آخرین جزئیات اقدامات انجام شده در استان‌های سیل زده

کد خبر: 933782

اسماعیل نجار در تشریح آخرین اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده اظهار کرد: اداره کل مدیریت بحران استانداری اصفهان برای اعزام پیشرفته‌ترین و تنها ام ار آی سیار کشور آماده شده است.

آخرین جزئیات اقدامات انجام شده در استان‌های سیل زده

خبرگزاری مهر: رئیس سازمان مدیریت بحران آخرین اقدامات انجام شده در استان‌های سیل‌زده برای خدمت رسانی به مردم و کاهش سطح آب را تشریح کرد.

اسماعیل نجار در تشریح آخرین اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده اظهار کرد: اداره کل مدیریت بحران استانداری اصفهان برای اعزام پیشرفته‌ترین و تنها ام ار آی سیار کشور آماده شده است.

وی افزود: یک سامانه فرماندهی و کنترل و پزشکی از راه دور، یک دستگاه دیزل ژنراتور و سامانه کانتینری داروخانه و محموله دارویی به ارزش حدود ۳۰۰ میلیون تومان و همچنین نیروی تخصصی مربوطه به شهر آق قلا اعزام شده‌اند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات انجام شده در مناطق سیل زده می‌توان به ارسال دو دستگاه موتور برق به استان چهارمحال و بختیاری و اکیپ تعمیرات و بازسازی فیبر نوری و تجهیزات انتقال اطلاعات مخابراتی همراه با نیروی انسانی و خودروی عملیاتی به لرستان اشاره کرد.

اعزام گروهی از آتش‌نشانان تهران به لرستان

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از اعزام نیروی امدادی به لرستان خبر داد.

سید جلال ملکی در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت: در پی بارش شدید باران در نقاط مختلف کشور و وقوع سیل و آب‌گرفتگی، به دستور شهردار تهران و اعلام آمادگی برای کمک‌رسانی، تیمی از نیروهای امدادی بعد از ظهر امروز سه شنبه به استان لرستان اعزام شدند.

وی با اشاره به این که این تیم متشکل از ٢٣ نیروی آتش نشانی تهران و سه نفر از نیروهای سازمان مدیریت بحران شهرداری است، گفت: این افراد در قالب تیم امداد و نجات به همراه چندین پمپ قوی، نیمه سنگین و غیره به منظور انجام آبکشی‌های سبک و سنگین و هشت دستگاه خودرو شامل سه دستگاه خودرو سبک، سه دستگاه جرثقیل سبک و نیمه سنگین و دو دستگاه خاور تجهیزات، تهران را به مقصد لرستان ترک کردند.

وی ادامه داد: این تیم بلافاصله پس از رسیدن به استان لرستان به نقاط مختلف اعزام شده و امدادرسانی‌های لازم را انجام خواهند داد.

به گفته وی، در روزهای آینده اخبار تکمیلی در رابطه با این امدادرسانی‌ها اعلام خواهد شد.

پیش از این شهرنوشت گزارش داد، عصر امروز به دستور پیروز حناچی، شهردار تهران، کاروانی شامل تیم‌های عملیاتی- امدادی برای کمک رسانی به مردم سیل زده استان لرستان راهی مناطق گرفتار سیلاب اخیر شدند.

بر اساس این گزارش، افراد و تجهیزات اعزامی نخستین کاروان امدادی - عملیاتی از سوی شهرداری تهران به مناطق سیل زده استان لرستان شامل ۲۶ تن از نیروهای امدادی باتجربه در مواقع بحرانی و تجهیزات و ماشین آلات به شرح زیر است:

۱- کامیون AF نجات سنگین یک دستگاه ۲- جرثقیل ۲۰ تن یک دستگاه ۳- جرثقیل ۱۵ تن یک دستگاه ۴- جرثقیل ۳ تن یک دستگاه ۵- خاور حمل تجهیزات یک دستگاه ۶- خودروی سمند یک دستگاه ۷- خودروی کاپرا یک دستگاه ۸- خودروی پیکاپ یک دستگاه ۹- پمپ آب سنگین با دبی ۵۰۰۰ لیتر در دقیقه ۲ دستگاه ۱۰- پمپ فوکس با دبی ۱۶۰۰ لیتر در دقیقه ۴ دستگاه ۱۱- پمپ لجن کش و کفکش با دبی ۱۰۰۰ لیتر در دقیقه ۳۰ دستگاه ۱۲- موتور برق پرتابل ۱۵ دستگاه ۱۳- موتور برق ۵/۵ کیلووات ۱۰ دستگاه ۱۴- چراغ نورافکن زرافه‌ای ۲ دستگاه (به همراه ژنراتور) ۱۵- چادر امدادی ۵۰ تخته ۱۶- انواع سنگ فرز و بتن بُر ۱۰ دستگاه ۱۷- دستگاه برش فلزات ۳ دستگاه ۱۸- تلفن ماهواره‌ای ۲ دستگاه ۱۹- تاکی واکی (بی سیم دستی) ۴ دستگاه

آخرین اخبار دزفول؛ تکذیب خبر شکستن سیل بندها

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول گفت: هیچ سیل بندی در شهرستان درفول شکسته نشده هرگونه خبر در این باره کذب بوده و تکذیب می‌کنم.

محمد حیدری اظهار داشت: در حال حاضر پروژه طاوس در شهرستان به یک معظل جدی تبدیل شده. با توجه به مشارکتی بودند پروژه، پروژه‌ ای که باید از سنوات گذشته توسط شهرداری و شورای شهرشهرستان با سرمایه‌گذار به توافق می‌رسیدند؛ بیش از 9سال است بر اثر یک اختلاف نظر با سرمایه‌گذار اختلافات این پروژه ادامه پیدا کرده‌ که متاسفانه به دلیل هوا زدگی زمین بسیار نقطه خطرناکی شده است.

وی افزود: در این باره شهرداری و شورای شهر باید هر چه سریع اقدامات لازم را انجام بدهند تا برای شهروندان، مردم ساکن در آن منطقه و نیز مسافران نوروزی خطری ایجاد نشود.

سرپرست فرمانداری دزفول ادامه داد:روبروی این پروژه هایپیر مارکتی بوده که خطرساز و خطرناک است؛ شهرداری باید هر چه سریع‌تر اقدامات لازم و ایمنی سازی خودش را انجام دهد.

حیدری در ادامه شکستن سیل بندها روستاهای پیروزی و زاویه را کذب و تکدیب خواند،گفت: هیچ سیل بندی در شهرستان شکسته نشده است.

در ادامه آخرین وضعیت شهرستان دزفول، رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای دزفول، منصور نظریان سیاهپوش اظهار داشت: شرایط در دست کنترل است در حال حاضر جاده هفت‌تپه_شوشتر در محل رانکی بخش جغامیش که 7کیلومتر زیر آب رفته است برای کنترل ترافیک و حفظ و جان مردم بسته شد و نیز تا بازگشایی جاده از مسیر جایگزین آن چهار راه اوج تردد شود.

وی افزود: با توجه به شدت بارندگی در روزهای گذشته و مسدود شدن راه‌های ارتباطی دو دهستان احمد فداله و دره کاید خورد دزفول در این باره از عصر امروز سه‌شنبه تیم اعزامی راهداری برای بازگشایی مسیر فعالیت خودش را آغاز خواهند کرد.

سیاهپوش ادامه داد: جاده دزفول_شوش پل حمیدآباد مشکل خاصی برای تردد نداشته؛ تا دبی پنج هزار مترمکعب خطری تهدید نمی‌کند.

رئیس پلیس راهور دزفول سرهنگ تورج کردعلیوند در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: به دلیل خطر ریزش پروژه طاوس در شهرستان دزفول بلوار شهدا از شمال به جنوب تا میدان رودبند برای حفظ و جان مردم تا اطلاع ثانوی بسته است تا بازگشایی مسیر از بلوار ملاصدار تردد شود و همچنین جاده ساحلی شرقی از میدان الف‌دزفول تا پل الغدیر بسته شده است.

وی افزود: با توجه به شرایط بارندگی از شهروندان تقاضا داشت سبزه شب عید را بر روی سقف یا صندوق عقب خودرو رها نکند چرا که سبزه پس از طی مسافتی از روی خودرو سقوط می‌کند و در سطح معابر و خیابان‌ها رها می‌شود همین امر سبب تصادف زنجیره‌ای و انحراف خودروها خواهد‌شد.

عظیم رضای مرساق رئیس جمعیت هلال احمر دزفول با اشاره به کمپ‌های مستقر امداد رسانی و خدمت رسانی به مردم سیل زده دزفول، گفت: تمامی محل‌های اسکان نظیر حسینیه ثارالله، دانشگاه فرهنگیان، اردوگاه شهید قاضی و کمپ شهرداری که برای استقرار سیل زدگان در نظر گرفته شده است در این باره توزیع غذای گرم در سه وعده داشته و هیچ مشکلی نداشته‌ایم.

وی افزود: با توجه طغیان رودخانه و برای جلوگیری از خطر احتمالی در روستا امیرالمومنین 15چادر امداد برای اهالی آن منطقه نصب شد تا در صورت هرگونه خطر اهالی آن منطقه اسکان یابند.

مدیر آبفا دزفول جمال الدین برفر اظهار داشت: شایعات پیرامون قطعی و کدورت آب آشامیدنی کذب است منابع برداشت آب دزفول از چاه بوده و در بستر رودخانه ها و در معرض سیلاب ها نیستند. وی با بیان اینکه شهرهای تابعه دزفول نظیر حمزه، صفی آباد، میانرود، امام و سالند مشکلی در تامین آب آشامیدنی نداشته، افزود: به دلیل بهره‌برداری آب رودخانه فصلی که جریان طبیعی بوده آب آشامیدنی سالند هنگام بارندگی‌ها با کدورت مواجه می‌شود.

جمال الدین برفر با اشاره به اینکه سه هزار و 500 مترمکعب مخزن داریم در صورت نیاز توزیع بین اردوگاه ها صورت خواهد گرفت، بیان کرد: آب آشامیدنی دزفول در جریان سیلاب از نظر کمی و کیفی با مشکل مواجه نخواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول یوسف پریدار درباره وضعیت بهداشتی مناطق سیل زده دزفول، اظهار داشت: مشکلی در حوزه درمان در شهرستان نداشته و در حوزه بهداشت، تیم‌های پزشکی بازدید و هشدارها لازم را درباره موازین بهداشتی مرتب به روستاهای مناطق سیل زده دزفول گفته شده است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول حجت اله آریایی اظهار داشت: باتوجه به بارش‌های شدید در شهرستان در این باره حداقل تخریب را در باقت قدیم نسبت به سال گذشته داشته‌ایم در حال حاضر مهمترین دغدغه میراث فرهنگی پل قدیم شهرستان دزفول است.

معاون خدمات شهری شهرداری دزفول محمد ابوحلاج اظهار داشت: 68 خانوار در کمپ نوروزی شهرداری دزفول مستقر هستند.کارخانه آسفالت شهرداری برای استقرار دام‌های سنگین عشایر در نظر گرفته شده است و همچنین اطلاع رسانی و نصب بنرهای هشدارها برای دور شدن از مناطق پرخطر دزفول انجام شده است.

رابطه‌ی خوزستان و آب فقط مربوط به شوشتر و سازه‌های آبی‌اش نیست، این استان در ۱۰ منطقه‌ی مختلف، سازه‌های آبی دارد که فقط «شوشتر» از بین ان‌ها جهانی شده، از شوش گرفته تا حمیدیه و مارون و ارجان و بهبهان و رامهرمز، درصد زیادی از ان‌ها این روزها تجربه‌ی مسالمت آمیزی را با آب از سر نمی‌گذرانند.

رابطه‌ی خوزستان و آب فقط مربوط به شوشتر و سازه‌های آبی‌اش نیست، این استان در ۱۰ منطقه‌ی مختلف، سازه‌های آبی دارد که فقط «شوشتر» از بین ان‌ها جهانی شده، از شوش گرفته تا حمیدیه و مارون و ارجان و بهبهان و رامهرمز، درصد زیادی از ان‌ها این روزها تجربه‌ی مسالمت آمیزی را با آب از سر نمی‌گذرانند.

به گزارش ایسنا، خبرها در چند روز گذشته از وضعیت سازه های آبی شوشتر یعنی مجموعه آسیاب‌های آبی و تونل بلیتی boleiti پل شادروان، تونل داریون، بند میزان و پل بند گرگر گفته‌اند تا آسیاب‌های آبی دزفول و پل تاریخی‌اش، پل ایوان کرخه روی کرخه و قنات‌های اطراف آن در شوش، نهر تیری و سازه آبی آن (که تثبیت کننده دیواره رودخانه است) در حمیدیه، موزه منطقه‌ای خوزستان، پلی تاریخی در کنار پل علی بن مهزیار در بستر رودخانه، سازه‌های آبی و تاریخی بهبهان روی رودخانه‌های مارون و خیرآباد، حمام بکان و پل تاریخی خیرآباد و آثار ارجان در کنار رودخانه مارون،‌ سازه‌های شیفه در رامهرمز،‌ پل کوت سید صالح شهرستان کارون و پل سفید و پل سیاه روی رود کارون.

خبرها می‌گویند روستاهایی از خوزستان زیر آب رفته‌اند، اعلام آماده‌باش به شهرهای پایین دست "کرخه" داده شده و خبرهای دیگری که هنوز به دست رسانه‌ها نرسیده، اما آثار تاریخی هم در این میان هم حال چندان خوبی ندارند.

بیشترین نگرانی‌ها از وضعیت سازه‌های آبی شوشتر است

محمد حسین ارسطوزاده - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان - در گفت‌وگو با ایسنا در این زمینه توضیح می‌دهد.

او به ایسنا می‌گوید: از آغاز مطرح شدن بحث سیلاب‌ها و پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی و ستاد بحران، همه همکاران مکلف شدند تا در کنار راهنمایی گردشگران، پایش آثار تاریخی را نیز به صورت مرتب انجام دهند، تا کنون نیز گزارش‌هایی از آسیب به بناهای تاریخی چند شهرستان به استان اعلام شده است.

وی با اشاره به آسیب دیدن تعدادی از سازه‌های آبی استان خوزستان در شهرهای اندیکا، لالی و مسجد سلیمان، ادامه می‌دهد: از سوی دیگر گزارش‌هایی به ویژه از بافت‌های تاریخی دزفول، شوشتر، اهواز و بهبهان به دست‌مان رسیده است.

او که مدیر پایگاه میراث جهانی سازه‎های آبی ـ تاریخی شوشتر نیز هست بیشترین نگرانی‌های کارشناسان این اداره کل را نسبت به سازه‌های آبی شوشتر مربوط می‌داند که در مواجه با سیلاب‌های کارون قرار دارند و با اشاره به انجام پایش مستمر در این سازه‌ی جهانی می‌گوید: با انجام این اقدامات و کنترل به موقع دریچه‌ها، تا کنون از وارد شدن آسیب به سازه‌ها و ساختار سازه‌ها تا حد زیادی جلوگیری شده است، اما با توجه به بالا بودن سطح آب و وجود آورده‌های سیلابی پشت دریچه‌ها، باید برای انجام پایش دقیق آسیب‌های وارد شده به سازه‌ها تا زمان فروکش کردن آب رودخانه منتظر بمانیم.

ارسطوزاده با اشاره به پایان بارش باران در استان خوزستان، به وارد شدن سیلاب‌های بالادست به رودخانه‌ها اشاره می‌کند و می‌افزاید: با توجه به بالا بودن سطح آب، تا کنون چند بار بند میزان غرقاب شده و از آب بیرون آمده، اما در شرایط کنونی آن همچنان در غرقاب است، هر چند خوشبختانه ساختارش به گونه‌ای است که در برابر این غرقاب شدن‌ها مقاوم است. بند میزان شوشتر قبل از غرقاب شدن

باید بند میزان تا پل گرگر زودتر لایروبی شود

مدیر پایگاه میراث جهانی سازه‎های آبی ـ تاریخی شوشتر اما وضعیت نگران‌کننده در این زمینه را منظر و اورده‌های سیلابی می‌داند که می‌توانند به مجموعه آسیب وارد کنندد و ادامه می‌دهد: باید بتوانیم به سرعت دریچه‌ها را لایروبی کنیم، از زمان هشدارها به صورت شبانه روزی شاخه‌های درخت‌ها و چیزهایی که روی آب شناور بودند را جمع‌آوری کردیم، هر چند شرایط باید به گونه‌ای باشد تا بتوانیم دریچه‌ها و مجاری آب را در اولین فرصت لایروبی کنیم، به خصوص حد فاصل بند میزان تا پل گرگر تا مطمئن شویم دریچه‌ها دچار انسداد نشده‌اند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان اضافه می‌کند:‌ اگر سیلاب بیش از حد تحمل باشد و سطح آب به قدری بالا بیاید که از پیش‌بینی‌هایی که برای تحمل سطح آب برای این آثار شده، احتمال خطر و آسیب جدی وجود دارد.

وی با تاکید بر ساختار پایگاه‌های میراث جهانی که می‌توانند به صورت شبانه‌روزی مجموعه‌های خود را پایش و کنترل کنند، اظهار می‌کند: به عنوان مثال در حال حاضر مسیرهای دسترسی به سمت «چغازنبیل» دچار آسیب شده‌اند یا برخی از محوطه‌ها در شوش، بر اثر سیلاب‌ها و تندبادها خسارت دیده‌اند، هر چند خوشبختانه به واسطه‌ی انجام اقدامات پیشگیرانه در گذشته آسیب‌ها کم بوده‌اند. از سوی دیگر تاسیسات آبی «جندی‌شاپور» دچار آسیب شده و زیرساخت‌های گردشگری ایذه و چند تک بنا نیز خسارت دیده‌اند.

او با اشاره به قابل بازگشت بودن همه آسیب‌های وارد شده، تاکید می‌کند: گزارش‌ها در چند مرحله به ستادهای مربوطه در سازمان مرکزی و به ستادهای بحران منعکس شده تا بتوانیم بعد از فروکش کردن این شرایط، به درستی برنامه‌ریزی کنیم.

آسیاب‌های آبی دزفول در بالاترین سطح دبی آب

ارسطوزاده اما وضعیت آسیاب‌های آبی دزفول را این طور بیان می‌کند: این آسیاب‌ها اکنون در معرض بیشترین دبی آبِ رودخانه قرار گرفته‌اند، اکنون سطح آب به قدری بالاست که نمی‌توان برآوردی از وضعیت داشت، اما خوشبختانه مرمت‌ها و استحکام‌بخشی‌های انجام شده در فصل‌های مرمتی گذشته، باعث شده تا مقاومت آثار در برابر عوامل جوی بالا باشد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان درباره‌ی وضعیت موزه منطقه‌ای خوزستان که به صورت مشترک توسط سازمان آب و برق خوزستان و اداره کل میراث فرهنگی خوزستان ایجاد شده است، ادامه می‌دهد: سازه‌ی این موزه که هنوز آثار آن نیز هنوز در فضای موزه‌ای چیدمان نشده‌اند، در بالاترین بخش منطقه قرار گرفته و خوشبختانه آب در بالاترین سطح هم وارد ساختمان نشده است.

وی اضافه می‌کند: باید تمهیدات ویژه‌ای برای کاربری و استفاده از این بنا به کار ببندیم تا احتمال خطر را به صفر برسانیم.

به گفته‌ی او خوشبختانه پل سیاه و پل سفید اهواز دچار آسیب نشده‌اند.

تاثیر املاح رودخانه کارون روی سازه‌های آبی باید بررسی شود

وی به انجام مطالعات رفتار رودخانه کارون در استان خوزستان اشاره می‌کند و می‌گوید: ما باید بتوانیم براساس آمار و اطلاعات دقیق‌تر و شرایط موجود، به درستی عمل کنیم. هر چند در دوره‌های مختلف دبی رودخانه در گزارشات اولیه‌ی طراحی این بنا مورد نظر بوده و مطالعه شده است، اما با دقت نظر بیشتری این موضوع را تا قبل از راه‌اندازی موزه مورد بررسی قرار می‌دهیم و البته مطالعات ویژه‌ای نیز در دستور کار تا براساس آن‌ها بتوانیم تصمیم‌گیری کنیم.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان اما درباره‌ی احتمال وارد شدن نمک سد گتوند به رودخانه کارون و به دنبال آن وارد شدن نمک به پای سازه‌های ابی شوشتر می‌گوید: مطالعات رودخانه کارون و تاثیر املاح موجود در رودخانه در سازه‌های آبی را شروع را کرده‌ایم و نمونه‌برداری‌ها انجام شده‌اند، منتظریم تا نتایج آزمایشات به دست‌مان برسد تا براساس نتایج آن از مطالعات رودخانه برنامه‌ریزی کنیم.

ارسطوزاده با بیان این‌که سد گتوند روی رودخانه کارون قرار دارد، می‌افزاید: هنوز موفق به بررسی وضعیت سیلاب‌ها و احتمال ورود نمک گتوند به کارون نشده‌ایم.

گردشگران کمی در خوزستان مانده‌اند

مدیر پایگاه میراث جهانی سازه‎های آبی ـ تاریخی شوشتر اما درباره‌ی وضعیت گردشگران در شرایط بحرانی آثار تاریخی خوزستان نیز توضیح می‌دهد: در روزهای ابتدایی نوروز گردشگران حضور چشمگیری داشتند، اما با بحرانی شدن وضعیت با کاهش حضور آن‌ها مواجه شدیم، هر چند در همان شرایط بحرانی نیز ستادهای خدمات سفر با هماهنگی توانستند همه گردشگران را تا هر روزی که مایل بودند، در فضاهای سرپوشیده اسکان دهند و خوشبختانه مشکلی برای آن‌ها وجود نداشت.

به گفته‌ی گردشگران با بحرانی شدن وضعیت، خود نگران وضعیت منطقه بودند، به مرور استان را ترک کردند.

بناهای تاریخی قرار گرفته در مسیر رودخانه‌ها تعطیل‌اند

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان همچنین از تعطیل بودن موزه‌ها، بناها و محوطه‌های تاریخی قرار گرفته در سواحل رودخانه تا آرام شدن شرایط جوی خبر می‌دهد و می‌گوید: ورودی همه رودخانه‌های استان به روی گردشگران بسته شده و هشدار و اخطارهای لازم نیز برای نزدیک نشدن آن‌ها به سواحل رودخانه‌ها داده شده است، اما دیگر بناهای تاریخی و موزه‌ها به روی گردشگر بازند.

او برخی از محوطه‌هایی تعطیل شده سازه‌های آبی شوشتر، به ویژه آسیاب‌های شوشتر و چغازنبیل نام می‌برد و می‌گوید: محوطه‌ی باستانی چغازنبیل معمولا در زمان بارندگی و تا ۲۴ ساعت بعد از آن به دلیل ئچار مشکل شدن مسیرهای دسترسی دچار تعطیل می شود.

ارسطوزاده اظهار می‌کند: موزه شوش، موزه آبادان، هفت تپه و همه آثار شهر شوشتر به جز آسیاب‌های شوشتر و قلعه سلاسل به روی گردشگران باز است.

شهر الهایی در محاصره سیلاب قرار گرفت/ ۲ روستا تخلیه می‌شوند بخشدار مرکزی اهواز با اشاره به محاصره شدن شهر الهایی در بخش مرکزی اهواز در سیلاب از صدور اخطار تخلیه برای دو روستای این بخش خبر داد.

علی بلمچی در گفتگو با خبرنگار مهر شرایط این بخش اهواز در شرایط هجوم سیلاب‌های ویرانگر به خوزستان را بسیار اضطراری توصیف کرد و گفت: روستاهای مسیر بامدژ به طور کامل تحت تأثیر سیلاب قرار گرفته و روستاهای این مسیر تخلیه شده‌اند.

وی افزود: هم اکنون روستاهای شهر الهایی این بخش نیز در محاصره سیلاب قرار گرفته‌اند و حداقل ۱۰ روستا به صورت جدی در معرض ورود سیلاب قرار گرفته‌اند.

بلمچی با اشاره به اینکه برای دو روستای قلعه سحر و خلاف ۲ اخطار تخلیه صادر شده است، عنوان کرد: مکان اسکان اضطراری برای همه سیلاب زدگان روستاهای این بخش در نظر گرفته شده است. همچنین محل‌های اسکان راهیان نور نیز در اختیار اسکان مردم سیلاب زده قرار گرفته است.

بخشدار مرکزی اهواز در خصوص شرایط خاص این بخش در زمینه سیلاب عنوان کرد: بخش مرکزی اهواز یک بخش بسیار ویژه است چرا که از آن سه رودخانه بزرگ استان عبور می‌کنند و به عبارتی روستاها در میان این سه رودخانه محصور هستند.

بلمچی افزود: رودخانه‌های کارون، کرخه و دز از این بخش عبور می‌کنند و آورد هر سه رودخانه در زمان فعلی به بالاترین سطح خود رسیده است. سیل بندهایی که در این روستاها از بهمن‌ماه ساخت آنها شروع شد یا اینکه تخریب شده‌اند و یا اینکه آب از سطح آنها گذر کرده است.

وی با اشاره به اینکه این بخش تقریباً از سه مسیر به نام‌های الهایی، بامدژ و کرخه تشکیل شده است، تصریح کرد: روستاهای بامدژ بیشترین بحران ممکن را دارند و همه آنها در معرض سیلاب هستند. ۱۳ روستای این مسیر تخلیه شده‌اند و آب حتی به درون منازل ۱۰ روستای این بخش نیز نفوذ کرده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت