فیلمی که مجوز ورود به کتاب درسی را گرفت +عکس
وقتی خبر ورود فیلم «ابد و یکروز» به کتاب درسی پایه دوازدهم منتشر شد، برخی معتقد بودند که در این فیلم محتواهای نامناسبی عرضه شده است و آموزش و پرورش عملاًدر تمرین کتاب درسی، دانشآموزان را ترغیب کرده است که این فیلم را تماشا کنند.
خبرگزاری فارس: چند روز پیش بود که پیمان معادی بازیگر فیلم «ابد و یکروز» از اضافه شدن تصویری از این فیلم به کتاب درسی دانشآموزان خبر داد.
این موضوع با واکنشهای متفاوتی مواجه شد؛ برخی معتقد بودند که در این فیلم محتواهای نامناسبی عرضه شده است و آموزش و پرورش عملاً در تمرین کتاب درسی، دانشآموزان را ترغیب کرده است که این فیلم را تماشا کنند.
در شماره دیروز روزنامه کیهان آمده است: «وزارت آموزش و پرورش با تبلیغ فیلمی که چهرهای مثبت و قهرمان از یک معتاد به مواد مخدر نشان میدهد در کتاب درسی یکی از مقاطع تحصیلی، از دانشآموزان دعوت کرد تا این فیلم را ببیند! این فیلم سیاه هیچ تناسبی با گروه سنی کودک و نوجوان ندارد و محتوایش به قدری بیمار است که حتی به مقام مادر نیز توهین میکند، کتاب درسی مذکور با معرفی این فیلم از دانشآموزان خواسته تا درباره مضرات اعتیاد به مواد مخدر فکر کنند، درحالی که فیلم مذکور، چهرهای مثبت و قهرمان از یک فرد معتاد به مواد مخدر نمایش میدهد. مشخص نیست که دستاندرکاران تألیف کتابهای درسی روی چه حسابی چنین تصمیمی گرفتهاند و چطور میخواهند با دعوت و تفکر دانشآموزان به دیدن این فیلم، آنها را نسبت به خطرات و مضرات مواد مخدر آگاه کنند؟! انتظار آن است که مسئولان آموزش و پرورش مطالب مندرج در کتابهای درسی را با دقتی -حتی وسواسگونه- بررسی کنند و به تائید این کتابها از سوی کسانی که مأمور به تهیه آن شدهاند اکتفاء نکنند».
اما آموزش و پرورش نیز در این خصوص توضیحاتی دارد؛ حسن ضیاءالدینی مؤلف کتاب سلامت و بهداشت پایه دوازدهم با بیان اینکه این کتاب در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ جهت آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز و ارتقای سطح سواد سلامت دانشآموزان پایه دوازدهم (خروجیهای آموزش و پرورش) برای تمام رشتهها تهیه و تدوین شد، بیان کرد: ورود فیلم سینمایی «ابد و یک روز» با همین رویکرد و بنا بر تشخیص تیم تألیف در کتاب گنجانده شد تا دانشآموزان با ابعاد مختلف پدیده اعتیاد آشنا شوند.
طیبه ارشاد مسؤول گروه سلامت و تربیت بدنی دفتر تألیف کتب ابتدایی و نظری آموزش و پرورش نیز در رابطه با ورود فیلم «ابد و یک روز» در کتب پایه دوازهم گفت: این تصویر به فعالیتی در درسی تحت عنوان "اعتیاد" مربوط میشود و در آن فعالیت از دانشآموزان خواسته شده که این فیلم را تماشا و درباره موضوع اعتیاد بحث و گفتگو کنند.
وی ادامه داد: در واقع هدف مؤلف این بوده دانشآموزان با دیدن این فیلم به بحث و گفتگو در خصوص اعتیاد بپردازند، اینکه چطور اعضای خانواده درگیر اعتیاد میشوند و چه اتفاقاتی برای آنها میافتد. در این فعالیت درسی به صراحت بیان شده ما فیلم و فیلمنامه را موضوع گفتگو قرار نخواهیم داد و تنها درباره تأثیر پدیده اعتیاد در خانواده گفتگو میکنیم. همچنین دانش آموزان باید این نوع خانوادهها را با خانوادههای سالم مقایسه کنند.
ارشاد بیان کرد: فیلم «ابد و یک روز» در واقع مقدمهای برای ورود بحث اعتیاد دروس است که برای اولین بار در این حجم و به این شکل در کتاب درسی آموزش داده میشود. این درس مربوط به یکی از کتب پایه دوازدهم است که دانشآموزان در این سنین تقریباً به یک قدرت تمیز رسیدهاند تا بتوانند آثار مخرب این مسئله را تشخیص بدهند و راجع به آن گفتگو کنند.
مسئول گروه سلامت و تربیت بدنی دفتر تالیف کتب ابتدایی و نظری آموزش و پرورش گفت: در واقع ما نمیخواستیم دانش آموزان به طور مستقیم درگیر این موضوع شوند و یا با افراد معتار برخوردی داشته باشند یا به سایتهایی که ایمن نیستند مراجعه کنند. از این رو معلم به صورت انتخابی این فیلم را برگزیده تا عوامل مخرب اعتیاد را به دانش آموزان تفهیم کند.
وی درباره دلایل انتخاب فیلم َ. «ابد و یک روز» افزود: هیچ حساسیت خاصی برای انتخاب این فیلم وجود نداشته و شاید به این دلیل که به راحتی میتواند منظور معلم را به دانش آموزان منتقل کند، انتخاب شده است مثل بداخلاقیهای شخص معتاد و مسائلی که در زندگی این افراد وجود دارد. اینطور نیست که ما این فیلم را تایید یا نقد کنیم. دانش آموزان با دیدن این فیلم به بحث و گفتگو در مورد اعتیار با حضور معلمشان خواهند پرداخت. معلمی که آگاه است و آنها را در یک مسیر درست به پیش میبرد.
به گزارش فارس، توضیحات وزارت آموزش و پرورش نه تنها منتقدان را راضی نکرد و آنها همچنان عنوان میکنند که انتخاب این فیلم برای ورود به کتب درسی درست نبوده است.
سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در نشست دیروز عصر خود در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره گلایه از برخی محتواها در کتاب درسی مانند ورود یک فیلم در کتابها، اظهار کرد: ۱۴۰ میلیون جلد کتاب درسی چاپ میشود و مطالب از دو سه منبع اتکا شده است، اما نارسایی را نفی نمیکنم که البته در حجم کار، نارساییها بسیار کم است و در چاپ بعدی تصحیح میشود.
دیدگاه تان را بنویسید