هشدار پلیس فتا درباره آموزش مجازی ساخت بمب دستساز
رییس پلیس فتا تهران در آستانه مراسم آخرین چهارشنبه سال با هشدارهایی از خانوادهها خواست تا در کنار فرزندانشان باشند تا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی و حوادث تلخ چهارشنبه سوری نشوند.
خبرآنلاین: سرهنگ تورج کاظمی، رییس پلیس فتا تهران گفت: تغییر شکل مراسم چهارشنبه سوری شاید نتیجه دگرگونیهایی باشد که روندی تازه با فناوریهای نوین در جامعه و زندگی انسان به وجودآورده است. به طوری که افزون بر تغییر لایههای زندگی اجتماعی و اقتصادی، پا را فراتر نهاده و رسمها و سنتهای دیرین را در هم درنوردیده است. چهارشنبه سوری که رسم شادی آفرین چهارشنبه آخر سال و برگرفته از آیینهای کهن ایرانیان بوده، از این دگرگونیها دور نمانده است.
وی افزود: امروز این رسم دیرین ایرانی جای خود را به ترقه بازیهای پر سروصدا و وحشتناک داده است. بمبهای دست ساز، فانوسهای کاغذی، مشعلهای سرخ و فشفشههای چینی جای آتش چهارشنبه سوری را گرفته اند. چهارشنبه آخر سال ایرانیان به جای یک شب خاطره انگیز به کابوسِ سوختگی، وحشت و ترس تبدیل شده است. کابوسی که در شب عید، عدهای را به بیمارستان و برخی را هم به کام مرگ میفرستد، ممکن است موضوع ایمنی و پیشگیری از حوادث مربوط به چهارشنبه سوری، در بدو امر، برای گروه سنی نوجوانان زیاد جالب نباشد، چرا که آنها مجبورند مقداری محدودیت در ترقه بازی، فشفشه بازی و آتشبازی خود متحمل شوند، ولی میتوان با نشان دادن این موضوع که این امر با زندگی آنها مرتبط است، آموزش در این زمینه را برای آنها جالبتر کرد.
وی گفت: حادثه برای هرکسی اتفاق میافتد. در برخی حوادث افرادی دچار آسیب و صدمه جانی و بدنی میشوند. ولی میتوان از بروز اغلب حوادث از جمله حوادث چهارشنبه سوری جلوگیری کرد. باید کودکان و نوجوانان را تشویق کرد که از حوادث درک خوبی داشته باشند. باید به آنها آموزش داد که آنها در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش بازی آسیب پذیر هستند. آموزش آسیب پذیری در مقابل خطرات مذکور، از اهمیت خاصی برخوردار است؛ لذا والدین درکنار فرزندان خود ودر تهیه وسایل آتشبازی بی خطر فرزندانشان را همراهی کنند.
سرهنگ کاظمی ادامه داد: با نزدیک شدن به چهارشنبه آخر سال برخی از سایتها، کانالها و گروههای اجتماعی در زمینه فراخوان و گردهمایی در محلهای خاص برای ترقه بازی همچنین آموزش تهیه و ساخت بمب و مواد محترقه دست ساز، فعالیت میکنند؛ لذا خانوادهها باید دقت داشته باشند تا فرزندانشان در دام کلاهبرداران و سودجویان گرفتار نشوند.
شهروندان توصیههای پلیس را در این خصوص جدی بگیرند، زیرا خسارتهای مالی قابل جبران است، اما صدمات جسمی و تلفات جانی قابل جبران نیست.
وی با اشاره به اینکه جامعه هدف شبکههای اجتماعی، جوانان و نوجوان هستند، گفت: والدین گرامی باید همواره به عنوان صمیمیترین دوست فرزندشان، چه در فضای واقعی و فضای مجازی همراهی و برای انجام فعالیتهای بیخطر در این روز و لذت بردن از این جشن کهن بدون هیچ گونه آسیبی موارد لازم را به آنها گوشزد کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه غالبا خرید مواد محترقه در فضای مجازی توسط کودکان و نوجوانان صورت میگیرد، گفت: با توجه به این موضوع، کلاهبرداران سایبری با (طراحی درگاههای پرداخت شبیه به درگاه بانک در اصطلاح فنی (فیشینگ) و با درج تبلیغات زیبا و فریبنده باعث تحریک فرزندان شما برای خرید مواد محترقه و سپس هدایت کاربر به این صفحات را میکنند و گاهی آنها جرات مطرح کردن موضوع با والدین را ندارند.
سرهنگ تورج کاظمی ادامه داد: مراقبت خانوادهها و نقش نظارتی والدین، باعث میشود تا فرزندان آنها در دام کلاهبرداران و سودجویان سایبری گرفتار نشوند.
دیدگاه تان را بنویسید