قرار گرفتن ۲۹ دانشگاه ایران در جمع دانشگاههای برتر دنیا
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی گفت: ایران، اثرگذارترین کشور از نظر علمی در منطقه است و در سال جاری میلادی، ۲۹ دانشگاه ایران در فهرست دانشگاههای برتر دنیا قرار گرفته است.
خبرگزاری فارس: به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی روز سهشنبه (امروز) در نشست خبری که در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت: روند رشد دانشگاههای ایران در جایگاههای بینالمللی روند صعودی داشته است؛ به طوری که تعداد دانشگاههای برتر ایران از ۱۳ دانشگاه در سال ۲۰۱۷ به ۱۸ دانشگاه در ۲۰۱۸ و ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است و ۲۰۰ محقق ایرانی در فهرست یک درصد دانشمندان برتر دنیا هستند.
وی تصریح کرد: بینالمللیسازی آموزش عالی از سیاستهای کلان وزارت علوم است و در کنار توسعه آموزشهای فنی و حرفهای، اجرای آمایش آموزش عالی و استفاده از نتایج پژوهش در جامعه از اولویتهای برنامهریزی این وزارت است.
سالارآملی با اشاره به تولید ۲درصد از علم دنیا توسط محققان ایرانی گفت: برای استفاده از ۹۸ درصد بقیه علم دنیا که توسط کشورهای مختلف تولید میشود، باید همکاریهای دانشگاهی خود را گسترش دهیم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم افزود: انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک، برگزاری دورههای مشترک تحصیلی، شرکت استادان در سمینارها و کارگاههای علمی و تبادل استادان و دانشجویان از محورهای عمده همکاریهای بین دانشگاههای ایران با دانشگاههای خارجی است و در نتیجه این فعالیتها حداقل ۱۰۰۰ فناوری و دانش فنی وارد کشور شده است.
وی افزود: تا این برهه زمانی از سال جاری به طور میانگین در هر هفته ۱۰ هیئت دانشگاهی خارجی وارد ایران میشوند و ۲۱۰۰ محقق و اعضای هیئت علمی دانشگاههای خارجی به ایران سفر کردهاند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل با اشاره به مسافرت ۱۰۰۳ محقق ایرانی برای حضور در برنامههای علمی در خارج از کشور گفت: در چند ماهه اخیر سال جاری ۳۹۵ محقق و عضو هیئت علمی ایرانی برای فرصت مطالعاتی کوتاه مدت، شرکت در سمینار علمی و استفاده از امکانات آزمایشگاهی به خارج از کشور سفر کردهاند.
وی با اعلام اینکه وزارت علوم کشورهای هدف برای دیپلماسی علمی را به دو گروه کشورهای همسایه و اسلامی و گروه کشورهای توسعهیافته دارای دانش فنی بالا تقسیمبندی کرده است؛ گفت: کشورهایی مانند سوریه، عراق، افغانستان، یمن و لبنان در گروه اول و کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، اتریش، روسیه، چین و کره جنوبی در گروه دوم قرار دارند.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم اظهار داشت: همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاههای کشور با رویکرد برد - برد است و در کنار انتقال دانش فنی از کشورهای توسعه یافته، ایران نیز دستاوردهای علمی مهمی دارد و کشورهای مختلف علاقهمند به همکاری علمی با ایران هستند.
* تعیین تعدادی از دانشگاههای کشور به عنوان مسئول راهبری همکاری علمی با کشورهای هدف
در ادامه عطاءالله کوهیان ، معاون همکاریهای علمی و سازمانهای تخصصی مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم گفت: با هدف انسجام بخشی، هماهنگی بیشتر و ایجاد وحدت رویه در زمینه همکاریهای دانشگاههای ایران و خارج از کشور، دانشگاه تهران به عنوان مسئول راهبری با اتحادیه اروپا، علم و صنعت با آلمان، صنعتی امیرکبیر با فرانسه، خوارزمی با اتریش، صنعتی اصفهان با سویس، تبریز با ترکیه و سیستان و بلوچستان با پاکستان تعیین شدهاند.
وی افزود: وزارت علوم وظیفه سیاستگذاری، هماهنگی با سایر دستگاههای اجرایی، برنامهریزی و نظارت را برعهده دارد و مسئولیت اجرا و اقدامات عملی با دانشگاههای کشور است. معاون رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم با اشاره به اینکه در چهار سال گذشته، عملکرد دانشگاهها و مراکز پژوهشی از نظر همکاریهای علمی بینالمللی مورد ارزیابی قرار گرفته است، گفت: در ۲۸ بهمن ماه سال جاری در دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاههای برتر بر اساس نتایج آخرین ارزیابی معرفی میشوند.
*تدوین کتاب «فارسیگستری در گیتی» توسط معاونت زبان فارسی و ایرانشناسی مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم
بهادر باقری، معاون زبان فارسی و ایران شناسی مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه وزارت علوم بزرگ ترین نقش را در گسترش زبان فارسی با روش آکادمیک در دنیا دارد گفت: کتاب «فارسی گستری در گیتی» شامل مقالات و کتابهای استادان اعزامی زبان فارسی به کشورهای خارجی، در حال تدوین است.
وی با اشاره به اینکه در ۴ دهه پس از انقلاب اسلامی تعداد ۳۰۰ استاد زبان فارسی به دانشگاههای خارج از کشور اعزام شدهاند گفت: این استادان نماینده فرهنگ ایران هستند؛ با فرهنگ و ادبیات کشور مقصد آشنا هستند و تنها یک زبانآموز صرف نیستند.
باقری اظهار داشت: هم اکنون در ۲۰۰ دانشگاه دنیا زبان فارسی به عنوان یک رشته تحصیلی یا زبان آموزشی رشتههای دیگر آموزش داده میشود و در ۶۰ کشور دنیا نیز کرسی زبان فارسی دایر است. معاون زبان فارسی و ایران شناسی مرکز همکاریهای علمی بینالمللی گفت: با کمک دانشگاه پیام نور و برخی دانشگاههای دیگر، آموزش زبان فارسی را به صورت مجازی راهاندازی خواهیم کرد تا علاقه مندان بتوانند از سراسر دنیا آموزش زبان فارسی دریافت کنند.
وی با اشاره به آموزش ۵۰۰۰ دانشجو در خارج از کشور به زبان فارسی گفت: متقاضیان تحصیل در ایران باید در آزمون سامفا شرکت کنند که در این راستا چهارمین دوره این آزمون در ایران و با کمک سازمان سنجش آموزش کشور و وزارت آموزش و پرورش در کشورهای عراق، لبنان، گرجستان و بنگلادش برگزار شد.
دیدگاه تان را بنویسید