضیح را بدهم که بحث ساماندهی این نیست که فعالیت تعاونیها متوقف شود بلکه ساماندهی در حین انجام فعالیتها صورت میگیرد.
وی درباره شرکت تعاونی روستای ولیعصر گفت: شرکت تعاونی روستایی ولیعصر در سال ۱۳۸۸ با اخذ مجوز از سازمان تعاونی روستایی همانند شش هزار و ۸۴۲ تعاونی دیگر آغاز به فعالیت کرد و از همان ابتدا دارای واحد اعتباری با مجوز فعالیت بود.
این متهم گفت: با توجه به مکاتبات صورت گرفته فعالیت واحدهای تعاونی به مراجع مربوطه اعلام شده بود و طی مکاتباتی با مراجع ذیصلاح رباط کریم در خصوص فعالیت واحدهای تعاونی ولیعصر این فعالیتها قانونی اعلام شده بود.
وی افزود: همانطور که میدانید صورت مالی تعاونی هر سال، در سال بعد از آن تهیه میشود و تا پایان سال ۹۴ تمامی حسابرسیهای موسسه انجام شده بود که گزارشات آن موجود است و به تأیید مدیریت تعاونی روستایی استان تهران رسیده است و در این گزارش اصلا بحثی از انحراف در عملکرد وجود ندارد.
متهم قریانی گفت: زمانی که من در سال ۹۶ بازداشت شدم نتوانستم مجوزات لازم را برای ادامه فعالیتها اخذ کنم در طی آن سالها هیچ گزارشی مبنی بر انحراف موسسه گزارش نشده است. همچنین در سال ۹۳، واحد اعتباری تعاونی روستایی شهرستان رباط کریم دچار مشکل شد که ما در موسسه مالی ولیعصر به آنها کمک کردیم تا دچار بحران نشوند.
وی افزود: ما علاوه بر فعالیتهای بانکی و مالی که داشتیم فعالیتهای اقتصادی دیگری همچون تولید و کشت ارگانیک زعفران داشتیم که محصول آن هم به بازار آمد. همچنین در بحث تهیه میوه شب عید با سازمان تعاونی روستایی همکاری داشته ایم.
متهم قریانی گفت: به خاطر درخواست دوستانهای که آقای آزاد از ما داشتند ما به موسسه آرمان کمک کردیم تا از بحران خارج شود و تا زمانی که من هنوز بازداشت نشده بودم موسسه ولیعصر دچار مشکل نبود؛ اما پس از بازداشت شدن من مشکلات آن تشدید شد.
در ادامه نماینده دادستان نسبت به دفاعیات متهم واکنش نشان داد و گفت: آقای قریانی آیا شما به جرایم خود اقرار دارید؟
متهم پاسخ داد: بله، البته با این توضیح که اگر اتهامات وارده ثابت شود آنها را قبول دارم. اتهامات وارده را در حال حاضر قبول ندارم.
نماینده دادستان ادامه داد: شما در دفاعیات خود به بحث ساماندهی پرداختید؛ اما باید بدانید که ساماندهی یعنی کل عملیات سپرده گذاری و بانکی شما متوقف شود و حال اگر بپذیریم که فعالیتهای شما متوقف نشود موضوع این است که شما قبل از ساماندهی هیچ فعالیتی نداشته اید که بخواهید ادامه دهید بلکه فعالیتهای خود را آغاز کرده بودید نه اینکه بگویید ادامه دادم.
متهم قریانی گفت: ما، چون در حال ادغام با موسسه فردوسی بودیم و مجوز این کار را داشتیم به همین خاطر به کارهایمان ادامه میدادیم.
نماینده دادستان بیان کرد: معنی ادغام این است که دیگر به فعالیتهای قبلی خود ادامه ندهید تا ساماندهی شوید نه اینکه هرکسی برای خودش به فعالیت بپردازد.
نماینده دادستان خطاب به متهم ادامه داد: شما چرا عنوان میکنید که فعالیت هایتان قانونی بوده است شما حق دریافت سپرده از مردم را نداشته اید. بلکه مجوز شما اعطای تسهیلات آن هم فقط به اعضای تعاونی بوده است، حتی اگر فعالیت شما در یک شعبه بود مشکلی نبود؛ اما ۱۱ شعبه در رباط کریم افتتاح کرده و به جذب سرمایه میپرداختید.
وی در ادامه دفاع از کیفرخواست و در واکنش به دفاعیات متهم قریانی گفت: شما عنوان میکنید که بدهیتان کلا ۱۰ میلیارد تومان است، چطور آن خط اعتباری را جزو اموال خود میدانید در حالی که آن پول جزو اموال بیت المال است.
نماینده دادستان افزود: اموال شما جوابگوی بدهی تان نیست. شما فقط در یک فقره ۵۰ میلیارد تومان را به حساب تعاونی البرز واریز کرده اید. با پول مردم چه میکردید؟ میگویید کار بازرگانی کردهاید و زعفران تولید کردهاید، شما کدام کار اقتصادی انجام دادهاید؟
متهم قریانی پاسخ داد: در خصوص موسسه ولیعصر ما مزرعه کشت و صنعت ارگانیک زعفران هم را راه اندازی کردیم. برای این مزرعه حدود ۳۰ میلیارد سرمایه گذاری کرده بودیم و امیدوار بودیم در برنامه ریزی ده ساله به سود مدنظر برسیم. این مزرعه هزار هکتار است که در خراسان بوده که ۸۰ درصد کل زعفران دنیا در آنجا تولید میشود و زمین آن هم به نام موسسه ثبت شده است.
متهم قریانی دفاعیات خود را از طریق لایحه قرائت کرد.
نماینده دادستان گفت: اعطای جذب سپرده برای اعضا است نه اینکه مجوز داشته باشید از خارج پول جذب کنید.
این متهم بیان کرد: به استناد بخشی از دستورالعمل تعاونی روستایی این شرکتها میتوانند از غیر اعضا هم سپرده جذب کنند.
نماینده دادستان پرسید: اداره تعاون روستایی کل کشور نامهای صادر کرده که شما اجازه افزایش شعبه را ندارید شما آن نامه را ندیدید؟
متهم قریانی گفت: نه ندیدم.
نماینده دادستان اظهار کرد: با توجه به دفاعیات و مدارک و مستندات اتهامات او کاملا مشخص است، نامه بانک مرکزی در راستای اخلال در نظام اقتصادی کشور را رؤیت کردند و بدون توجه شعبه ولیعصر و در کرج موسسه نهال نشان را افتتاح میکنند که پرونده آن در کرج مفتوح است و اگر قوه قضاییه این شخص را دستگیر نمیکرد وی همچنان به این کار ادامه میداد.
نماینده دادستان خطاب به قاضی صلواتی گفت: با توجه به دفاعیات از شما درخواست میکنم نماینده بانک مرکزی حاضر شود.
به اذن قاضی صلواتی نماینده بانک مرکزی در جایگاه حاضر شد و گفت: مطالبی که هر دو متهم از جمله آقایان آزاد و قریانی بر آن تأکید داشتند نامه ۷.۱۰.۹۰ بانک مرکزی است که آن را مجوز تلقی میکنند.
وی افزود: درباره ساماندهی باید چند نکته رعایت شود. اولا توقف، انحلال و واگذاری دارایی و بدهی به موسسه تعیین شده بانک مرکزی است که باید توجه شود و نامه بانک مرکزی هم دقیقا بر همین موارد تاکید داشت. من نمیدانم چرا از این نامه مجوز دادن را برداشت کردند، این برداشت آنها جای تعجب دارد.
نماینده بانک مرکزی ادامه داد: درخواستی که از سوی تشکیلات البرز ایرانیان صادر شده اصالت ندارد. مشخص نیست مهر و امضای آن از کجا آمده و با نامه مجعول درخواست ساماندهی شده است.
وی بیان کرد: در نامهای سرپرست وقت موسسه فردوسی در تاریخ ۴.۱۰.۹۱ به بانک مرکزی خواستار رسیدگی به اقدامات خودسرانه برای راه اندازی شعب و سوءاستفاده شده اند این نامه مدیرعامل فردوسی کاملا گویا است همچنین نامه دیگری هم در ۲۶.۱۰.۹۱ از طرف موسسه فردوسی به بانک مرکزی آمد که توقف ۲۵ شعبه را خواستار شد و ما بعد از آن متوجه شدیم بیش از ۲۵ شعبه غیرمجاز بعد از اعلام ساماندهی تاسیس و راه اندازی شده است.
نماینده بانک مرکزی بیان کرد: این مکاتبات که مورد تأیید آقای آزاد و آقای قریانی است و مجوز تلقی میشود چیزی جز تایید بانک مرکزی مبنی بر ساماندهی نیست.
وی ادامه داد: موضوع بعدی که توسط متهمین مطرح شد این بود که گفتند آقای بای سلامی تخلف کرده که صددرصد تعاونی را به آقای آزاد واگذار و بعد منحل کرده است. باید بگویم متهمین با اسم برخی افراد میخواهند از اتهام فرار کنند.
نماینده بانک مرکزی تاکید کرد: هر اتفاقی که در البرز ایرانیان افتاده مسئولیت آن با این اشخاص (متهمین) است. گفته آنها در واقع فرار از اتهامات است و پذیرفته نیست.
وی افزود: موضوع آقای بای سلامی اینگونه است که وی در بازداشت به سر میبرد و پرونده دارد و به اتهام او رسیدگی میشود، اما منافاتی با اتهام آقایان آزاد و قریانی ندارد.
نماینده بانک مرکزی اظهار کرد: آقای آزاد گفتهاند که حامد کرمی را کسانی کشته اند که اعلام کرده اند موسسه البرز ایرانیان مجوز ندارد. این حرف اتهام بانک مرکزی و دیگر دستگاههای کشور است، چون مشکلات این موسسه آنقدر زیاد شده بود که ما در رسانهها این موضوع را اعلام کردیم که این موسسه مجوز ندارد.
وی افزود: متاسفانه هر دو متهم از نامه بانک مرکزی مبنی بر ممنوع بودن فعالیت هایشان اظهار بی اطلاعی میکنند در حالی که در مرحله بازپرسی این نامهها را تأیید کرده اند.
در ادامه نماینده دادستان گفت: این آقایان به اقدامات خود اعتراف داشته اند و بدون اینکه مجوزی داشته باشند از مردم سرمایه جذب کرده اند که علت اصلی این کارشان طمع بوده است.
وی خطاب به متهم قریانی گفت: بر اساس اظهارات خودتان ۱۶۸ میلیارد تومان شما سپرده جذب کرده اید که هنوز ۱۰۰ میلیارد آن مشخص نیست، لطفا پاسخ دهید که این پول کجا رفته است؟
متهم قریانی بیان کرد: این ۱۰۰ میلیارد در جاهای مختلف سرمایه گذاری شده است و املاک و داراییهای موسسه در حال بررسی میباشد و مطمئن هستم که این اموال و سرمایه گذاریها، تکافوی بدهیها را میکند.
وی ادامه داد: نماینده بانک مرکزی اعلام کرده اند که در تاریخ ۸.۶.۹۵ نامهای برای ما ارسال شده است در صورتی که اصلا چنین نامهای به دست ما نرسیده و اگر مستندی دارند ارائه دهند.
نماینده بانک مرکزی توضیح داد: در تاریخ ۱۵.۸.۹۱ بازپرس کرمانشاه اعلام کرده است که موسسه فردوسی از موسسه شما شکایت کرده است و شما در جریان آن بوده اید.
متهم قریانی دردفاع از خود گفت: باور کنید من اصلا در جریان چنین شکایتی نبوده ام شما بروید و بررسی کنید که آیا ابلاغیه یا نامهای به دست من رسیده است یا خیر.
متهم قریانی در ادامه در خصوص شرکت تعاونی ولیعصر گفت: ما در جریان اینکه گفته شده است فعالیتهای ما غیر قانونی است نبوده ایم. بلکه با توجه به مکاتباتی که با مراجع رسمی داشتیم مطمئن بودیم که عملکرد و اقدامات ما قانونی است کما اینکه از موسسه ما بارها حسابرسی شده و هیچگونه انحرافی در آن گزارش نشده بود.
در ادامه نماینده سازمان تعاونی روستایی در جایگاه قرار گرفت و گفت: همه نامههای آقای قریانی مبنی بر مجوز گرفتن مورد تایید است و درست است، لذا فعالیتهای موسسات تعاونی غیر مجاز نیست بلکه اقدامات آقای قریانی غیر قانونی بوده است. ما شرکتهای تعاونی زیادی در استانهای مختلف داریم که به خوبی در حال فعالیت هستند و مجوزهای لازم را هم دارند، اما متاسفانه فعالیتهای آقای قریانی منطبق با قانون نبوده و از سمت خود سوءاستفاده کرده است.
در ادامه متهم قریانی در جایگاه حاضر شد و در پاسخ به اظهارات نماینده سازمان تعاون روستایی گفت: هیچ اخطار و تذکری در خصوص شکایت از من به دستم نرسیده است، من پایان سال ۹۲ به این مجموعه وارد شدم و نهایت همکاری را داشتهام.
وی ادامه داد: این شرکت تا قبل از مشکلاتی که ناخواسته پیش آمد به خوبی کار میکرد و من به سپرده گذاران ولیعصر قول میدهم مالباخته نیستند و این شرکت توان پاسخ به تعهدات خود را دارد.
قاضی صلواتی بیان کرد: البته با خط اعتباری و از طریق بیت المال.
متهم قریانی پاسخ داد: ویترین کار و عملکرد من تعاونی ولیعصر است. یک ریال اوراق سپرده در تعاونی ولیعصر صادر نکردیم. خواهش میکنم کارشناسی و حسابرسی شود من خطای خودم را میپذیرم؛ اما سوءنیت نداشته ام.
در ادامه قاضی صلواتی از متهم قریانی پرسید: بر اساس مستندات پرونده شما، به واسطه روابط با آقای آزاد و پدر او به این موسسه وارد شدهاید یک نمونه آن جلسه استاندار با وزارت کشور که دیروز به آن اشاره کردید، توضیح بدهید.
متهم قریانی گفت: تصور من این بود مثل خیلی جاهای دیگر این روال قانونی خود را طی میکند.
قاضی پرسید: سوال دیگر درباره ورود باقری درمنی به موسسه است که ۱۷.۵ میلیارد تومان آوردند و اوراق بدون پشتوانه را میبرد در این باره توضیح بدهید.
متهم قریانی گفت: حمید باقری درمنی توسط آقای محمد حسن محبیان وارد مجموعه شدند و مبالغی را نیز آورده بودند.
در پایان قاضی صلواتی ختم جلسه امروز را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید