۳۰ درصد مدارس کشور نیازمند مقاوم‌سازی و بازسازی است

کد خبر: 888856

وزیر آموزش و پرورش گفـت: ۳۰ درصد مدارس کشور به مقاوم‌سازی، تخریب و بازسازی نیاز دارند که به ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمند هستیم.

۳۰ درصد مدارس کشور نیازمند مقاوم‌سازی و بازسازی است

خبرگزاری فارس: سید محمد بطحایی شامگاه پنج‌شنبه در نشست با فرهنگیان شهرستان خوانسار اظهار کرد: موانع و مشکلاتی بر سر راه آموزش و پرورش است که نمی‌گذارد به سمت پیشرفت و ترقی برود، آموزش و پرورش تضمین‌کننده آینده نظام و آینده سازان کشور است و باید تقویت شود به حدی که آینده بهتری برای کشور داشته باشیم.

وی با بیان این‌که آموزش و پرورش به دلایل مختلف با مسائل و مشکلات مختلفی مواجه است، افزود: فضا و تجهیزات آموزشی به نحوی نیست که بتوانیم آموزش و پرورش خوب را تقدیم آینده‌سازان کنیم.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه عنوان کرد: نیروی انسانی ما انگیزه لازم و کافی را برای کار باکیفیت در اختیار ندارد، نیروی انسانی ما آموزش‌های لازم متناسب با شرایط روز را نمی‌گذراند، امکانات و تجهیزات لازم به معنای صحیح معلمی را در اختیار نیروی انسانی قرار ندادیم.

وی همچنین گفت: برنامه‌های درسی ما به شیوه کاملاً سنتی و با مسائل مختلف طراحی و اجرا می‌شود، مدیریت و نحوه اداره آموزش با مشکلات و اختلالات مزمنی مواجه است.

بطحائی تصریح کرد: کوهی از مسائل و مشکلات در برابر ما است که اگر به اتکای آموخته‌ها و تجارب ارزشمندی که نظام آموزش و پرورش دارد متکی نباشیم و امید به این‌که زیربنای کشور ما آموزه‌های دینی است قطعاً ناامید می‌شدیم.

وی ادامه داد: همواره در ۳۵ سال گذشته و حتی قبل از پیروزی انقلاب مشکل فضای آموزشی وجود داشته است، گرچه هرازگاهی در بخش‌هایی مشکلات کاهش داشته است، اما معلمان همواره مشکلات متعددی داشتند، باید مسیر و روش آموزش و پرورش تغییر یابد تا در ۴۰ سال آینده با این مسائل و مشکلات مواجه نشویم.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: امروز ۳۰ درصد مدارس کشور یعنی یک سوم مدارس به مقاوم‌سازی، تخریب و بازسازی نیاز دارند که به ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمند هستیم؛ این میزان هزینه برای ساخت و بازسازی برابر با ۲ سال بودجه آموزش و پرورش بدون این‌که هزینه‌های جاری را پرداخت نکنیم.

وی با بیان این که تا زمانی که نیروی انسانی انگیزه کافی برای تحول نداشته باشد تحولی صورت نمی‌گیرد، ابراز کرد: در سال تحصیلی جدید بیش از ۱۴ میلیون و ۲۳ هزار دانش‌آموز مشغول تحصیل شدند که نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته و در مقایسه با ۱۵ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، در ۶ سال آینده این تعداد دانش‌آموز به ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر می‌رسند.

بطحائی با بیان این‌که باید به مسائل جاری آموزش و پرورش توجه شود، عنوان کرد: در مهرماه سال جاری ۶۰ هزار معلم بازنشسته شدند که معادل کارمندان ۳ وزارتخانه است، این موضوع از مسائل جاری آموزش و پرورش است که باید به آن توجه داشته باشیم؛ یک میلیون نیروی شاغل و ۷۰۰ هزار نیروی بازنشسته داریم.

وی در ادامه اذعان کرد: مسیر و نگاه برای حل مسائل در آموزش و پرورش باید تغییر کند و از برنامه‌های ۴۰ سال گذشته نباید استفاده کرد، نخستین اقدام تمرکز در نظام آموزش و پرورش است، مدیران مدارس باید استقلال کافی داشته تا بتوانند نوآوری داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: نخستین موضوعی که مانع حل مسائل است تمرکز شدید در تصمیم‌گیری است، رویکرد مدرسه‌محوری مهم‌ترین سیاست نظام آموزش و پرورش است.

وی خاطرنشان کرد: نیروی انسانی باید دلگرم باشد و نگران معیشت زندگی نباشد، برای رفع مشکلات معیشت معلمان رتبه‌بندی متناسب با موضوعات مختلف مانند شایستگی‌ها، محل خدمت و حضور در کلاس‌های مهارتی تعریف و در سال جاری به تصویب خواهد رسید.

بطحائی همچنین بیان کرد: مسیر آموزش و پرورش تغییر کرده است و انبوهی از فشار‌های آموزشی تحت عنوان کلاس‌های آزمون و آموزشی را افرادی فرصت‌طلب و سودجو به دانش‌آموزان یاد می‌دهند که نسل جوان را نسلی منزوی تربیت می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت