مدرسه‌داری پردرآمدتر از کارخانه‌داری!؟

کد خبر: 924553

رییس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه سیاه‌ترین نگاه به آموزش و پرورش خرید خدمات است، گفت: هم‌اکنون بیشتر مسئولان مدرسه دارند.

مدرسه‌داری پردرآمدتر از کارخانه‌داری!؟

خبرگزاری تسنیم:حمیدرضا حاجی‌بابایی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به این‌که تحول در آموزش و پرورش پایان‌یافتنی نیست و باید به‌سرعت اقدامات در این زمینه انجام شود، اظهار کرد: برخی افراد می‌گویند چرا کتاب‌های درسی تا این حد تغییر می‌کند، در پاسخ به آن‌ها باید گفت، نمی‌شود کتاب‌های درسی سال‌ها ثابت بمانند چرا که علم و تکنولوژی دائم در حال پیشرفت است، البته این به‌معنای تغییر کامل کتاب‌های درسی در بازه زمان کوتاه‌مدت نیست و تغییرات جزئی آن‌ها نیاز است.

وی افزود: برنامه درسی ملی نقشه راه کتاب‌های درسی است به‌عنوان مثال، مشخص می‌کند که دانش‌آموزان در هر پایه تحصیلی باید چه‌میزان ریاضی، علوم یا مهارت زندگی را فرا بگیرند.

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به این‌که مسئولان آموزش و پرورش می‌گویند پرونده سند ۲۰۳۰ بسته شده است و در این رابطه درست می‌گویند، گفت:، اما برخی افراد خودشان مصداق سند ۲۰۳۰ هستند؛ موارد خوب این ۲۰۳۰ در سند تحول بنیادین موجود است. از سوی دیگر تعاریفی مثل آموزش جنسی به دانش‌آموزان باید در قالب فرهنگ حاکم به ایران ارائه شود و برای این کار باید خانواده‌ها را آموزش دهیم.

حاجی‌بابایی در پاسخ به این پرسش که «چه خلئی در سند تحول بنیادین وجود داشت که سند ۲۰۳۰ اجرا شد؟»، عنوان کرد: برخی تفکرات معتقدند باید از نظرات کشور‌های دیگر بهره‌مند شویم و مبانی تعلیم و تربیت نمی‌تواند دینی باشد.

چینش کلاس‌های درس باید به‌صورت دایره‌ای باشد

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این‌که دانش‌آموزان در کلاس درس باید به‌صورت دایره‌ای نشسته تا بتوانند با یکدیگر بحث و گفتگو کنند، افزود: در کلاس درس نباید صرفاً معلم اقدام به تدریس کند و هدف اصلی حفظ مفاهیم و کسب نمره ۲۰ باشد که چند ماه بعد نیز از ذهن دانش‌آموزان فراموش شود.

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس خاطرنشان کرد: در کلاس درس باید دانش‌آموزان از طریق بحث و گفتگو با یکدیگر مفاهیم را فرابگیرند و وقتی به خانه رفتند دیگر با کتاب درسی کاری نداشته باشند، دانش‌آموز آفریده نشده که از صبح تا شب در مدرسه کلی مطالب را به مغز او وارد کنیم و پس از آن در خانه نیز درگیر کتاب‌های درسی باشد. از سوی دیگر اصلاً به کلاس‌های فوق‌العاده نیازی نیست، اما برخی مدارس برای کسب پول اقدام به برگزاری کلاس‌های فوق‌العاده می‌کنند.

سفره آموزش و پرورش در کل کشور پهن شده است، اما این سفره رنگی نیست

حاجی‌بابایی ادامه داد: اگر به معیشت معلم توجه شود و او دیگر نیازی به شغل دوم نداشته باشد می‌تواند بهترین اتفاقات را در آموزش و پرورش رقم بزند؛ هم‌اکنون به آموزش و پرورش پول زیاد داده می‌شود و در این وزارتخانه خرج هم زیاد است، اما به‌نسبت بودجه کل کشور این اعتبار کافی نیست و هم‌اکنون سفره آموزش و پرورش را در کل کشور پهن کرده‌ایم، اما این سفره رنگی نیست.

به‌جای مدارس، ادارات مجلل ساخته می‌شود

وی با ابراز این‌که "سالانه صد‌ها مدرسه ساخته می‌شود، اما هرچه مدرسه می‌سازیم به‌دلیل پیشرفت سریع دنیا همچنان عقب هستیم"، گفت: بودجه وزارت آموزش و پرورش کافی نیست و باید به این سؤال پاسخ داد که؛ آیا ساختن ادارات مجلل بهتر است یا مدارس؟ هم‌اکنون اقدام به ساخت ادارات مجلل می‌شود.

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در پاسخ به این پرسش که «چرا مجلس برای بودجه آموزش و پرورش کاری نمی‌کند؟»، عنوان کرد: دولت باید برای بودجه وزارتخانه اقدامی انجام دهد چرا که مجلس نمی‌تواند لایحه دولت را زیاد تغییر دهد، البته معتقدم مجلس باید لایحه دولت را تصویب نکرده و برگرداند، اما این کار را نمی‌کند.

مدارس غیردولتی مرفه و سیاسی

حاجی‌بابایی در ادامه بحث خود با اشاره به وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی، خاطرنشان کرد: باید برای همه ملت ایران موقعیتی فراهم کنیم که در مدارس دولتی تحصیل کنند، البته هم‌اکنون چندین نوع مدارس غیردولتی در کشور وجود دارد، گروه نخست مدارس غیردولتی وضعیت خیلی خوبی دارند و شهریه بالایی هم می‌گیرند. در این مدارس فرزندان خانواده‌های مرفه حضور دارند که هرچه مدرسه شهریه بخواهد پرداخت می‌کنند. گروه دوم مدارس غیردولتی از نوع سیاسی هستند و گروه سوم مدارسی هستند که جزو دو گروه فوق نبوده و وضعیت آن‌ها چندان مساعد نیست.

معلمان مشهور راهی مدارس غیردولتی بالای شهر

وی ادامه داد: هم‌اکنون یکی از اشتباهات این است که معلمان مشهور را به مدارس غیردولتی بالای شهر می‌برند و این مدارس علاوه بر حق انتخاب دانش‌آموز اقدام به انتخاب معلمان هم می‌کنند.

مدارس غیردولتی مسئولان

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس با تأکید بر این‌که بزرگترین ظلم به نظام جمهوری اسلامی این است که هر مسئولی برای خودش یک مدرسه غیردولتی دارد، افزود: چرا وقتی در مجلس فریاد می‌زنم که به داد مدرسه برسید و اجازه ندهید مدرسه را خصوصی کنند چرا که خصوصی‌سازی ظلم به نظام جمهوری اسلامی و خرید خدمات خیانت است، هیچ‌کس دفاع نمی‌کند.

مدارس پردرآمدتر از کارخانه‌داری

حاجی‌بابایی ادامه داد: هم‌اکنون بیشتر مسئولان مدرسه دارند و در این زمینه چپ و راست نیز با هم مشترک هستند و از تعطیلی مدارس تیزهوشان استقبال می‌کنند، این که برخی افراد آلاف و الوفی می‌رسند فقط از جانب کارخانه و صنعت نیست، از طریق مدارس هم این موضوع محقق می‌شود و حتی برخی مدارس درآمدشان بیشتر از کارخانه‌ها و صنعت نفت است و دردسرش هم کمتر است و تازه مدعی هستند که برای نظام نیرو تربیت می‌کنند.

وی در پایان تأکید کرد: سیاه‌ترین نگاه به آموزش و پرورش خرید خدمات است که نابودکننده آموزش و پرورش دولتی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت