طرح «معلم تمام وقت» اجباری است؟

کد خبر: 892301

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ورود و خروج از طرح «معلم تمام وقت» اختیاری است، گفت: بیمه تکمیلی فرهنگیان تا اول آذرماه امسال تمدید شده است.

طرح «معلم تمام وقت» اجباری است؟

خبرگزاری فارس: علی الهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در خصوص ابهام‌های طرح معلم تمام وقت، اظهار کرد: در یک سال تحصیلی ۲ میلیون ساعت حق تدریس در کشور انجام می‌شود که ۱.۲ میلیون ساعت توسط معلمان رسمی و٨٠٠ هزار ساعت توسط سرباز معلمان و نیرو‌های خرید خدمت و حق‌التدریس انجام می‌شود.

وی به مزایای طرح معلم تمام‌وقت اشاره کرد و افزود: حق‌التدریس معلمان رسمی در حال حاضر به صورت جداگانه از حقوق محاسبه می‌شود؛ در حالی که در طرح معلم تمام وقت، همراه با حقوق پرداخت می‌شود ضمن اینکه در پاداش پایان خدمت هم لحاظ می‌شود.

الهیار ترکمن اضافه کرد: بر اساس طرح معلم تمام وقت، اگر معلمی با اختیار خودش ۶ ساعت از ساعت غیرموظف خودش را به ساعت موظف وصل کند، ١٨ درصد فوق‌العاده ویژه دریافت می‌کند که ۱۲ ماه پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر معلمی وارد طرح شود و به هر دلیلی نخواهد که در این طرح بماند پس از یک سال تحصیلی و انجام تعهدات، می‌تواند از طرح خارج شود؛ ضمن اینکه ۶ ساعت اضافه به معنای اضافه تدریس نیست و ممکن است نقش‌های دیگر برای معلم در نظر گرفته شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش در واکنش به این جمله که عنوان می‌شود با اجرای این طرح، اضافه تدریس جزو وظایف معلمان می‌شود، گفت: در طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان تغییری ندادیم و چنین اتفاقی نمی‌افتد.

وی با تأکید بر اینکه طرح معلم تمام وقت اختیاری است و همچنین منعی برای خروج معلمان از این طرح وجود ندارد، اظهار کرد: نیازمند تخصص و توان معلمان هستیم و با جان و دل می‌پذیریم. ما لینکی را در سایت معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی پیش بینی کردیم و نظرات را بررسی می‌کنیم.

الهیار ترکمن با بیان اینکه اصلاً قصد نداریم همه معلمان را وارد این طرح کنیم، گفت: ۷۰۰ میلیارد تومان بابت حق‌التدریس معلمان پرداخت می‌کنیم که این میزان را خب این را روی حقوق می‌گذاریم.

وی با تأکید بر اینکه انتخاب نام معلم تمام وقت برگرفته از سند تحول آموزش و پرورش است، افزود: حدود اجرای طرح در حد اجرای سال تحصیلی است و در حال نهایی کردن و ابلاغ آن هستیم.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ابلاغیه نهایی طرح را سازمان اداری و استخدامی باید اعلام کند و فکر می‌کنم کمتر از دو هفته دیگر ابلاغ شود.

* آخرین وضعیت لایحه رتبه‌بندی معلمان

الهیار ترکمن به لایحه رتبه‌بندی معلمان اشاره کرد و گفت: ۷۶۰ منطقه آموزشی داریم و بحث انگیزه و بالارفتن کیفیت جزو اهداف آموزش و پرورش است؛ رتبه‌بندی نظامی است که از استاندارد‌های شغلی برخوردار است تا فعالیت‌ها و کیفیت ارتقا پیدا کند و در این نظام رفتار‌های خودتنظیمی مدنظر است که بتوان از آن طریق رفتار معلمان برای مشوق‌های لازم تنظیم شود.

وی ادامه داد: تا قبل از سال۹۴، شکل‌هایی از رتبه‌بندی را داشتیم در سال ۹۴ دولت اجازه داد که مرحله اول رتبه‌بندی اجرا شود و برای اجرای آن در سال‌های ۹۴ و ۹۵ رقم ۵ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شد.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش افزود: بر طبق جزء ۲ بند الف. ماده ۶۳ برنامه توسعه، دولت مکلف است لایحه رتبه‌بندی را با سه محور تدوین نظام رتبه‌بندی، جبران خدمت فرهنگیان و مهندسی نیروی انسانی به مجلس ارائه دهد.

وی با بیان اینکه لایحه رتبه‌بندی معلمان را شهریور ماه به دولت ارائه کردیم، ادامه داد: این لایحه در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است که کلیات آن تصویب شده است؛ ۵ رتبه حرفه‌ای تعریف کردیم که متناسب با آن ضریب پیش‌بینی شده است.

الهیار ترکمن با بیان اینکه امیدواریم همزمان با بودجه، لایحه به مجلس ارائه شود، تصریح کرد: تأخیر را قبول دارم، ولی می‌خواستیم رتبه‌بندی با زیرنظام‌های سند تحول همزمان باشد که اعتبار آن را در لایحه بودجه پیشنهادی دولت می‌آوریم و قطعاً اجرا می‌شود.

* بدهی هزار میلیارد تومانی بیمه طلایی

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش درباره بیمه تکمیلی فرهنگیان گفت: حق بیمه ثابت است، ولی خدمات در استان‌ها متفاوت است؛ در درمانگاه‌های فرهنگیان نیز تعرفه فرهنگی وجود دارد و تخفیف در نظر گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: در شکل فعلی بیمه تکمیلی، یک سری بیمارستان‌ها طرف قرارداد هستند و تنها فرانشیز دریافت می‌شود و برخی نیز طرف قرارداد نیستند و پس از هزینه توسط فرهنگی، مستندات ارائه می‌شود و اعتبار پرداخت می‌شود.

الهیار ترکمن با تأکید بر اینکه چیزی به عنوان بیمه طلایی درمان وجود ندارد، اظهار کرد: یکبار در آموزش و پرورش بدون پشتوانه مالی، با شرکت بیمه‌ای قرارداد بسته شد که در سال ۹۱ حدود هزار میلیارد تومان بدهی ایجاد کرد.

وی افزود: اگر در سال ۹۲ بیمه تکمیلی به شکل صندوقی اجرا نمی‌شد، امکان ارائه آن نبود، چون با توجه به بدهی آموزش و پرورش به شرکت بیمه‌ای، هیچ شرکت بیمه‌ای حاضر به همکاری نبود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان تا اول آذرماه است، گفت: در حال حاضر قدر سهم فرهنگی ۲۷ هزار تومان است که با چند شرکت بیمه‌ای مذاکره کردیم و به نتایج خوبی هم رسیدیم و در نظر داریم با همین تنوع خدمات وارد بیمه جدید شویم و چند آیتم شامل «عدم افزایش قدر سهم»، «افزایش تعهدات» و «خدمات پایدار» را پیش‌بینی کردیم

وی با بیان اینکه شرکت بیمه‌ای وابسته به آموزش و پرورش نداریم، افزود: نمی‌توانیم در ارائه بیمه تکمیلی تمرکز گرایی را کنار بگذاریم، چون یکبار تفویض اختیار در این زمینه داشتیم، اما در ارائه خدمات بین استان‌ها تبعیض ایجاد شد و شکست خورد.

الهیار ترکمن درباره معوقات حق التدریس و امتحانات اظهار کرد: در آموزش و پرورش با مسائل و مشکلات متعددی مواجه هستیم که دستخوش نگاه‌های سیاسی و سلیقه‌ای شده‌اند.

وی افزود: برخی معوقات فرهنگیان با تأخیر‌های یک ساله مواجه می‌شد که اولویت ما سر و سامان دادن به پرداخت‌ها بود و خیلی از موارد اکنون به ماه پرداخت می‌شود. معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در سال ۹۶ تعداد ۴۱ هزار و ۶۰۰ نفر بازنشسته شدند که ظرف سه ماه تسویه کردیم؛ مشکل بزرگ ما معوقات است که باید مسجل کنیم و تلاش داریم تا شهریور ماه سال آینده به سرانجام برسانیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت