ازدواج کردن با همکار خوب است یا نه؟
در این مطلب مزایا و معایب ازدواج با همکار را برایتان مطرح میکنیم تا خودتان بتوانید با توجه به شرایط تان تصمیم گیری کنید.
دلگرم: ازداوج با همکار مزایا، معایب و جنبههای گوناگونی دارد. کار کردن در یک محیط برای زن و شوهرها، هم میتواند مسائل مثبتی را در پی داشته باشد و هم منفی.
ویژگیهای مثبت این رابطه این است که افراد مدام از حال هم خبر دارند؛ مشکلات همدیگر را میشناسند و همدیگر را بیشتر درک میکنند؛ اما این موضوع عواقب منفیای هم دارد.
این عواقب بستگی به شخصیت افراد دارد؛ برای مثال مردی که روحیه مردسالارانه دارد، نمیتواند با زنی که مقامی بالاتر از او دارد زندگی موفقی داشته باشد. یا اینکه در بعضی مواقع نظارتهای بیش از حد و دخالت در مسائل کاری به قصد حمایت میتواند برای افراد مشکلاتی ایجاد کند. در چنین شرایطی بودن یک زن و شوهر در یک محیط کاری، هم میتواند به ارتباط کاریشان صدمه بزند و هم زندگی مشترکشان را دچار مشکل کند.
ازدواج کردن با همکار خوب است یا نه؟
ازدواج با همکار، هم رشته، هم حرفه و... ممکن است دو طرف را تا عرش بالا ببرد یا عکس این قضیه اتفاق بیافتد و زندگیشان را متلاشی کند. اما چطور تشخیص بدهیم خود ما اگر در چنین موقعیتی قرار بگیریم جز دستهی نگونبخت خواهیم بود یا سعادتمند؟ یا بطور کلی میتوان گفت که ازدواج با همکار خوب است یا نه؟ در ادامه مزایا و معایب اینگونه ازدواج را برایتان مطرح میکنیم تا خودتان بتوانید با توجه به شرایط تان تصمیم گیری کنید. مزایا ازدواج با همکار
۱- وقتی همکار فرد، خواستگارش میشود بدین معناست که این دو نفر ماهها و یا حتی سالها در کنار هم بوده اند و با هم آشنا هستند. همین آشنایی باعث شناخت بهتر و کاملتر فرد از همکارش شده و شرایطی را حاصل میکند تا طرفین به سمت یک ازدواج آگاهانه حرکت نموده و در تشکیل زندگی مشترکشان موفقتر از دیگران باشند.
۲- وقتی زن و مرد هر دو در یک شغل مشغول به کار باشند بسیار بهتر از دیگران میتوانند فرد مقابل را درک کنند، زیرا با مشکلات و معضلات شغلشان آشنایی کامل دارند. مثلاً وقتی یک خانم پرستار با یک آقای پزشک ازدواج میکند؛ هر دوشان نسبت به شغل فرد مقابل شناخت و آگاهی کامل داشته و میدانند که شغل نامزدشان دارای محدودیتها و مشکلاتی است که آنها به عنوان یک همسر باید این معضلات و محدودیتها را درک کنند و فرد مقابل را در تحمل این سختیها یاری رسانند. در حالی که اگر همین خانم پرستار با آقایی که کارمند است یا شغل آزاد دارد ازدواج کند در بسیاری از امور، چون مواقع ضروری و شیفتهای شبانه، ساعات کاری زیاد، خستگی فراوان، حساسیتهای روحی و… نمیتواند همسر خود را درک کند و همین امور باعث ایجاد تنشهایی در زندگی زناشویی شان میشود.
۳- حضور همسر در محیط کار باعث افزایش اعتماد به نفس فرد میشود. به بیان دیگر وقتی فرد حس میکند که همسرش در کنار اوست و در مواقع نیاز میتواند به وی تکیه کند اعتماد به نفسش بالا رفته و روحیه اش بهتر میشود.
۴- افزایش اعتماد به نفس و داشتن روحیه بالا، باعث افزایش انرژی و در نتیجه کارایی افراد میشود. معایب ازدواج با همکار
۱- بسیاری گمان میکنند که، چون چند سال است با خواستگارشان همکارند پس او را کامل میشناسند به همین دلیل به اموری، چون صحبتهای جدی و منطقی و تحقیق اهمیت نداده و از انجام آنها خودداری میکنند. در حالی که تحقیقات محلی یکی از اصول شناخت کاملتر فرد محسوب میشود. برخی از خصلتهای فردی تنها در خانواده و محله بروز مییابند.
۲- گاهی اتفاق میافتد که خواستگار همکار جز رده روسا و مدیران محسوب میشود. همین امر محدودیتها و معذوریتهای فراوانی برای فرد مقابل به همراه میآورد. مثلاً اگر خانم قصد ازدواج با مدیر خود را نداشته باشد و پاسخش به خواستگاری وی منفی باشد احتمالا آینده شغلی اش تا حدودی به خطر میافتد. وجود این قبیل مشکلات بسیاری را از دادن پاسخ منفی میترساند یا وادار به دادن جواب مثبت و در نتیجه تشکیل زندگی ناموفق میکند.
۳- پاسخ منفی به خواستگاری که جز همکاران معمولی نیز میباشد خالی از مشکل نبوده و یقیناً بر روابط کاری طرفین و نحوه برخورد آنها با یکدیگر تاثیر گذار است.
۴- ازدواج دو همکار باعث ایجاد برخی ملاحظات و محدودیتها در میان خودشان میشود که تا پیش از ازدواج اصلاً برایشان مهم نبوده و به آنها توجه نمیکردند. مثلاً وقتی خانمی ببیند شوهرش با یک همکار خانم دیگری گرم صحبت و یا خنده است از خود واکنش نشان میدهد حال آنکه قبل از ازدواج چنین حساسیتی نداشته است.
۵- وقتی زن و مرد با هم همکار باشند یعنی شبانه روز در کنار هم هستند و گاهی همین حضور شبانه روزی زن و مرد در کنار هم و عدم دوری باعث سردی و یکنواختی روابط شان میشود. یادمان باشد که دوری متعارف، دلتنگی و در نتیجه عشق و علاقه میآورد.
۶- معمولاً برای این زوجها فاصله قرار دادن میان کار و زندگی سخت و گاه غیر ممکن است. به همین دلیل آنها مشکلات کاری را وارد زندگی مشترک و مشکلات و دعواهای زناشویی شان را وارد محیط کار میکنند. آخر چیکار کنیم؟
انتخابهایی که در فضای دانشگاه یا محل کار انجام میشود به نوعی از سلامت بیشتری برخوردار است و در مقابل پس از ازدواج تنشهای بیشتر و گاه پیچیده تری را به نسبت دیگر زوجها به همراه دارند، برای افزایش سلامت این رابطه و ارتقای کیفیت زندگی این دسته از همسران که همکار نیز هستند، راهکارهایی زیر را میتوان ارائه داد:
باید کار را از زندگی و زندگی را از فضای کار جدا کنند، حتما و حتما مشاوره پیش از ازدواج و مشاورههای دورهای را داشته باشند تا بتوانند سلامت عاطفی روابط خانوادگی خود را حفظ کنند. در این جور روابط به طور معمول این زنان هستند که بیشترین آسیب را متحمل میشوند. ما باید یاد بگیریم که با نقشهای جدی و درست خود آشنا شویم. مرزبندیهای زندگی و کار را بشناسیم و در نهایت به جایگاه خودمان احترام بگذاریم.
دیدگاه تان را بنویسید