هفتهای ۸ اعلام قرمز به اینترپل برای بازداشت مجرمان
رئیس پلیس بین الملل نیروی انتظامی از صدور۷ تا ۸ اعلام قرمز در هفته به پلیس بین الملل "اینترپل" برای پیگیری و بازداشت مجرمان خبرداد.
خبرگزاری مهر: سردار هادی شیرزاد درباره روند تعقیب اخلال گران اقتصادی در خارج از کشور گفت: آنچه اینترپل در تعقیب اخلال گران اقتصادی یا مجرمان دیگر انجام میدهد متناسب با دستوری است که دستگاه قضایی صادر و با توجه به مشخصات مجرمان و محل حضورشان در خارج از کشور اینترپل به عنوان واسط میان ناجا با پلیس دیگر کشورها عمل میکند.
وی افزود: در پرونده موسوم به سکه ثامن شاهد بودیم که با اقدامات مشترک کشورها و با واسطه اینترپل، طبق احکام صادر شده از قوه قضائیه پس از اعلام قرمز، مجرمان بازداشت شدند.
شیرزاد گفت: مفهوم اعلام قرمز این است که ما درخواست قوه قضائیه را به تأیید واحد حقوقی پلیس اینترپل میرسانیم و پس از ارسال مدارک و دریافت تأیید از این سازمان بین المللی اعلام قرمز صادر و درخواست قوه قضائیه درباره مجرمان و حتی مجازات احتمالی شان ثبت میشود به نحوی که در هر کشوری آنان را ببینند به پلیس ایران و اینترپل معرفی کنند.
رئیس پلیس بین الملل ناجا افزود: اینگونه اقدامات هفتهای ۷ تا ۸ بار نه فقط درخصوص پرونده مربوط به جرائم اقتصادی که درباره دیگر جرائم مانند متهمان به قتل یا کلاهبرداری نیز انجام میشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره جزئیات بازداشت متهمان پرونده سکه ثامن گفت: وظیفه اینترپل دستگیری مجرمان از خارج و انتقال آنان به کشور است و پلیسی که مسئولیت پیگیری این پروندهها را در تعامل با قوه قضائیه دارد باقی کارها را انجام میدهد و پلیس بین الملل وارد جزئیات ادامه کار نمیشود و توضیحات بیشتر در این خصوص مربوط به واحدهای پلیس تخصصی است.
شیرزاد افزود: اعلام جزئیات درخصوص این پرونده در حیطه اختیارات دادستانی و قوه قضائیه است که از طریق پلیسهای تخصصی انجام میشود.
وی همچنین درباره اقدام پلیس ترکیه در بازداشت گروهی از اخلال گران در بازار سکه و ارز ایران در این کشور گفت: همکاری کشورهای همسایه در اینگونه موارد بسیار خوب و نزدیک و حتی فراتر از همکاریهایی است که ممکن است از اینترپل بین الملل انتظار داشته باشیم.
شیرزاد افزود: ما با پلیس کشورهای منطقه درخصوص استرداد مجرمان به یکدیگر همکاریهای خوبی داریم.
رئیس پلیس بین الملل ناجا همچنین درباره انتشار برخی خبرها مبنی بر فعالیت مراکز اخلال در بازار سکه و ارز ایران در برخی کشورهای همسایه مانند سلیمانیه و امارات گفت: تا زمانی که مدارک قضایی در این باره به اینترپل ارسال نشود عملاً نمیتوانیم هیچ گونه اظهارنظری در این باره داشته باشیم، زیرا آنچه پلیس بین الملل انجام میدهد مبتنی بر مستندات است که از قوه قضائیه منتقل میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پیگیری این پرونده در دستور کار پلیس بین الملل ناجا قرار دارد، اظهار داشت: این موضوع و هر موضوعی که به پلیس بین الملل منتقل شود در دستور کار ما قرار میگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید