آمار سوختگی در ایران ۸ برابر استاندارد جهانی
عضو انجمن حمایت از بیماران سوختگی با اشاره به اینکه اول دیماه به عنوان روز پیشگیری از سوختگی در تقویم ملی ثبت شده است، گفت: آمار سوختگی در ایران ۸ برابر استاندارد جهانی است.
خبرگزاری فارس: هاشم افتخاری با اشاره به اینکه اول دیماه به عنوان روز پیشگیری از سوختگی در تقویم ملی ثبت شده است، اظهار کرد: برای کاهش آمار و درصد سوختگیها نیاز است تا مردم با رعایت موارد و اصول ایمنی از بروز این دست از اتفاقات جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه میزان آمار سوختگیها در ایران ۸ برابر استاندارد جهانی است، بیان کرد: بیاحتیاطی والدین و عدم رعایت اصول کار توسط کارگران عمده علت بروز سوختگیها در ایران را تشکیل میدهند.
عضو انجمن حمایت از بیماران سوختگی تنها راه مقابله با این پدیده را پیشگری دانست و گفت: با اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به مردم میتوان شاهد کاهش آمار سوختگیها در جامعه بود.
فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به اینکه سوختگی اطفال بیشترین شیوع سوختگیها را در بر میگیرد، بیان کرد: والدین با رعایت نکات ایمنی در منزل از جمله دور نگهداشتن وسایل آتشزا از دسترس اطفال، عدم قرار دادن غذا، نوشیدنی داغ یا اتوی داغ در دسترس و قرار دادن دسته کتری و قابلمه به سمت دیوار میتوانند وقوع این حوادث را کاهش دهند. افتخاری با اشاره به اینکه سوختگی حین کار نوع دیگری از سوختگی است، تصریح کرد: کارگرانی که با مواد مذاب و در کارخانههای ریختهگری و یا شیشهسازی کار میکنند در صورت عدم رعایت ایمنی و اصول کار میتوانند در معرض خطر سوختگی قرار گیرند. وی با بیان اینکه سوختگیها به چهار درجه تقسیم میشوند به تشریح آن پرداخت و افزود: درجه چهار شدیدترین و حادترین نوع سوختگی است به نوعی که مفاصل و استخوانهای فرد نیز قابل مشاهده است و تنها راه درمان و ترمیم آن فلپ است. فوق تخصص جراحی پلاستیک ادامه داد: سوختگی درجه یک سوختگی سطحی است که به سرعت و بدون نیاز به درمانهای طولانی مدت بهبود مییابد.
افتخاری با بیان اینکه سوختگی نوع دو به دو بخش سطحی و عمقی تقسیم میشوند، خاطرنشان کرد: سوختگی نوع دو سطحی با علائمی همچون تاول و سوزش ناحیه سوختگی خود را نشان میدهد و بعد از سه هفته با درمانهای اولیه بهبود مییابد.
وی اظهار کرد: روش درمان در افراد گرفتار سوختگی نوع دو عمقی و سه به سادگی درمان نوع دو و یک نیست و باید پوست جدید جایگزین پوست مرده شده و مدت درمان آن بیش از ۳ هفته است. عضو انجمن حمایت از بیماران سوختگی تصریح کرد: درمان موفق و نتیجهبخش در سوختگی درمانی است که علاوه بر ترمیم زیبایی عضو آسیب دیده بتواند عملکرد این بخش را نیز احیا کند.
افتخاری با بیان اینکه درمان سوختگی با مشارکت و همکاری اعضای تیم جراحی در مراکز درمانی شهرستان انجام میشود، گفت: در این حوزه پزشکانی قابل و توانا خدمت میکنند که عمده هدف آنها درمان و بهبود بیماران است.
وی از پیشرفت تجهیزات در مراکز درمانی شهر اراک خبر داد و گفت: بیمارستان و مراکز درمان سوختگی در شهرستان اراک به حدی پیشرفت داشته است که دیگر نیازی نیست بیماران را به مراکز درمانی دیگر انتقال داد. افتخاری با اشاره به اینکه درمان سوختگی زیر پوشش بیمه قرار دارد از هزینههای گزاف و سنگین آن خبر داد و گفت: با توجه به پوشش بیمهای درمان این عارضه هزینهبر است. عضو انجمن حمایت از بیماران سوختگی با اشاره به دیگر تبعات سوختگی بیان کرد: علاوه بر هزینه مالی فرد دچار سوختگی فشارهای روحی، روانی و جسمی تا پایان عمر درگیر است که این بخش از تبعات با هیچ هزینهای قابل جبران نیست.
دیدگاه تان را بنویسید