سونامی بازنشستگی نیروی انسانی در مدارس استثنایی

کد خبر: 898984

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه با چالش نیروی انسانی متخصص مواجهیم، گفت: با سونامی بازنشستگی نیروی انسانی در مدارس استثنایی مواجه هستیم.

سونامی بازنشستگی نیروی انسانی در مدارس استثنایی

خبرگزاری فارس: مجید قدمی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در استودیو الفبا اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی در نهاد آموزش و پرورش، سازمان آموزش و پرورش استثنایی وجود دارد که از سال ۱۳۷۰ بر اساس مصوبه مجلس تشکیل شد که ۷ گروه را شامل آسیب‌دیده شنوایی، آسیب‌دیده بینایی، آسیب‌دیده ذهنی، اختلالات عاطفی، اختلالات یادگیری، مشکلات جسمی ـ. حرکتی و چند معلولیتیتحت پوشش قرار می‌دهد؛ همچنین از ۳ سال پیش کودکان دیرآموز را که انحراف معیار آن‌ها ۱۵ نمره از دانش‌آموزان عادی کمتر است، تحت پوشش قرار دادیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۱ هزار دانش‌آموز تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی هستند که شامل ۷۸ هزار نفر در مدارس خاص و ۷۳ هزار دانش‌آموز تحت پوشش طرح فراگیر و تلفیقی هستند؛ دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی با ۵۸ هزار نفر بیشترین گروه دانش آموزان استثنایی را تشکیل می‌دهد.

قدمی به مناسب‌سازی کتاب‌های درسی برای دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه اشاره کرد و با بیان اینکه هزینه کتاب‌های دانش‌آموزان نابینا ۱۷۰ هزار تومان می‌شود، اما بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان اخذ می‌کنیم و به آن‌ها از نظر هزینه فشار نمی‌آوریم، گفت: امسال رشته‌های موسیقی و کامپیوتر برای دانش‌آموزان نابینا ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: حدود ۱۵۲۰ مدرسه با در نظر گرفتن مدارسی که دوشیفت هستند، ۱۵۷۰ مدرسه برای دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه وجود دارد و ۲۳ هزار نیروی انسانی در این مدارس مشغول به فعالیت هستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص بودجه این سازمان گفت: ۱۳۵ میلیارد تومان بودجه سازمان آموزش و پرورش استثنایی است و بودجه فصل یک یعنی حقوق و مزایای معلمان آموزش و پرورش استثنایی، ۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه با چالش نیروی انسانی متخصص مواجه هستیم، افزود: خروجی ما امسال ۸۰۰ نفر و ورودی ما به آموزش و پرورش استثنایی، ۲۵۰ نفر است؛ در حال حاضر با سونامی بازنشستگی نیروی انسانی در مدارس استثنایی مواجه هستیم؛ این سونامی از دو سال پیش شروع شده و تا سه سال آینده ادامه دارد یعنی هر سال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر بازنشسته می‌شوند و نصف آن نیز مانند امسال وارد نمی‌شنوند و بر این اساس تراکم کلاس‌ها که باید بین ۶ تا ۸ نفر باشد، بالا رفته و به ۱۲ نفر رسیده است.

قدمی با اشاره به مناسب‌سازی محیط جامعه برای معلولان گفت: معلولیت مشکل فرد نیست بلکه مشکل جامعه است؛ با وجود آنکه شورایی در وزارت کشور تشکیل شده است، اما هنوز مناسب‌سازی به طور کامل انجام نشده است و شاهدیم که ساختمان یک وزارتخانه یا دانشگاه رمپ برای عبور ویلچر ندارد.

وی با اشاره به آموزش‌های مناسب و با کیفیت برای دانش‌آموزان معلول به ویژه نابینا گفت: امسال ۳۲۶ دانش‌آموز در کنکور قبول شدند که ۱۴ نفر رتبه زیر ۱۰۰ را کسب کردند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی به خدمات درمانی و ورزشی برای دانش‌آموزان بانیاز‌های ویژه اشاره کرد و گفت: در ۳ سال گذشته، ۱۷ هزار نفر از خدمات درمانی استفاده کردند و ۱۰ میلیارد تومان برای بخش ورزش و فرهنگی این دانش‌آموزان هزینه کردیم؛ همچنین هماهنگ کردم رشته بولینگ را هم برای دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه پیش‌بینی کنیم.

وی با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها به قانون ۳ درصد استخدام معلولان عمل نکردند، گفت: این موضوع را کسی پیگیری نمی‌کند و اگر این قانون انجام شود، هیچ معلول بیکاری باقی نمی‌ماند.

وی همچنین در خصوص هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه گفت: هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان ۷۰ میلیارد تومان است و این درحالیست که اگر بودجه سازمان به طور کامل تخصیص یابد، ۴۰ میلیارد تومان آن تأمین می‌شود و مجبوریم از خانواده‌ها در مناطق برخوردار کمک بگیریم البته در مناطق کمتربرخوردار و محروم هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان بانیاز‌های ویژه رایگان است و در تهران نیز شهرداری، این هزینه را تقبل کرده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت