فتاح: کار مزد وام قرض الحسنه مددجویان صفر میشود
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه هم اکنون ۵ میلیون نفر تحت حمایت این نهاد هستند، گفت: ربا در بانکداری و زندگی اشرافی برخی مسئولان گلوگاه تولید فقر هستند.
خبرگزاری مهر: سه شنبه ۱۴ اسفند سالروز تاسیس کمیته امداد خمینی (ره) در سال ۵۷ است، به همین مناسبت سیدپرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران با گرامیداشت یاد و نام امام خمینی (ره) و یاد و خاطره شهدا گفت: افتخارمان این است در نهاد مقدس کمیته امداد خادم محرومان و نیازمندان هستیم. ما تنها نهادی هستیم که نام امام راحل را در قید حیات آن امام با افتخار برسر در سازمان خویش آراسته کرده ایم.
وی ادامه داد: به تمام امدادکاران و مددکاران، خیرین، حامیان در سراسر کشور این مناسبت را تبریک میگویم. در ادبیات قرآن و امام راحل از ادبیات مستضعفان و نه فرودست استفاده میشود و افراد محروم جامعه کسانی هستند که حقوقشان پایمال شده و فقر آنها محصول ضعف در برقراری عدالت میداند. امام پایههای انقلاب اسلامی را بر دوش محرومان استوار ساخته است لذا انقلاب اسلامی متعلق به پابرهنهها و ایتام و محرومان قلمداد میشود.
وی بیان کرد: امام از عبارت، ولی نعمتان برای این قشر از جامعه استفاده کرده است. امام راحل فرمودند: تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که طعم فقر و محرومیت را چشیده باشند. سبک زندگی امام (ره) و رهبری عزیزمان مصداق بارز پیشوای محرومان است و از این سیره دست نکشیده اند.
زندگی اشرافی برخی مسئولان و تشکیل ثروتهای باد آورده گلوگاه تولید فقر است
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: فشارهای ظالمانه دشمنان، سیاستهای غلط اقتصادی و ناکارآمدی مدیران، تصمیمات غلط و سوء مدیریت در طول سالیان گذشته به گسترش فقر در جامعه افزوده است. مشکلات فرهنگی و تغییر سبک زندگی و نیازها، گسترش آسیبهای اجتماعی، مهاجرات، گسترش حاشیه نشینی ها، تصادفات جاده ای، هزینههای بالای درمان و... بر شدت فقر افزوده است. ربا در بانک داری، فاصله گرفتن از سبک زندگی ایرانی و اسلامی، زندگی اشرافی برخی مسئولان و تشکیل ثروتهای باد آورده گلوگاه تولید فقر است.
فتاح اضافه کرد: اگر به جای اتکا به تولید داخلی نگاهمان به خارج از مرزها باشد و کارخانجات ما دچار آسیب شوند، به صادرات صدمه ببیند و واردات مقدم بر صادرات شود، آنجا گلوگاه تولید فقر خواهد بود. فقر تولید شده نیز به نهادهای حمایتی خصوصا کمیته امداد با وجود همه محدودیتهایی که دارد، سرازیر میشود و وظیفه ماست که پیامدهای فقر تولید شده را کنترل کنیم.
وی بیان کرد: درمان اصلی و ریشهای فقر در گرو رشد اقتصادی کشور، مهار گرانی و تورم گرانی افسارگسیخته، حفظ ارزش پول ملی، افزایش تولید سرانه درآمد هر ایرانی، حمایت از تولید داخلی و کالای ایرانی و رفع محرومیت است که پیاده کردن اقتصاد مقاومتی در راس امور است و همچنین مبارزه جدی با اشرافی گری.
حمایت از ۵ میلیون نیازمند در کمیته امداد
رئیس کمیته امداد گفت: هم اکنون ۵ میلیون نفر تحت حمایت مستقیم و غیر مستقیم این کمیته هستند. افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و خیریهها را باید جداگانه محاسبه کرد. در حال حاضر بیش از ۱ میلیون زن سرپرست خانوار، بیش از ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار سالمند نیازمند، ۱۵۰ هزار یتیم، ۴۲ هزار بیمار صعب العلاج، ۳۳۰ هزار دانش آموز، ۵۵ هزار دانشجو، ۳۳۰ هزار خانواده با سرپرست زندانی تحت پوشش کمیته امداد است.
وی اضافه کرد: وظیفه ما برداشتن موانع در نقش آفرینی مردم در فقر زدایی است. کار محرومان و نیازمندان اصولا توسط مردم میتواند حل شود. کمیته امداد و سازمان بهزیستی با نهادهای مردمی به ویژه مساجد در خدمت رسانی به محرومان همکاری میکند و هیچ کس را رقیب نمیداند. وظیفه ما وظیفهای برخواسته از دین اسلام و متن انقلاب اسلامی در وحدت آفرین است.
افزایش ۳۵ درصدی کمک مردم به کمیته امداد در سال ۹۷
فتاح بیان کرد: هر کس به کشور عزیزمان ارادتمند است یاری گر ما در عرصه خدمت رسانی است و خط کشیهای سیاسی در کمیته امداد جایی ندارد. این کمیته همیشه مورد اعتماد مردم بوده و سرمایه اصلی ما نیز همین اعتماد است. شفاف سازی اقدامات و اطلاع رسانی به موقع و ارائه سریع خدمات بی منت به نیازمندان از وظایف ماست و روز به روز بر تلاشمان در این راستا اضافه میکنیم.
وی در ادامه با تشکر از حامیان در سراسر کشور اظهار کرد: ۱۱ ماه امسال نسبت به سال گذشته، ۳۵ درصد مردم بیشتر به ما کمک کردند و مردم بدانند ما امانت دارد انفاقات مردم هستیم و اطمینان میدهیم امانات مردم به درستی در همان مسیر نیت مردم به اهلش میرسد. کمک به معیشت مردم، درمان، مسکن، تامین جهیزیه، تحصیل فرزندان و... از عمده فعالیتهای ماست. همچنین تامین اجتماعی و انواع بیمه هاف ارائه خدمات مشاوران روان شناسی و سفرهای زیارتی از وظایف اصلی ماست. مهمترین ماموریت ما خودکفایی اقتصادی افراد تحت حمایت ماست.
سال آینده کارمزد ۳ درصدی وام ضروری را حذف میکنیم
وی اضافه کرد: سال گذشته ۲ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۰۰ هزار نفر وام اشتغال داده ایم. از همکاری دولت و مجلس تشکر میکنم که اعتبارات ما را تقریبا کامل پرداخت کردند و در بودجه سال ۹۸ نیازمندان را مورد توجه جدی قرار دادند. در ۵ ماه گذشته ۶۲۰ هزار خانواده را وارد چرخه موقت حمایتی کردیم و اعلام میکنیم در حال حاضر پشت نوبتی نداریم. صف وام ضروری را شکستیم و سال آینده هم انشالله صف وام ضروری نخواهی داشت. کارمزد ما از صندوق ولایت ۳ درصد است و سال آینده قول میدهیم این کارمزد را صفر درصد کنیم تا به معنای واقعی قرض الحسنه را اجرا کینم.
فتاح اضافه کرد: ما در کمیته امداد لاوصولی نداریم و شما این را با وامهای چند هزار میلیاردی که تسویه نمیشود مقایسه کنید. ما سال گذشته ساختمان سوهانک را به دانشگاه آزاد اسلامی فروختیم و پول واصله را صرف قرض الحسنه نیازمندان کردیم. در زلزله کرمانشاه ۹ هزار خدمت ساخت و تعمیر را تا پایان امسال به سرانجام میرسانیم.
رئیس کمیته امداد در ادامه با اشاره به نزدیک شدن به روز جشن نیکوکاری بیان کرد: از شما مردم عزیز میخواهم در این امر به کمک ما بیایید. ما مردم را به احسان دعوت میکنیم. قول میدهیم با کمک شما در سال آینده هیچ یتیم بدون حامی در کشور نداشته باشیم. سال ۹۸ برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر وام اشتغال پرداخت خواهیم کرد و تمام مددجویان ما بیمه حوادث میشوند. مستمری سال آینده نیز ۲۰ درصد اضافه میشود.
وی در پایان بیان کرد: علیرغم همه مشکلات به آینده امیدوار هستیم. به ویژه از عنایت مقام معظم رهبری به محرومان تشکر میکنم که حامی همیشگی محرومان هستند.
دیدگاه تان را بنویسید