ترفندهایی برای رفع خستگی هنگام رانندگی
موج بازگشت سفرهای نوروزی آغاز شده است و باید برخی نکات را برای سفری ایمن رعایت کرد.
باشگاه خبرنگاران: نوروز و تعطیلات آغاز سال جدید بهترین فرصت برای استراحت و مسافرت است و شمار بسیاری از هموطنان عازم سفر شده اند و در روزهای پایانی تعطیلات قصد بازگشت به شهر و دیار خود را دارند.
غلامرضا معصومی عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس و گروه سلامت در بلایا و فوریتها، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها و مرکز تحقیقات مدیریت اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به وضعیت جوی بارانی و برفی بسیاری از جادههای کشور و آغاز موج بازگشت سفرهای نوروزی بیان کرد: قبل از حرکت از شرایط اقلیمی مسیر و مقصد از طریق رسانهها آگاه گردید و تجهیزات ایمنی، پوشاک و خوراک مناسب به همراه داشته باشید.
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها علوم پزشکی ایران تاکید کرد: قبل از شروع سفر نسبت به سالم بودن خودروی خود اطمینان حاصل کنید و با سرعت مطمئنه برانید و قبل از سفر نسبت به تهیه جعبه کمکهای اولیه، کپسول آتش نشانی و تجهیزات ایمنی ترافیک (مثلث احتیاط، چراغ قوه) برای اتومبیل خود اقدام کنید.
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها علوم پزشکی ایران تاکید کرد: اگر با وسیله نقلیه شخصی مسافرت میکنید، آن را از لحاظ فنی کاملاً بررسی کنید و نقایص آن را برطرف سازید و بیماران از رانندگی طولانی مدت خود داری کنند و بیماران حتماً در طول سفر استراحت کافی و تغذیه مناسب داشته باشند.
وی ادامه داد: برای حفظ سلامتی خود و خانواده نسبت به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی اهتمام بورزید و در سفر از حمل بارهای حجیم و سنگین با خودرو بپرهیزید.
ترفندهایی برای رفع خستگی در هنگام رانندگی
با بیان اینکه رانندگان معمولاً در ابتدای سفر احساس خستگی نمیکنند، گفت: با گذشت زمان ممکن است در اثر خستگی و خواب آلودگی توجه و دقت رانندگان کاهش یابد هرچند که بیدار باشند و در چنین مواقعی یک استراحت کوتاه و یا استراحت هر دو ساعت یکبار میتواند در کاهش خواب آلودگی و خستگی بسیار مؤثر باشد.
وی در ادامه با اشاره به توصیههایی برای پیشگیری از وقوع سانحه رانندگی بر اثر خستگی و خواب آلودگی گفت: در طول سفر و رانندگی در کنار جاده توقف کنید و یک میان وعده سبک میل و هوای تازه استنشاق کنید و به پاهای خود استراحت بدهید و در اطراف قدم بزنید.
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها علوم پزشکی ایران اظهار با اشاره به تاثیر برخی داروها در کاهش هوشیاری رانندگان گفت: در صورت مصرف داروهایی که بر هوشیاری و سرعت عمل شما تاثیر دارند از رانندگی بپرهیزید، برای پیشگیری از سوانح رانندگی، در زمانی که مضطرب، ناراحت و خسته اید، رانندگی نکنید.
وی ادامه داد: گاهی یک استراحت یا یک خواب کوتاه و چرت زدن میتواند بسیار مفید باشد و اگر میتوانید، مسئولیت رانندگی را به فرد دیگری از همراهانتان که به رانندگی او اعتماد دارید بسپارید؛ حتی در مواقعی که احساس خستگی نمیکنید، با این کار میتوانید به چشمهای خود استراحت بدهید و با نگاه کردن به اطراف جاده خستگی را از تنتان بزدایید یا میتوانید یک چرت سریع داشته باشید بدون اینکه زمان را از دست بدهید.
بستن کمربند ایمنی را هر گز فراموش نکنید
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها علوم پزشکی ایران با تاکید بر بستن کمبرند ایمنی تمام افراد در وسیله نقلیه به رانندگان توصیه کرد: بابستن کمربندها در هنگام سفر با اتومبیل، خودتان را بیمه کنید و رانندگان ابتدا کمربند ایمنی خود را ببندند و سپس از دیگر سرنشینان خودرو بخواهند تا کمربند ایمنی خود را ببندند.
معصومی ادامه داد: صندلی مخصوص کودک در تصادفات، مرگ کودک زیر ۱ سال را تا ۷۰ درصد کاهش میدهد و حتماً از آن استفاده کنید واز نشاندن کودکان در صندلی جلوی خودرو جدا خودداری کنید.
اقدامات اورژانسی پس از وقوع سانحه رانندگی
عضو مرکز تحقیقات مدیریت اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اقدامات اولیه پس از وقوع سانحه رانندگی گفت: در صورت نیاز به خدمات فوریتهای پزشکی باشماره ۱۱۵ تماس بگیرید، مصدوم را تا رسیدن تیم امدادی اورژانس ۱۱۵ ترک نکنید و در صورت تماس با شماره ۱۱۵، برای کمک به مصدوم، شرح حال اولیه را به کارشناس مربوطه ارائه کنید.
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها علوم پزشکی ایران اظهار کرد: برای کاهش زمان حضور کارشناسان اورژانس ۱۱۵ بر بالین مصدوم، در اعلام آدرس محل حادثه یا منزل از علائم واضح و نشانههای مشخص در مسیر استفاده کنید.
معصومی تاکید کرد: در صحنه حادثه حتی المقدور مصدوم را جابجا نکنید مگر در صورت وجود خطر جدی و تهدید کننده مثل انفجار یا سقوط و از ازدحام در محل حادثه خودداری کنید.
عضو هیئت علمی گروه سلامت در بلایا و فوریتها علوم پزشکی ایران تصریح کرد: از رانندگی در خطوط ویژه نیروهای امدادی خودداری کنید، مسیر خودروی امدادی را باز نگه دارید و برای مدیریت صحنه حادثه با تیمهای امدادی همکاری کنید و تذکرات و دستورات تلفنی کارشناسان ۱۱۵ را تا رسیدن تیمهای امدادی انجام دهید.
اقدامات اولیه برای امدادرسانی به مصدومان
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها علوم پزشکی ایران با بیان اینکه به مصدوم حادثه دیده که بیهوش است نباید، آب و غذا دهید، گفت: با تهیه کیف کمکهای اولیه در وسیله نقلیه خود با حوادث احتمالی مقابله کنید و هنگام مشاهده مصدوم درهر حادثهای از اورژانس ۱۱۵ کمک بخواهید.
عضو مرکز تحقیقات مدیریت اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: هنگام شنیدن آژیر آمبولانسهای اورژانس ۱۱۵ در نجات جان انسانها مشارکت کنید و امنیت صحنه (خود و بیمار) را درنظر داشته باشیم و باید توجه داشت که آدرس صحیح و دقیق مسیراورژانس ۱۱۵ را کوتاه میکند.
معصومی با بیان اینکه به مصدوم سوانح رانندگی نباید اجازه حرکت در صحنه حادثه دهیم، گفت: نباید اصرار بر انتقال سریع بیمار داشته باشیم و انجام اقدامات اولیه در صحنه حادثه ضروری بوده و باید دانست که تشخیص اعزام بیمار با آمبولانس ۱۱۵ به عهده پرسنل و پزشک اورژانس ۱۱۵ است.
در این مکانها توقف نکنید
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتها علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه حاشیه راهها مسیر عبور خودروهای امدادی است و در مواقع ترافیک نباید آن را مسدود کنیم، گفت: هنگام پارک وسیله شخصی خود امکان عبورآمبولانس را در نظر داشته باشیم و در زمان بروز تصادفات از جابجایی مصدومان جداً خودداری کنید.
عضو مرکز تحقیقات مدیریت اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: از تجویز خودسرانه دارو به بیماران خودداری و در هنگام بروز حادثه خونسردی خود را حفظ کنید.
دیدگاه تان را بنویسید