راههای توسعه همکاریهای ایران و ترکیه در حوزه حج بررسی شد
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار رئیس بعثه حج ترکیه، خواستار همکاری کارشناسان دو طرف برای استفاده از تجارب یکدیگر در خدمترسانی بهتر به حجاج شد.
خبرگزاری فارس: حجتالاسلام سیدعلی قاضی عسکر نماینده، ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و «علی أرباش» رئیس بعثه حج و رئیس سازمان دیانت ترکیه امروز با یکدیگر دیدار و درباره راههای توسعه همکاریهای دو کشور در حوزه حج گفتگو کردند.
در این دیدار دو طرف از تشکیل کارگروههای مشترک برای انتقال تجارب خود به یکدیگر در حوزههای مختلف حج استقبال و نتایج آن را برای جهان اسلام مثبت ارزیابی کردند.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن ابراز خوشحالی از سفر علی أرباش رئیس سازمان دیانت و رئیس بعثه حج ترکیه به کشورمان، ابراز امیدواری کرد: همکاریهای دو طرف درحوزههای فرهنگی، اجرایی و اقتصادی حج توسعه یابد.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و اجرایی بعثه کشورمان در حج و عمره، اظهار داشت: در پژوهشکده حج و زیارت در قم تاکنون حدود یک هزار و ۴۰۰ اثر در حوزههای مختلف منتشر کردهایم و از نرمافزارها و فیلمهای آموزشی و فضای مجازی برای آموزش احکام، مناسک و اسرار و آداب سفر حج و همچنین بیان تاریخ اسلام و آشنایی زائران با مذاهب اسلامی و اماکن تاریخی در مکه و مدینه استفاده میکنیم.
وی اقدامات صورت گرفته در حوزه اجرا برای فراهم کردن زمینه سفر راحتتر زائران به حج را برشمرد و خواستار همکاری کارشناسان دو طرف برای استفاده از تجارب یکدیگر در خدمترسانی بهتر به حجاج شد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت همکاری بعثههای کشورهای اسلامی را برای فرهنگسازی در حج مهم توصیف کرد و مشارکت این کشورها در برنامه ریزیهای آینده حج را ضروری خواند و گفت: کشورهای اسلامی میتوانند ایدهها و پیشنهادهای خود را به کشور میزبان ارائه دهند و با همکاری یکدیگر گامهای موثری در ارتقای حجگزاری بردارند.
وی همچنین از توسعه فعالیتهای مشترک در حوزه اقتصادی حج و همکاری علما و اندیشمندان جهان اسلام و برگزاری همایشهای مشترک در خصوص آثار تربیتی و اخلاقی حج و دیگر موضوعات مرتبط با هدف ایجاد تحول اخلاقی در زائران استقبال کرد.
در این دیدار علی أرباش رئیس سازمان دیانت ترکیه نیز با اشاره به مذاکرات دو طرف در ایام حج سال گذشته اظهار داشت: ایران و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که تعداد قابل توجهی حاجی را به عربستان اعزام میکنند و طبیعی است از تجارب یکدیگر استفاده کنند.
رئیس بعثه حج ترکیه با بیان روند ثبتنام و اعزام زائران کشورش به حج و آموزش و اطلاع رسانی به آنها، از ایده سرپرست حجاج ایرانی در خصوص همکاری با یکدیگر استقبال کرد و گفت: ما میتوانیم در زمینههای مختلف از جمله بخشهای تغذیه، پزشکی، فرهنگی و اقتصادی حج هم با یکدیگر همکاری کنیم.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز با تاکید بر اینکه ایران و ترکیه به عنوان دو کشور دوست و برادر، دارای منافع مهمی هستند، تصریح کرد: همکاریهای دو طرف در همه سطوح میتواند توسعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه همکاریهای دو کشور در حوزه تقریب مذاهب اسلامی، توطئهها و فتنههای دشمنان مشترک را خنثی خواهد کرد، به اهداف دشمنان از دامن زدن به اسلام هراسی در دنیا اشاره و دفاع از ارزشهای اسلامی و توحیدی و همکاری با سایر ادیان در موضوعهای مورد علاقه دو طرف را مهم خواند.
علی ارباش نیز با تأکید بر اینکه دو طرف باید با تقویت همبستگی میان خود با قدرت در مقابل دشمنان بایستند، تصریح کرد: ترکیه باید در برابر دشمنان ایران مانند سپر عمل کند و ایران نیز در برابر اتفاقاتی که برای ترکیه رخ میدهد، رفتار مشابهی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ایران و ترکیه در کنار هم میتوانند نقشههای غرب را برای ایجاد اسلام هراسی در دنیا خنثی کنند، افزود: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه و بزرگ قرنهای متمادی در کنار هم به خوبی زندگی کردهاند و به دلیل مشترکات فراوان، سخن یکدیگر را به خوبی میفهمند.
در ادامه این دیدار نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت دیدگاههای دو طرف را به هم نزدیک خواند و گفت: از ظرفیتهای حج میتوان برای حل مسائل و مشکلات جهان اسلام استفاده کرد.
وی برخی از مشکلاتی را که هم اکنون زائران در مناسک حج با آن روبرو هستند یادآور شد و توسعه زیرساختها در عربستان برای استقبال از تعداد بیشتری از حجاج را ضروری خواند.
وی همچنین به آثار مثبت اقتصادی ارائه تولیدات کشورهای اسلامی در مکه و مدینه و ایجاد بازار مشترک اسلامی اشاره کرد و با استقبال از نگاه مسئولان حج ترکیه در تقویت همکاریها میان کشورهای اسلامی، تصریح کرد: نگاه ما در حج، وحدت است و امام خمینی (قدس سره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فتوا دادهاند که زائران ایرانی در نمازهای جماعت اهل سنت در مکه و مدینه به صورت گسترده حضور یابند و مراجع عظام تقلید هم اهانت به مقدسات اهل تسنن و ایجاد تفرقه میان فرق اسلامی را حرام اعلام کردهاند و هرگز به تفرقه افکنان اجازه میدان داری نمیدهند.
برپایه این گزارش، در پایان این دیدار دو طرف از تشکیل کمیته مشترک برای انتقال تجارب در حوزه ثبتنام و اعزام حجاج و حضور فعالتر اساتید و فرهیختگان دو کشور در حوزه معارف حج استقبال کردند.
دیدگاه تان را بنویسید