هشدار پلیس؛ منازل خود را به گاوصندوق و بانک تبدیل نکنید

کد خبر: 903054

معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره سرقت از منازل هشدار داد.

هشدار پلیس؛ منازل خود را به گاوصندوق و بانک تبدیل نکنید

باشگاه خبرنگاران جوان: سرهنگ کارآگاه احمد نجفی معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: بررسی‌های اخیر پلیس نشان می‌دهد بسیاری از سارقان خودرو در پایتخت در حرکتی هوشمندانه نسبت به تغییر شغل خود اقدام کردند.

وی اظهار کرد: شاید این خبر در نگاه اول خواننده را دچار این سوءتفاهم کند که این افراد متنبه شده و به مشاغل شرافتمندانه روی آورده اند و تصمیم دارند بعد از این، از راه عرق جبین و کد یمین به امرار معاش خود و خانوادشان بپردازند. خیر! این افراد نادم و پشیمان نبوده و صرفا با نگاهی روانشناسانه به تجزیه و تحلیل شرایط فعلی جامعه پرداخته و دریافته‌اند در بازار بزهکاری، این روز‌ها برد با سرقت از منازلی است که عملا تبدیل به گاوصندوق‌هایی برای نگهداری وجوه نقد با مقادیر میلیاردی و طلا و سکه و دلار شده‌اند.

سرهنگ نجفی تصریح کرد: بسیاری از شهروندان به دلایل مختلف از جمله فرار از مالیات و بی اعتمادی به بانک‌ها و ... اقدام به نگهداری وجوه نقد و سایر اندوخته‌های غیر نقدی خود به ارزش میلیارد‌ها تومان در خانه‌های خود کرده و خانه خود را تبدیل به یک گاوصندوق می‌کنند و برای فرار از پرداخت گوشه‌ای از درآمد‌های خود در قالب مالیات به دولت، کلیه اندوخته خود را یک شبه به دست سارقان می‌سپارند.

وی افزود: رویه‌ای که به شدت به بازار کار سارقان رونق داده و باعث شده سرقت از شیوه سنتی و سخت آن مانند بار زدن اسباب و اثاثیه منزل و یافتن مالخر، تغییر شکل یافته و با حداقل زحمت و حداکثر بازدهی سارق منزل شما را در ظرف کمتر از یک ساعت صاحب گنجینه‌ای ارزشمند از طلا و سکه و دلار و میلیارد‌ها تومان وجه نقد کند.

معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی پایتخت گفت: سرقت‌هایی که دستاوردشان چیزی از افسانه‌های دزدان دریایی و علی بابا وچهل دزد بغداد کم ندارد و البته بدون اسم رمز و تنها با بی احتیاطی و غفلت شما در‌های پس انداز و اندوخته‌های یک عمر زندگی شما بروی سارقان گشوده خواهد شد.

سرهنگ نجفی در ادامه فهرستی از اقدامات مفید در زمینه پیشگیری از سرقت منزل ارائه داد که در راس همه این موارد به خودداری از نگهداری طلا وسکه و وجوه نقد در منزل اشاره کرد:

۱- مقابل تمام پنجره ها، نورگیر، پاسیو و روی دیوار‌های کوتاه و بالکن‌های طبقه اول حفاظ مقاوم و مطمئن نصب کنید.

۲- در راهرو و پشت بام را با حفاظ نرده‌ای ایمن کنید.

۳- در صورت خروج از خانه، فقط به بستن در خروجی اکتفا نکرده و همه در‌های داخل خانه را قفل کنید تا فرصت جستجو و راه نفوذ از سارقان گرفته شود.

۴- کلید خانه خود را در دسترس افراد غیر مطمئن قرار ندهید.

۵- در صورتی که بیرون خانه شما روشنایی ندارد با نصب لامپ در سر در خانه روشنایی محل را تامین کنید.

۶- نردبان و چهار پایه را در کنار دیوار حیاط قرار ندهید تا راه ورود سارقان هموار نشود.

۷- در مواقع خالی بودن خانه، چراغ یکی از اتاق‌ها را به مدت طولانی و مستمر روشن بگذارید و حتی المقدور از همسایه‌ها و آشنایان مورد اطمینان بخواهید که روشنایی داخل خانه را در هنگام شب تغییر دهند.

۸-در صورت مسافرت، اشیا قیمتی خود را به اقوام مورد اعتماد خود بسپارید.

۹- اگر کلید خانه یا یدک آن را گم کردید سریع قفل‌های درب را تعویض کنید. گاهی شما تصور می‌کنید دسته کلید را گم کرده اید، اما در دام دزدان جیب بر گرفتار شده اید و آن‌ها با تعقیب شما آدرس خانه را به دست آورده و به دنبال فرصتی برای سرقت هستند.

۱۰- اگر خانه‌های اطراف شما خالی از سکنه است یا در مجاورت آن‌ها مشغول ساختمان سازی هستند، لازم است که از خانه خود مراقبت بیشتری کنید.

۱۱- از قرار دادن کلید در محل‌هایی مانند زیر جاکفشی و دیگر محل‌های قابل دسترسی خودداری کنید.

۱۲- از نشان دادن محل نگهداری وجه نقد و طلا و جواهرات و اشیای با ارزش و گرانبها به همسایگان و کسانی که مورد اعتماد نیستند و همچنین از نگهداری آن‌ها به صورت یکجا خودداری کنید.

۱۳-قبل ازترک خانه از بسته بودن در ورودی پشت بام مطمئن شوید و به قسمت‌های مختلف خانه سرکشی کرده و پنجره‌ها را بررسی کنید.

۱۴- هنگامی که به مسافرت می‌روید همسایه‌های مورد اطمینان را در جریان قرار دهید.

۱۵- اگر از سیستم دزدگیر برقی استفاده می‌کنید به طور مرتب آن را کنترل کرده و معایبش را برطرف کنید و هنگام خروج از منزل کلید آن را باز کنید.

۱۶- برای جلوگیری از سرقت منزل خود به روش توپی زنی، توپی قفل را با بدنه در هم‌سطح، در صورت عدم امکان لوله‌ای فلزی به دور آن جوش دهید.

۱۷- به زنگ‌های بی وقت و بی مورد تلفن و منزل بی توجه نبوده و آن‌ها را به عنوان زنگ خطر تلقی کنید و حتی الامکان منزل خود را برای گردش یا ملاقات دوستان و فامیل به صورت یکسان و یکنواخت ترک نکنید.

۱۸- استفاده از دوربین‌های مداربسته با کیفیت که در صورت سرقت تصاویر تهیه شده برای کارآگاهان پلیس قابل بهره برداری است.

۱۹-در زمان خروج از پارکینگ از بسته شدن در و عدم ورود افراد غریبه اطمینان حاصل کنید.

۲۰- درب مجتمع را برای افراد غریبه بازنکنید.

۲۱-اجازه ندهید فردی که نمی‌شناسید بعد از شما وارد مجتمع شود و از او بخواهید زنگ واحد مورد نظر خود را زده و درب توسط آن همسایه برای او باز شود.

سرهنگ نجفی گفت: در صورت بروز سرقت و مالباختگی، شهروندان موارد ذیل را در نظر داشته باشند:

۱- آرامش خود را حفظ کرده و خونسرد باشید.

۲- فورا به پلیس ۱۱۰ زنگ بزنید.

۳- برای باقی مانده آثار انگشت سارقان به هیچ چیز دست نزنید و جای لوازم را تغییر ندهید.

۴- اجازه ندهید که افراد غیر مسئول به چیزی در محل سرقت دست بزنند.

۵- اجازه ندهید مردم در محل سرقت جمع شوند.

۶- به کسی در مورد فرآیند پیشرفت تحقیقات پلیس چیزی نگویید.

معاون مبارزه با سرقت‌های خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: کشف جرائمی مانند سرقت وظیفه ذاتی و تعریف شده پلیس آگاهی است، اما برخی موارد مانند ایمن سازی منازل به عنوان اقدامات پیشگیرانه در حیطه وظایف مالکان است و هر شخصی قبل از مالباختگی با دوراندیشی باید نسبت به ایمن سازی محل سکونت خود اقدام کرده و از نگهداری مقادیر بالای وجوه نقد و سایر اموال با ارزش در منزل، که امکان نگهداری آن‌ها در بانک‌ها وجود دارد خودداری کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت