۷ نفر در اثر حوادث اخیر در شمال کشور جان باختند
قائم مقام سازمان ستاد بحران کشور جزییات حادثه سیل و آب گرفتگی معابر در شمال کشور را تشریح کرد.
باشگاه خبرنگاران: بهنام سعیدی سخنگو و معاون رئیس ستاد مدیریت بحران کشور؛ در رابطه با حادثه آب گرفتگی و ایجاد سیلابهای ناشی از بارندگیهای چند روز گذشته در کشور بخصوص در شمال کشور گفت: سیل و آب گرفتگی از روز ۱۳ مهر ماه سال جاری آغاز و تا به امروز ادامه دارد که ۶ استان اصفهان، خراسان شمالی، گلستان، گیلان، مازندران و یزد از جمله استانهای باران خیز در این چند روز گذشته بودند.
وی در ادامه با بیان اینکه ۳۷ شهرستان دچار آب گرفتگی معابر و سیل شده اند اظهار کرد: در مجموع ۲۷۰۰ نفر تا این لحظه مورد امداد رسانی قرار گرفته و ۳۲۰ نفر در مساجد و مکانهای مطمئن مورد اسکان اضطراری قرار گرفتند. ۸۳ نفر که دچار آبگرفتگی شده بودند به مناطق امن منتقل شده و از ۴۱۰ منزل مسکونی تخلیه آب صورت گرفته و همچنین ۳۲ خودرو از آب گرفتگی رهاسازی شدند.
سعیدی افزود: ۱۶۶ تیم عملیات امداد و نجات که در مجموع ۶۷۵ نفر تشکیل دهنده این تیمها بودند، در کنار دیگر نهادها و سازمانهای مرتبط اعم از فرمانداری ها، بخشداری ها، اورژانس، جهاد کشاورزی، خدمات امدادرسانی آب، برق و گاز و ... اقدامات لازم جهت کمک رسانی به هموطنان را انجام دادند.
وی در ادامه با اشاره به اقلام توزیع شده مانند پتو و کنسرو در بین حادثه دیدگان گفت: بیشترین میزان بارندگی در استانهای مازندران و گیلان بوده است و در شهرستان رودسر طی ۱۸ ساعت گذشته به میزان ۳۰۰ میلی متر بارندگی گزارش شده است که به نسبت میزان قابل توجهی از بارش است.
معاون رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با اعلام اینکه بیشترین خسارت در شهرستان تنکابن رخ داده است، گفت: هم اکنون در تمام مناطق شمالی کشور پلهای ارتباطی و رفت و آمد برقرار است و به جز ۲ پل ارتباطی در تنکابن که یکی از این پلهای ارتباطی ۲۵ مسیر رفت و آمد به روستاهای اطراف را مختل کرده، در دیگر مناطق وضعیت رفت و آمد عادی گزارش شده است.
وی افزود: طبق اعلام تیمهای ارزیاب، بیشترین تخریب در ابنیهها و زیر ساختها اعلام شده است که تماما در حال ارزیابی میزان خسارت هستند.
سعیدی در رابطه با تعداد تلفات سیل و آب گرفتگی اخیر گفت: متاسفانه تعداد ۷ نفر از هم وطنان در این حوادث جان باختند که ۳ نفر بر اثر سیل، ۳ نفر بر اثر صاعقه و یک نفر بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند. همچنین تعدادی از هموطنان نیز دچار مصدومیت شدند و تعداد قابل توجهی به صورت سرپایی مداوا شدند که حال یکی از مصدومان وخیم گزارش شده است.
وی در رابطه با پیشگیری از خطرات احتمالی هموطنان در زمان سیل و آب گرفتگی توصیههای کرد و گفت: هموطنان توجه کنند که در این زمان از سال بارانهایی میبارد که شدت آن به مراتب بیشتر از گذشته است و میتواند خطر آفرین باشد؛ بنابر این از توقف در کنار رودخانهها و مسیلها خودداری کنند و سفرهای غیر ضروری خود را لغو کنند و در صورت انجام سفر، حتما از وضعیت راههای کشور از مراکز مربوطه مانند پلیس راه و سازمان هواشناسی استعلامات لازم را دریافت کنند.
معاون رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در پایان با بیان اینکه در سیل روزهای گذشته دو کودک جان خود را از دست دادند، گفت: والدین از کودکان خود مراقبتهای لازمه را انجام دهند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
دیدگاه تان را بنویسید