اژه ای: قصد برخورد با تجمعات قانونی را نداریم
سحنگوی قوه قضاییه گفت: گاهی یک سری افراد میآیند به صورت خودجوش در پیاده رو میایستند و حرفشان را میزنند و اعتراضشان را اعلام میکنند و بازداشت هم نمیشوند، بنابراین بنایی برای برخورد با تجمعات قانونی نداریم.
خبرگزاری فارس: خبرنگاری در صدوسیوچهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه گفت: اخیرا فیلمی از شروری منتشر شده که مردم را آتش میزده، چرا این افراد چند بار آزاد میشوند و دوباره کارهای خود را ادامه میدهند؟ راهکار قوه قضاییه چیست تا این افراد به جامعه بازنگردند؟
اژهای در پاسخ گفت: شما میگویید چرا افراد مکرر به زندان میروند، خب به دلیل جرایمی است که انجام میدهند از طرف دیگر میگویید این افراد با اکراه رضایت گرفته اند خب ما که از این موضوع با خبر نیستیم البته اگر متوجه شویم آن رضایت را نمیپذیریم.
وی ادامه داد: ناجا اعلام کند این رضایت را با اکراه گرفته اند آن موقع ما حتما بررسی میکنیم وگرنه نمیشود همین طوری حرف زد و از کنارش هم رد شد، در ثانی این مجرمان عمدتا از شکات خصوصی خود رضایت میگیرند خب جنبه خصوصی جرمشان از بین میرود و حتی ممکن است به دلیل رضایتی که اخذ کرده مشمول عفو هم شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص حرفه وکالت گفت: اعتقاد من این است که باید اطلاعات حقوقی مردم بالا برود و نیازی به وکیل نداشته باشند، اما این موضوع امکان پذیر نیست و باید وکلایی داشته باشیم.
اژهای اظهار داشت: ما باید شرایطی فراهم کنیم تا وکیل به تعداد کافی باشد و قوه قضاییه یک لایحه جامع وکالت پیشبینی کرد و ابتر ماند، در یک مقطع دیگر در زمان آیت الله شاهرودی پیشنهادی به مجلس برده شد که همین ماده ۱۸۷ بود که کار خوبی بود، من قبول دارم کار برخی از وکلا قیمت گزاف و سنگینی دارد البته این برای همه نیست بلکه برای یک سری افراد خاص است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: من پروندهای را میدیدم که شاکی ۴ تا وکیل گرفته برای خودش توجه کنید شاکی! حالا اینکه ۴ شاکی نیاز است یا نه من نمیدانم، این افراد آمدند در دادگاه و در ۲۶ جلسه به نوبت حضور داشتند حالا فکر میکنید اینها چقدر گرفته اند؟ نزدیک ۱.۴ میلیارد تومان پول گرفته اند خب من از اینها پرسیدم آیا واقعا نیاز بوده است؟
وی اظهار داشت: البته اینکه شما گفتید ما وکیل کم داریم من اطلاع ندارم هرچند کانونهای وکلا میگویند چیزی حدود ۶۰ هزار وکیل داریم.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی براینکه برنامههای دستگاه قضا برای برخورد با برخی تجمعات غیرقانونی چیست، گفت: یک ضرب المثلی هست که میگوید یک سوزن به خودت بزن... چرا شما به عنوان خبرنگار با برخی از موضوعات دوگانه برخورد میکنید؟
وی ادامه داد: در مورد تجمع نظرمان این است که در قانون مشخص شده چه تجمعی قانونی یا غیرقانونی است آن چیزی که در صورت جلسات میآید حجیت ندارد بلکه آنچه به قانون تبدیل میشود برای ما ملاک عمل است، در مورد تجمعات باید این را فراموش نکنیم که کی و کجا و چگونه یک مراسمی برگزار میشود و حتی چه حرفهایی زده میشود آیا برای کسی مزاحمت ایجاد میکند یا نه؟
اژهای ادامه داد: گاهی یک سری افراد میآیند به صورت خودجوش در پیاده رو میایستند و حرفشان را میزنند و اعتراضشان را اعلام میکنند و بازداشت هم نمیشوند، اما یک جایی هم شاید یک سری محدودیتهایی وجود دارد که نمیشود در آنجا تجمعی برگزار شود علی ایحال ما بنایی برای برخورد با تجمع و برخورد دوگانه نداریم.
دیدگاه تان را بنویسید