روایت خبرنگار سابق صدا و سیما از آمریکا
خبرنگار سابق صدا و سیما در سازمان ملل گفت: حتی یک خبرنگار هم نمیتواند در آمریکا فعالیت خبرگزاری آزاد داشته باشد و خبرنگار آزاد در سازمان ملل نیز تنها اجازه کار در آن محدوده سازمان ملل را دارد، اما سالانه بیش از ۳۰ خبرنگار خارجی برای ورود به کشور و پوشش اخبار مجوز میگیرند.
خبرگزاری فارس: مرتضی قرقی امشب در نشست فرهنگی تبیینی «جنگ رسانهها» که به مناسبت هفته دفاع مقدس به همت سازمان بسیج رسانه در قزوین برگزار شد اظهار داشت: دشمن به دنبال ایجاد جنگ رسانهای و بدبین کردن اذهان عمومی نسبت به جمهوری اسلامی است که البته برخی رسانههای داخلی در این حوزه فعالیت میکنند.
وی ضمن اشاره به مسائل و مشکلاتی که در مسیر انقلاب اسلامی ایران وجود دارد عنوان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به جز رژیم صهیونیستی و آفریقای جنوبی با هیچ دولتی مشکل نداشتیم، اما آمریکاییها با ایجاد توطئه نسبت به تحریک قومیتهای از قبیل: کردها، آذریها و عربها در صدد ایجاد تفرقه و آشوب در کشور بوده و هستند و همیشه با نقشههای جدید در این مسیر حرکت میکنند.
خبرنگار سابق صدا و سیما در سازمان ملل عنوان کرد: امروز جنگ رسانهای یک جنگ تمام عیار است که مانند دوران دفاع مقدس که صدام به همراه بیش از یکصد کشور در مقابل انقلاب اسلامی ایستاد امروز نیز با ترور شخصیتها، جنگ نرم و همچنین جنگ اقتصادی به دنبال براندازی جمهوری اسلامی ایران است به طوری که بیش از ۱۷۰ میلیون دلار توسط آمریکا برای براندازی جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است.
این خبرنگار پیشکسوت صدا و سیما با بیان اینکه آمریکاییها بیش از ۲۰۰ کانال تلویزیونی را تنها برای براندازی جمهوری اسلامی ایران راهاندازی کردند عنوان کرد: بی تردید غربیها برای همه کارهای خود و هزینهکردهایشان برنامه دارند و این طور نیست که میلیونها دلار را برای راهاندازی شبکههای فارسی زبان و سرگرمی فارسی زبانان راهاندازی کند.
وی ادامه داد: همچنین در این راستا راهاندازی شبکه الجزیره به دست انگلیسیها نیز از این دست مسائل است که با سرمایهگذاری غربیها و برای آشوب و تفرقه در کشورهای اسلامی ایجاد شده است.
قرقی که خود سابقه حضور در سازمان ملل را دارد تصریح کرد: حتی یک خبرنگار هم نمیتواند در آمریکا فعالیت خبرگزاری آزاد داشته باشد و خبرنگار آزاد در سازمان ملل نیز تنها اجازه کار در آن محدوده سازمان ملل را دارد، اما سالانه بیش از ۳۰ خبرنگار خارجی برای ورود به کشور و پوشش اخبار مجوز میگیرند.
وی اضافه کرد: در طول شش سال فعالیت خود در نیویورک حتی یک بار هم اجازه فعالیت در داخل آمریکا را نداشتم، اما دیگران فکر میکنند در آمریکا آزادی رسانهها و خبرنگاران وجود دارد در صورتیکه خبرنگار فقط میتواند در سازمان ملل فعالیت کند.
قرقی هویت زدایی را از نقشههای دشمنان دانست و یادآور شد: رسانههای غربی در این مسیر حرکت کرده و به دنبال زدودن هویت ایرانی و اسلامی از جوانان هستند تا با ایجاد شبهه و همچنین تردید در اعتقادات آنها به بنیان فکری و دینی جوانان آسیب بزنند که اگر جوانان از بنیان فکری و دینی مطلوب برخوردار نباشند در دام آنها گرفتار میشوند، در این حوزه مسؤولان باید برای این توطئه برنامهریزی لازم را داشته و در جنگ نرم متوجه جامعه هدف دشمنان باشند.
وی به ابعاد جنگ نرم دشمنان اشاره کرد و یکی از ابزار مهم آن را رسانه دانست و تصریح کرد: دشمن میتواند بدون خونریزی با ابزار رادیو فضای مجازی تلویزیون و قلم شست و شوی مغزی انسانها را ترتیب داده و از آنها مزدور تربیت کند به همین دلیل جنگ نرم خطرات بسیاری دارد که باید راهکارهای مقابله با دشمن را در این حوزه بدانیم.
وی به جنگ خلیج فارس اشاره کرد و افزود: در ایام جنگ خلیج فارس آمریکاییها شبکه سی ان ان را راهاندازی کردند تا تنها اهداف خود را در سایه این جنگ پیش ببرند و امروز نیز باید در حوزه رسانه جدی بوده و بدانیم که بار سنگینی به دوش دارید، خبرنگار هم باید آنقدر به مسائل علمی و تخصصی اشرافیت داشته باشد که بتواند علاوه بر تبیین مسائل برای مردم، به مسئولان نیز در امور خود کمک بکند.
قرقی ادامه داد: اطلاعرسانی در جامعه ایران باید بهبود یافته و وضعیت بهتری را در جنگ روانی داشته باشیم چراکه امروز در عرصه جنگ روانی منفعلیم که باید این حوزه را تقویت کنیم.
وی ضمن اشاره به این مطلب که تئوریسین رسانهای در داخل وجود ندارد عنوان کرد: متاسفانه دشمن با بهرهگیری از تئوریسینهای رسانهای جنگ رسانهای را به جلو میبرد، اما در داخل چنین حوزهای وجود ندارد و خبرنگاران نباید با وابستگی جناحی استقلال خود را زیر سوال ببرند چراکه وارد شدن خبرنگاران به بازیهای جناحی از اعتماد مردم به آنها میکاهد.
خبرنگار سابق صدا و سیما در سازمان ملل تأکید کرد: یکی از مسائل مهم جامعه رسانهای بیسوادی برخی خبرنگاران است که مطالعه کمی دارند و به همین دلیل نیز شاهد اطلاعرسانی و رسانههای بعضاً ضعیف هستیم که باید با بهرهگیری از تجربیات پیشکسوتان و همچنین برگزاری نشستهای رسانهای این حوزه را تقویت کنیم چراکه یک خبرنگار مطلوب و حرفهای باید با مطالعه و همچنین تخصص وارد حوزه خود شود.
قرقی اضافه کرد: بیتردید مشکلات زیادی در کشور وجود دارد و نقد در رسانهها میتواند به از بین بردن این مشکلات کمک کند، اما لازم است تا در حاشیه این نقدها اصل نظام زیر سوال نرود چراکه امروز دشمن نیز همین موضوع را میخواهد.
وی ضمن اشاره به وجود رهبری تاثیرگذار در کشور یادآور شد: یکی از کلید واژههایی که مقام معظم رهبری بیان فرمودند: اقتصاد مقاومتی است، اما هنوز به شکل تخصصی اجرایی نشده و متأسفانه قدردان نعمتی همچون رهبری در کشور نیستیم.
این خبرنگار پیشکسوت سابق صدا و سیما یادآور شد: امروز شهامت و بیان واقعیتها رسالت سنگینی است که خبرنگاران باید آنها را حفظ کنند و به عنوان سربازان بیدار جامعه اسلامی اشتباهات مدیران را به آنها گوشزد کنند چراکه اگر اعتماد مردم جلب شود رسانه نیز میتواند پیشرو بوده و اثرگذار باشد.
این خبرنگار در خاتمه یکی از مشکلات حوزه رسانه در کشور را نبود رسانههای غیر دولتی و یا کمبود آنها دانست و عنوان کرد: باید فضای آزاد برای خبرنگاران غیردولتی ایجاد شود و با تشکیل اتحادیههای صنفی از فعالیت رسانههای آزاد حمایت شود تا اعتماد عمومی نیز بیش از پیش گسترش یابد
دیدگاه تان را بنویسید