وزیر آموزش و پرورش: ورود بدون اخذ مجوز به مدرسه ممنوع است
وزیر آموزش و پرورش گفت: مدرسه یک محیط یاددهی ـ. یادگیری است و افراد مختلف حق ورود بدون مجوز به آن را ندارند لذا مدیران مدارس باید در این خصوص کاملا جدی عمل کنند و بدون هماهنگی با اداره متبوع از ورود افراد متفرقه به مدرسه ممانعت کنند.
خبرگزاری فارس: سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش بر درک عمیق مدیران از استراتژیهای نوین آموزش و پرورش تأکید و اظهار کرد: استراتژیهای موجود همواره باید مورد بررسی قرار گیرد و این موضوع باید در جلساتی که تشکیل میشود، مطرح شود لذا شلوغی کار و گرفتاریها ممکن است ما را از استراتژیها غافل کند و زمان را از دست بدهیم.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: تنها استراتژی آموزش و پرورش، سند راهبردی تحول بنیادین است که باید به صورت همه جانبه در دستور کار قرار گیرد لذا برای اجرای آن باید برنامههای مربوط به زیرنظامها را در دستور کار قرار دهیم.
وی با بیان اینکه تحول در مدیریت، تحول در محتوا و متن و گسترش و تعمیق استراتژی آموزش و پرورش سه برنامه راهبردی زیر نظامهای سند تحول است، اظهار کرد: تحول در آموزش و پرورش اتفاق نمیافتد مگر اینکه مدرسه به عنوان کانون اصلی تعلیم و تربیت دچار دگرگونی شود لذا هر عاملی که باعث شود ما به سمت مدرسه محوری نرویم از موانع اجرای سند تحول است و باید حذف شود.
بطحایی با بیان اینکه با هدف ارتقای ارکان مدرسه، اختیارات به مدارس تفویض میشود و به این کار مدرسهمحوری گویند، گفت: برای اجرای طرح مدرسه محوری، اولین گام اجرای طرح سنجش صلاحیتهای حرفهای مدیران و ارتقای شایستگیهای آنان است که به طور آزمایشی در سه استان اجرا شد و نتایج بسیار خوبی را در بر داشت.
وی ادامه داد: اگر مدیر شایستهای داشته باشیم بیش از ۶۰ درصد مشکلات مدرسه رفع میشود و صدور گواهینامههای طرح سنجش صلاحیت مدیران، میزان شایستگیهای مدیران را مشخص میکند؛ انتخاب و انتصاب مدیران دومین گام مدرسه محوری بود که سال قبل اجرا شد و طی آن ۳۰۰۰ مدیر مدرسه انتخاب شدند.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: سومین گام در این زمینه نظام سنجش کیفیت مدارس است که البته سال قبل بر اساس دادههای مدارس رتبه مدارس مشخص شد و در ۹حیطه عملکردی، مدرسه مورد ارزیابی قرار میگیرد تا میزان پیشرفت مدارس نسبت به سایر مدارس و نسبت به گذشته مدرسه سنجیده شود؛ چهارمین برنامه مدرسهمحوری، اصلاح نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی در مدارس است.
بطحایی به پنجمین گام مدرسه محوری اشاره کرد و گفت: اختصاص دو ساعت از ساعات رسمی اختصاص به آموزش مهارتها در مدارس است؛ برای اجرای برنامههای مذکور و راهبری برنامههای سند تحول، ستادی با نام ستاد راهبری سند تحول در سطح حوزه ستادی تشکیل و اجرای سند را پیگیری میکند؛ البته تعدادی از مدیران مدارس در این ستاد عضو خواهند بود و در سطح استان نیز مدیریت راهبری تشکیل و فعالیت خواهد کرد.
وی تصریح کرد: برای تحول در محتوا و متن، گسترش مهارتآموزی، کاهش موانع یادگیری فعال و موثر در مدارس، تقویت و ترویج رقابتهای گروهی به جای فردی، طرح بازی ـ. یادگیری از جمله برنامههایی است که بسیاری از ویژگیهای شخصیت افراد در بازیهای کودکانه ظهور و بروز میکند، لذا استفاده از وسایل بازی روش مؤثری در یادگیری است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: گسترش گفتمانسازی اجتماعی و مشارکت پذیری، ساماندهی تشکلهای قانونی، انتخاب دو عضو در صندوق ذخیره فرهنگیان، تولید برنامههای خاص برای دانشآموزان و مدیران، راهاندازی شبکه تعاملی و شبکه ملی ict، اطلاعرسانی و ورود به موقع به بحرانها از جمله برنامههایی است که در راستای اجرای سند تحول در حال اجراست.
وی با بیان اینکه عواملی که به شادی بچهها کمک میکند دائماً باید توسعه یابد و در مدرسه تقویت شود، گفت: امروز توانستهایم گفتمان نسبت به آموزش و پرورش را تغییر دهیم و این دستاورد کمی نیست، لذا کاهش غلبه بر کنکور را در یک ساله اخیر شاهد بودیم البته باید این تلاشها ادامه یابد.
بطحایی تأکید کرد: امنیت و سلامت دانش آموزان اولویت اول مدارس است لذا برای مواظبت از خود باید آموزشهای لازم را به آنها بدهیم تا آنها نحوه حفاظت از خود در جامعه را آموخته باشند.
وی با اشاره به ورود افراد متفرقه به مدراس تأکید کرد: مدرسه یک محیط یاددهی ـ. یاددگیری است و افراد مختلف حق ورود بدون مجوز به آن را ندارند لذا مدیران مدارس باید در این خصوص کاملا جدی عمل کنند و بدون هماهنگی با اداره متبوع از ورود افراد متفرقه به مدرسه ممانعت کنند.
وزیر آموزش و پرورش بر استفاده از ظرفیتهای بازنشستگان فرهنگی در آموزش و پرورش تأکید و خاطرنشان کرد: بازنشستگان در آموزش و پرورش سرمایهای هستند که باید از ظرفیت آنها در برنامهها استفاده شود
دیدگاه تان را بنویسید