وزیر علوم: کنکور دو تا سه سال دیگر حذف خواهد شد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات گفت: کنکور سراسری دو تا سه سال دیگر حذف خواهد شد.
خبرگزاری صداوسیما: منصور غلامی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: حذف کنکور به این سختیها که میگویند نیست و ما برای این کار تکلیف قانونی داریم و باید آن را اجرا کنیم.
وی گفت: با این حال برای رشتههای دانشگاهی پرمتقاضی همچنان نیازمند یک ارزیابی عادلانه هستیم و بر این اساس مقرر شده تا آموزش و پرورش ظرف دو تا سه سال آینده امتحانات را به صورت سراسری به گونهای برخورد کند که این ارزیابی صورت گیرد.
غلامی افزود: پارسال ۸۵ درصد دانشجویان در رشتههای مختلف نمره کنکورشان در پذیرفته شدنشان تأثیر خاصی نداشت و بر اساس سابقه تحصیلی پذیرفته شدند و این مقدمهای برای حذف کنکور است.
وی گفت: ساز و کاری تعریف و اعلام خواهد شد که کسانی که نمیخواهند در کنکور شرکت کنند برای تحصیل در برخی رشتهها در شماری از دانشگاهها درخواست پذیرش دهند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در تلاشیم تا پیش از کنکور امسال تکلیف دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را برای پذیرش دانشجو مشخص کنیم.
غلامی گفت: هر نهاد، دستگاه یا سازمانی که میخواهد مؤسسه آموزش عالی داشته باشد باید افرادی را که نیاز دارد بپذیرد و آموزش دهد.
وی افزود: در صددیم تا واحدهای کوچک دانشگاهی را در بخش دولتی و غیردولتی به دانشگاههای بزرگ متصل کنیم تا از آنان حمایت بیشتری شود و نظارت کارشناسی بیشتری بر آنها صورت گیرد.
غلامی گفت: تلاش میکنیم تا دانشگاههای کوچک را به سمت تجمیع یا انحلال پیش ببریم.
وی با اشاره به وجود فارغ التحصیلان بیکار دانشگاهی در جامعه افزود: هیچگاه دانشگاهها سفارش تربیت نیروی انسانی نداشته اند و همواره شاهد تولید انبوه فارغ التحصیلان دانشگاهی بودیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در زمینه تحقیقات و پژوهش از سند توسعه جلوتر هستیم گفت: در این زمینه دانشگاههای کشور رتبه اول در منطقه و رتبه شانزدهم در دنیا را از آن خود کرده اند.
غلامی افزود: برای کاربردیتر شدن تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهی باید به جایی برسیم که نتایج این تحقیقات مشتری داشته باشد و دستگاهها و سازمانهای مختلف به دانشگاهها سفارش پژوهش بدهند.
وی گفت: وزارت علوم به پایان نامههایی که برای رفع نیاز سازمانها تدوین شوند توجه بیشتری میکند.
غلامی افزود: وزارت علوم به صورت آزمایشی در ۱۰ استان کشور بر روی پژوهشهای کاربردی دانشگاهها تمرکز کرده است که نتایج آن را به سراسر کشور تعمیم خواهد داد.
وی با اشاره به اختصاص ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاهها به پژوهش گفت: بودجه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مورد رضایت آنها نیست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نگرانی برای ایجاد بحران در وضعیت مالی دانشگاهها در سال آینده وجود دارد افزود: بیش از ۷۰ درصد اعتبارات دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، هزینههای جاری است که صرف حقوق و دستمزد میشود و ما بقی اعتبارات مصرفی و پژوهشی است.
غلامی گفت: افزایش ۱۴ درصدی در بودجه سال آینده دانشگاهها با توجه به افزایش حقوقها ناچیز است.
وی افزود: با این وجود تأمین تجهیزات آزمایشگاهی برای گسترش تحقیقات و پژوهشها ازجمله دغدغههای وزارت علوم است.
غلامی تأکید کرد: بر اساس قانون، با تخلفات خرید و فروش پایان نامه برخورد میکنیم.
وی با اشاره به گسترش بی رویه دانشگاهها در سالهای گذشته در سراسر کشور گفت: هم اکنون تعداد زیادی از دانشجویان در تحصیلات تکمیلی مشغول تحصیل هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: با هماهنگیهای صورت گرفته فرصتهای مطالعاتی برای استادان و دانشجویان در صنایع کشور فراهم شده است و تمامی استخدامیهای سال آینده به مدت شش ماه به صورت پیمانی در صنعت کشور فرصت مطالعاتی خواهند داشت.
غلامی گفت: دانشگاههای اصلی و مهم کشور در یک سال گذشته درخواستهای مختلفی را برای تحلیل مسائل روز کشور انجام داده اند.
وی افزود: وزارت علوم در زمینه تحقیقات و پژوهش با وزارتخانههای دفاع، نفت و نیرو و سازمان محیط زیست همکاریهای مشترک بسیار خوبی دارد.
غلامی با اشاره به عقد قرارداد هفت هزار میلیارد تومانی شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای وابسته به پارکهای علم و فناوری برای تولید محصولات داخلی در سال گذشته از دستگاههای اجرایی و سازمانها و نهادها خواست تا نیازهایشان را به این شرکتها اعلام کنند.
وی گفت: با بازنگری در آیین نامه ارتقای هیأت علمی دانشگاهها و دادن مشوق به استادان و دانشجویان، زمینه برای کاربردیتر شدن پایان نامهها ایجاد شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: محور اصلی در وزارت علوم، تلاش برای گسترش علوم اسلامی است.
غلامی گفت: طبق قانون، در حال گسترش دانشگاهها و رشتههای فنی و حرفهای و علمی و کاربردی و ایجاد رشتههای جدید در آنها و به روز کردن تجهیزاتشان هستیم.
وی افزود: دانشگاههای علمی کاربردی وابسته به دستگاههای اجرایی را تعطیل کردیم.
غلامی با اشاره به گسترش دانشگاه پیام نور در سالهای گذشته گفت: هم اکنون شاهد کاهش ورودی دانشجو به این دانشگاه هستیم از اینرو در حال ساماندهی واحدهای دانشگاههای پیام نور در سراسر کشور هستیم.
وی افزود: تا پایان امسال وضعیت استخدامیها در دانشگاههای فنی و حرفهای و پیام نور مشخص خواهد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص دانشجویان ستاره دار هم گفت: بر اساس قانون، کسانی که اقداماتی بر علیه امنیت کشور انجام دهند بر اساس استعلام از قوه قضائیه و دستگاههای امنیتی نمیتوانند در دورههای تحصیلات تکمیلی تحصیل کنند.
غلامی گفت: با دقت و بررسیهای نهادهای مسئول در پارسال و امسال مشکلی در این زمینه نداشتیم.
دیدگاه تان را بنویسید