چند دانشآموز در مدارس خارج از کشور تحصیل میکنند؟
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ضمن ارائه گزارشی از عملکرد امور بین الملل طی ۴۰ سال اخیر پس از پیروزی انقلاب اسلامی به پرسشهای مختلف خبرنگاران پیرامون وضعیت مدارس خارج از کشور و آموزش اتباع خارجی پاسخ داد.
خبرگزاری ایسنا: غلامرضا کریمی در سلسله نشستهای خبری که آموزش و پرورش برای معاونین خود در دهه مبارک فجر در باغ موزه دفاع مقدس تدارک دیده است با بیان اینکه از ۱۳۴ سال گذشته مدارس خارج از کشور ایجاد شدند گفت: این مدارس ابتدا در ترکیه و روسیه و مسکو راهاندازی شدند.
وی افزود: در سال ۵۷ ما ۹ مدرسه در خارج از کشور داشتیم که ۲۰۰۰ دانش آموز را پوشش میداد و در نقاط مختلف دنیا هفت سرپرستی شامل ترکیه و روسیه، امارات، کویت، قطر، پاکستان و هند، مجموع کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین و سوریه و لبنان در نقاط مختلف دنیا برای تحصیل ایرانیان شکل گرفت.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور به وضعیت فعلی مدارس خارج از کشور اشاره کرد و گفت: اکنون دارای مدارسی در ۸۴ شهر و ۵۴ کشور هستیم و ۱۴ هزار دانشآموز محصل در خارج از کشور داریم.
کریمی تاکید کرد: مدارس خارج از کشور به نوعی پایگاههای فرهنگی ایران در خارج از کشور محسوب میشوند. بالغ بر ۳۰۰ هزار پرونده طی سالهای گذشته تشکیل شده که مورد ارزشیابی و تطبیق قرار گرفتهاند. ما همچنین حدود ۵۰ مدرسه داریم که با نظام آموزشی کشورهای دیگر در داخل ایران فعالاند. همچنین ۲۵ مدرسه بینالملل داریم.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور با اشاره به ثبت ۴۰ تقاضا برای تأسیس مدارس بینالمللی اظهار کرد: اکنون حدود ۹۰۰ مدرسه در خارج از کشور داریم و افراد علاقهمند به استفاده از برنامه درسی ما هستند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر به دنبال دستور رهبری مبنی بر پوشش تحصیلی اتباع و اینکه هر لازم التعلیمی فارغ از شرایط نباید خارج از مدرسه بماند، اقداماتی انجام و شاهد رشد تعداد دانش آموزان پناهنده هستیم.
کریمی افزود: ۴۹۳ هزار دانشآموز اتباع در ۲۸ هزار مدرسه در کشور ما مشغول به تحصیل هستند و این اقدام مورد تحسین مجامع بین المللی قرار گرفته است در حالی که پناهندگان در سایر کشورهای محدودیتهایی برای تحصیل دارند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مشکل فعالیت برخی مدارس در خارج از کشور حل شده است گفت: در امارات دو، سه مدرسه داشتیم که با مشکل مواجه شده بودند که با همکاری وزارت امور خارجه در حال حل شدن است.
وی افزود: امیدواریم سال آینده مشکل مدرسه شارجه ما حل شود. ۸۰ درصد مشکل مدرسه ابوظبی هم حل و فصل شده، اما از آنجا که دانشآموزانش به مدرسه دوبی رفته بودند، مشکل بود به این مدرسه برگردند.
کریمی با بیان اینکه بحث ممنوعیت تدریس دینی و قرآن در هیچ کشوری نیست، اما برخی دانشآموزان درباره مذهب خود، آموزش نداشتند که حل شده است گفت: در خصوص درس تاریخ بعضاً چالشهایی در کشورها وجود دارد.
وی درباره بودجه این مرکز برای سال آینده نیز گفت: اعتبار این مرکز ۴۰ میلیون یورو پیشبینی شده بود که با افزایش قیمت ارز، میزان آن کاهش پیدا کرد. دولت به دنبال اتخاذ ساز و کارهایی برای حل مشکل بودجه نهادهایی است که بودجه ارزی دارند.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور افزود: بودجه ریالی ما در سال جاری ۱۷۴ میلیارد تومان بود که برای سال آینده به ۲۰۷ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و ۱۵ درصد رشد را نشان میدهد. با این حال نیمی از هزینههای ما را نیز پوشش نمیدهد.
وی درباره مدارس بینالملل در ایران نیز عنوان کرد که هیچ ایرانی نمیتواند در مدارس بینالملل ثبتنام کند مگر فردی که چند سال در مدارس خارجی تحصیل کرده یا جزو اتباع خارجی باشد.
کریمی همچنین پیرامون سو ء. استفاده برخی مراکز از علاقه مردم به تحصیل فرزندشان در خارج از کشور گفت: برخی مراکز از علاقه مردم سو استفاده میکنند. پیامهایی مانند تحصیل در مدرسه منطبق با نظام آموزش انگلیس در غرب تهران ارسال شده بود که پس از پیگیریها مشخص شد مجوز ندارد و ادعای دروغین میکند. مردم باید از آموزش و پرورش و از طریق مرکز بین الملل صحت چنین ادعاهایی را استعلام کنند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه مطالبات حقوقی معلمان خارج از کشور چهار ماه به تعویق افتاده که البته به محض تخصیص از خزانه پرداخت میشود، آمار دانشآموزان مدارس خارج از کشور را نیز اعلام و اظهار کرد: از مجموع ۲۵۷۷ دانشآموز ما در امارات، ۱۲۹۶ نفر در دوره ابتدایی، ۶۴۳ نفر در متوسطه اول، ۳۷ نفر در کاردانش و ۶۹۱ نفر در متوسطه دوم تحصیل میکنند. از ۲۰۳۰ دانش آموز ما در کویت ۹۸۸ نفر در دوره ابتدایی، ۶۷۲ نفر در دوره متوسطه اول، ۲۹۲ نفر در متوسطه دوم و ۷۸ نفر در کاردانش تحصیل میکنند. از ۸۲۵ دانش آموز در قطر ۴۴۲ نفر در دوره ابتدایی، ۱۸۷ نفر در متوسطه اول، ۱۳۹ نفر در متوسطه دوم و ۵۶ نفر در شاخه کاردانش تحصیل میکنند.
کریمی ادامه داد: ۱۷۷۰ دانش آموز در کشورهای اروپایی داریم که ۱۲۲۳ نفر در دوره ابتدایی، ۳۴۳ نفر در متوسطه اول و ۲۹۴ نفر در متوسطه دوم تحصیل میکنند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با اشاره به کاهش معلمان اعزامی گفت: قصد داریم با توجه به کاهش معلمان اعزامی به مدارس خارج از کشور، هر معلمی که به تبعیت از همسرش به خارج از کشور میرود میتواند به مرکز امور بین الملل وزارت آموزش و پرورش مراجعه کند و جذبش کنیم. ما آمادگی داریم حقوق ریالی و حق بیمه وی را پرداخت کنیم، اما کار و شرح وظایف آنها در خارج از کشور باشد تا از این طریق محدودیت بودجه ما جبران شود.
وی افزود: همچنین یک سیستم آموزش مجازی برای پایههای اول تا دوازدهم طراحی شده تا مدارسی که در درسی خاص معلم ندارند بتوانند با بهره گیری از این تولیدات مجازی دروس خود را دنبال کرده و دچار افت تحصیلی نشوند.
دیدگاه تان را بنویسید